- pickipicki - http://www.pickipicki.se -

En god och glad påsk önskar pickipicki

Posted By tina On 3 april 2010 @ 00:09 In buffé,Helena,knytkalas,påsk,tilltugg | 17 Comments

Här kommer några bilder från den traditionsenliga påskknytisen. Överraskningen var Karins rullar av Finn crisp. Jag tror vi alla hade svårt att sätta fingret på vad det var vi åt, tills det avslöjades. Annorlunda, kul och väldigt gott. Trots all fin mat, tjusiga uppläggningar och ägg som målats för hand och färgats med lökskal, rödbetor och blåbär, så var det inget på påskbordet som var i närheten av lika vackert som Helenas björnbärstårta. Där ligger systerns tårtor i lä, och ett bättre tårtbetyg än så går inte att få. En god påskhelg önskar jag er alla.

Karins Finn crisp-rullar
100 g rökt lax
200 g färskost (naturell el smaksatt)
50 g gurka
50 g hackad dill och gräslök
ev salt och peppar
20 st Finn crisp

Skrapa ur gurkans kärnhus och finhacka därefter gurkan. Hacka dill och gräslök samt hacka laxen i bitar. Rör ihop alltsammans till en röra, smaka av med salt och peppar om det behövs. ”Skölj” Finn crispen i vatten några sekunder. Lägg dem därefter på en tallrik eller skärbräda och täck med plastfolie. Låt vila i 15 minuter. Bre därefter på röran och rulla ihop (20 st) rullar.


Finn crisp-rullar fyllda med färskost, rökt lax och örter

Johannes och Helenas färgglada bulgursallad

Systerns fänkålssill smaksatt med ingefära och chili


Ägg före pynt

Mer påskinspiration
Påskknytis 2008 [1]
Påskknytis 2009 [2]


17 Comments (Open | Close)

17 Comments To "En god och glad påsk önskar pickipicki"

#1 Comment By Millan On 3 april 2010 @ 13:39

Verkar ha varit en riktigt bra påskbuffe! Får se om jag kommer ihåg att låna något av dina förslag inför nästa år! Glad påsk!

#2 Comment By Eva On 3 april 2010 @ 18:25

Tårtan är nog det vackraste jag sett i tårtväg! Undrar just (nr 1) om den var lika god som vacker. Undrar just (nr 2) om receptet är hemligt. Undrar just (nr 3) hur ”ägg före pynt” och ”bulgursalladen” egentligen såg ut… någon har varit och suddat bland fotona.

Glad fortsättning på denna (här i Skåne i alla fall) ljuvliga påsk.

#3 Comment By Josefina On 3 april 2010 @ 20:49

men hallå, finncrisp är ju liksom mitt mellannamn. jättefinaogoda påskrätter!

#4 Comment By tina On 3 april 2010 @ 21:31

Millan: Ja, det tycker jag såklart att du ska! :-)

Eva: WordPress äter upp bilder ibland, det borde vara förbjudet. Men, nu är dom tillbaka igen. Tårtan var lika god som den var vacker. Receptet var inte hemligt, men något invecklat. Jag ska försöka få det på papper av tårtbagerskan, isf lovar jag att dela med mig!

Josefina: Finn crisp är fint. Äter man ett så går det inte att sluta sen! :-)

#5 Comment By charlotta On 3 april 2010 @ 21:36

glad påsk, picki!

önskar

charlotta

#6 Comment By Anna On 4 april 2010 @ 00:11

Finn crisp-rullarna verkar ju väldigt goda, men jag kan inte låta bli att fundera på om de blev hårda igen efter att man rullat ihop dem?

#7 Comment By tina On 4 april 2010 @ 08:14

Charlotta: Glad påsk vetja!

Anna: Nä, det blir dom inte. Och inte dan efter heller, för jag tjuvsmakade en igår också. :-)

#8 Comment By Therese – Pyssel och Design On 4 april 2010 @ 11:24

Helt otroligt fin tårta, såg riktigt god ut!
Kikar in här snart igen.
Passar på att önska dig en fortsatt trevlig påskhelg :)

#9 Comment By tina On 4 april 2010 @ 21:42

Therese: Glad påsk vetja. Roligt att du hittat hit, välkommen tillbaka! :-)

#10 Comment By KarinW On 4 april 2010 @ 22:51

De där finncrispen vill jag testa, har aldrig sett dom tidigare. Vad mysigt det lät med Paris och goda maten där!

#11 Comment By Fröken Dill On 5 april 2010 @ 08:40

Vilken fantastiskt vacker tårta! De spännande finncrisp-rullarna måste jag testa.
Glad fortsättning på påsken önskar fröken Dill

#12 Comment By tina On 5 april 2010 @ 22:07

Karin W: Ja, kan rekommendera både finncrisp, rullarna och Paris! :-D

Fröken Dill: Hoppas din påsk varit fin Fröken Dill! Vi färgade äggen med lökskal med mönster av dill. Fint!

#13 Comment By Loulas Kök On 6 april 2010 @ 19:13

Tårtan ser underbart god ut! kan du inte fiska tag i receptet?
Finncrisp rullarna verkar ju inte dumma!

Glad påsk i efterskott

#14 Comment By Sofie On 6 april 2010 @ 21:44

Så finnurliga finncrisprullar!!! Måste jag lägga på minnet!!

#15 Comment By tina On 6 april 2010 @ 21:47

Loula: Jag ska fiska, jag lovar!

Sofie: Ja gör det, dom är kul och goda.

#16 Comment By Anna B On 7 april 2010 @ 16:25

Verkar som om du haft enj underbar påsk. Tror du man kan torka finnkrispen i ugnen igen efter att ha format dem och sedan fylla dem?

#17 Comment By tina On 7 april 2010 @ 20:43

Anna B: Smart tänkt! Ja varför inte? Men då kanske man får ställa ”rullarna” på högkant?


Article printed from pickipicki: http://www.pickipicki.se

URL to article: http://www.pickipicki.se/2010/04/en-god-och-glad-pask-onskar-pickipicki/

URLs in this post:

[1] Påskknytis 2008: http://www.pickipicki.se/2008/03/paskmiddag/

[2] Påskknytis 2009: http://www.pickipicki.se/2009/04/paskknytis-anno-2009/

Copyright © 2008-2009 pickipicki