- pickipicki - http://www.pickipicki.se -

Palak paneer, utan paneer men med fetaost!

Posted By tina On 15 april 2010 @ 08:38 In fetaost,gryta,indiskt,spenat | 9 Comments

Det här måste vara snabbmat på indiskt vis. På ingen tid alls doftar köket indisk restaurang, och jag undrar så varför vi inte lagat det här tidigare. Nu har jag visserligen aldrig varit i Indien, men, om så varit fallet så tror jag att jag fått tillbaka-till-Indien-längtan. Lockas av att duka upp en rejäl indisk buffé inom kort. Kan tänka mig att laga både det ena och det andra, baka naanbröd och såklart kommer den här vegetariska spenatgrytan med ost att ha en given plats.

Palak paneer med fetaost

700 g färsk spenat
2,5 tsk salt
1-2 tomater
1 tsk olja
2 st gröna chili
3 vitlöksklyftor
1,5 tsk spiskummin

Förväll spenaten i stekpanna i 3 minuter. Häll av vätskan. Mixa spenaten tillsammans med 0,5 tsk salt. Stek finhackad chili i olja tillsammans med finhackad vitlök. Tillsätt spenaten och fräs någon minut. Tillsätt tomat som mixats och låt småputtra en liten stund. Smaka av med salt och spiskummin. Tillsätt tärnad fetaost och servera omedelbart, exempelvis tillsammans med ris eller liknande gryn (Receptet är för 3-4 personer och kommer ur finfina boken Majas klimatmat. Maja hittar ni här [1]).

Mer indiskt på pickipicki-vis
Gyllene squaschsoppa [2]
Kycklinggryta, snabba fusk-naan, indisk yoghurtefterrätt [3]


9 Comments (Open | Close)

9 Comments To "Palak paneer, utan paneer men med fetaost!"

#1 Comment By charlotta On 15 april 2010 @ 10:31

vad gott! vi är dåliga på att laga indisk mat här, kanske mest för att vi har en god indier runt hörnet…

#2 Comment By tina On 15 april 2010 @ 17:15

Charlotta: Lyllos dig, det har inte jag.

#3 Comment By ViktoriaV On 15 april 2010 @ 23:24

Palak Panir är ju verkligen så gott – tack för påminnelsen, får ta och laga den snart igen! Jag brukar ha tärnad stekt haullomi som ost. Och så brukar jag ta tinad hackad spenat – det går nog ännu fortare!

#4 Comment By tina On 16 april 2010 @ 09:08

Viktoria: Halloumi är ju inte så dumt tänkt, tack för tipset!

#5 Comment By Ulrika On 16 april 2010 @ 14:00

Jag har till och med bott i Indien och jag kan varmt rekommendera Papadums och Raita. Såå sagolikt gott. Ska du ha en Indisk Buffé och vill imponera ska du göra en riktigt god kycklingrätt av något slag (curry, korma, tandoori, tikka etc) eftersom kyckling verkligen är en specialitet i Indien.

#6 Comment By tina On 17 april 2010 @ 18:26

Ulrika: Lyllos dig som har bott i Indien. Godare mat än indisk finns knappt. Tack för tipsen!

#7 Comment By Mitta On 17 april 2010 @ 23:31

jag röstar på hallumiosten för fetaosten blir för salt tror jag.. prova på det för det gör vi hemma!
När vi inte orkar göra paneer..(äkta) annars finns det köpa frysta paneer i indiska butiker om man bor i stor städer som sthlm.

/En äkta indier

#8 Comment By tina On 18 april 2010 @ 08:09

Mitta: Wow, en äkta indier ska väl veta vad hon talar om! Jag ska spana efter paneer i frysdisken till nästa gång. :-)

#9 Comment By Yasemin On 19 april 2010 @ 22:55

Jag blev också indien frälst idag när jag läste kokboken ”Masala” här hemma. Ska titta ignom dina indiska recept. Så gimla gott.


Article printed from pickipicki: http://www.pickipicki.se

URL to article: http://www.pickipicki.se/2010/04/palak-paneer-utan-paneer-men-med-fetaost/

URLs in this post:

[1] Maja hittar ni här: http://www.klimatmat.se/

[2] Gyllene squaschsoppa: http://www.pickipicki.se/2009/10/en-varmande-pumpasoppa-att-langta-efter/

[3] Kycklinggryta, snabba fusk-naan, indisk yoghurtefterrätt: http://www.pickipicki.se/2009/03/hej-och-valkommen-hem-till-mig-indien/

Copyright © 2008-2009 pickipicki