- pickipicki - http://www.pickipicki.se -

Säg hej till grön och fräsch snabbmat!

Posted By tina On 6 april 2010 @ 22:22 In broccoli,nötter och frön,pasta,pesto,snabbt,vegetariskt | 9 Comments

Tänk för att jag vet hur man slår världsrekord i att laga en fräsch vegetarisk rätt på kortast möjliga tid. Vill du också veta hur man gör så följ receptet nedan. Om det nu skulle vara så att du inte känner för att slå världsrekord just den här gången, så kan det vara en god idé att mixa ihop peston själv. Inte för att det tar särskilt lång tid just att mixa, men att plocka basilikablad får i alla fall mig att tappa farten. Och det förstås, gör du egen pesto den här gången så kan du ju nästa gång plocka fram din egna pestoburk ur kylskåpet och slå världsrekord på en och samma gång. Inte så dum idé faktiskt, om jag får säga det själv.

Snabb grön pasta
Koka vatten i vattenkokaren och häll i en stor kastrull. Salta och lägg i spagetti för 3 personer. Medan pastan kokar: skölj en stor broccolibukett och dela den i många små buketter. Under tiden: skiva ett paket mozzarellaost och tvätta en citron, riv därefter skalet fint. Blanda citronskalet i en liten skål tillsammans med 2 msk pressad citron, 2 msk olivolja och en fint skivad vitlöksklyfta. När ungefär 2 minuter återstår av pastakoket koka broccolin tillsammans med pastan. Häll av vattnet. Vänd broccolin i citrondressingen och strö över flingsalt. Rör ner några matskedar pesto i pastakastrullen. Servera pastan på ett stort fat. Toppa med mozzarella, broccoli och strö över rejält med pinjenötter. Maten räcker till 2 personer. När ni ätit upp får ni slåss om matlådan.

Liknanade recept
Hemgjord pesto [1]


9 Comments (Open | Close)

9 Comments To "Säg hej till grön och fräsch snabbmat!"

#1 Comment By Eva On 7 april 2010 @ 10:28

Bilderna var tydligen så smakfulla att någon åt upp dem. Pastareceptet lägger jag rabarber på men i detta hushållet kommer det definitivt inte att räcka till en matlåda också!

#2 Comment By tina On 7 april 2010 @ 10:43

Eva: Tack för att du säger till. Jag vet int eom det är någon på WordPress eller på One som är hungrig och har börjat äta upp mina bilder för jämnan. Nu är dom på plats igen i vilket fall.

#3 Comment By charlotta On 7 april 2010 @ 15:49

åh, picki! vad utmäkt med ett sådant här recept – jag har så mycket broccoli att kylskåpet svämmar över (och en pojkvän som inte alls tycker om broccoli, men om rätten inkluderar pesto och parmesan kan den nog klara sig).

#4 Comment By Svenska FN-förbundet On 7 april 2010 @ 15:50

Följ jakten på FN-bakelsen

Sju konditorier tävlar om att skapa Sveriges nya FN-bakelse. Vinnaren utses av en jury under ledning av Carl-Jan Granqvist och presenteras på GastroNord på Stockholmsmässan den 22 april.

Vinnaren utses därefter av en jury bestående av Erik Lallerstedt, Carl-Jan Granqvist, Mattias Ljungberg och Ulrika Brydling och presenteras på matmässan GastroNord på Stockholmsmässan i Älvsjö kl 13.30 den 22 april.

På bloggen [2] kommer du att kunna följa arbetet med att hitta den nya FN-bakelsen. Vi hoppas att du tycker att det är lika spännande som vi gör.

#5 Comment By tina On 7 april 2010 @ 20:42

Charlotta: Jag är ju partisk eftersom jag gillar broccoli, men, jag tycker att broccolin blir extra god med lite citronsmak!

#6 Comment By Katja On 8 april 2010 @ 12:24

Jätte gott! Pesto, pinjenötter och broccoli ligger alla högt uppe på favorit lista. MUMS!

#7 Comment By tina On 10 april 2010 @ 15:53

Katja: Då tror jag att du gillar det här, utan tvekan!

#8 Pingback By Mat i regnbågens alla färger? | pickipicki On 23 januari 2011 @ 19:36

[...] Tis En orange pumpasoppa med indisk smak Ons Halloumipanerad kyckling med saffransrisotto Tor En snabb grön pastarätt Fre Vinkokta blå(!)musslor och hembakat bröd Lör Något lila? Sön En chockrosa rödbetspesto [...]

#9 Comment By Isflingan On 29 juli 2014 @ 18:37

Idag har jag sagt Hej till grön och fräsch snabbmat :)


Article printed from pickipicki: http://www.pickipicki.se

URL to article: http://www.pickipicki.se/2010/04/sag-hej-till-gron-och-frasch-snabbmat/

URLs in this post:

[1] Hemgjord pesto: http://www.pickipicki.se/2008/07/basilikadjungel-goes-pesto/

[2] : http://fnbakelsen.blogspot.com/

Copyright © 2008-2009 pickipicki