- pickipicki - http://www.pickipicki.se -

Dubbelt vilt på min tallrik

Posted By tina On 27 maj 2010 @ 08:52 In kyckling,PICKI OPEN-tävlingen | 12 Comments

Igår kväll lagade vi Anders kyckling med smak av vilt, ett av bidragen i förra sommarens PICKI OPEN-tävling. Carl var upp över öronen mallig när han kom på att han kunde koka VILD-ris till vildkycklingen. Och det ska erkännas att det fnissades en del runt köksbordet när vi åt dubbelt upp av det vilda. För att komma ner på jorden igen så försökte vi oss på en allvarlig diskussion om hur kycklingrättens färg bör beskrivas utan att det får en negativ klang. Grå och beige mat låter sällan lockande, men när vi kom till lila var vi inte längre överens. Grytan har en lila ton, hur låter det det? Slutsatsen fick ändå bli att vildkycklingen är många gången godare än vad den möjligen ser ut att vara.

Anders vildkyckling
(4 portioner)
4 kycklingfileer
2 dl crème fraiche
0,5 dl outspädd svartvinbärssaft (ingen lightvariant)
1,5 dl vatten
1 hönsbuljong
5 krossade enbär
1 tsk timjan
1,5 msk kinesisk soya

Bryn kycklingfileerna* (i lite matfett) vackert gyllenbruna på båda sidor, salta och peppra. Vispa ihop crème fraiche med saft, vatten, krossade enbär, timjan, smulad buljong och soya i en gryta. Lägg över de stekta kycklingfileerna och låt puttra i ungefär 10 minuter, eller tills de är genomkokta. Servera med ris eller klyftpotatis och sallad.

*) Kycklingen kan delas i mindre bitar.


12 Comments (Open | Close)

12 Comments To "Dubbelt vilt på min tallrik"

#1 Comment By Anna B On 27 maj 2010 @ 12:07

Gott! Min kompis ugnsstekte kycklingen fylld med granskott en gång, det vore väl vilt värre?

#2 Comment By sara On 27 maj 2010 @ 13:32

det verkar ju himlarns gott med saft i måste jag säga!

#3 Comment By tina On 27 maj 2010 @ 16:20

Anna B: :-D Vilken grej!

Sara: Japp!

#4 Comment By Johanna On 27 maj 2010 @ 22:17

Mums! Vi brukar göra samma sås, men använda soja”kött” istället för kyckling. Vi hittade receptet i en vegansk kokbok som heter ”Terneborgs lyckliga kokbok”. Vildris har vi aldrig haft till, brukar köra med kartofflar men tror vi ska prova.

#5 Comment By tina On 28 maj 2010 @ 08:04

Johanna: Bra tips! Jag rotar igenom gamla PICKI OPEN-bidrag, vi får se om det dyker upp något mer här som är bekant. :-)

#6 Comment By Bland mina kokböcker On 28 maj 2010 @ 16:36

Svartvinbärssaft och även gelé för den delen är ju supergott att använda i vilträtter. Det blir så god och lite sås med lite söt smak. Nackdelen, precis som du skrev är ju att maten blir lila.

#7 Comment By Daniella – BakeCake On 28 maj 2010 @ 17:47

Såå gott det ser ut! Och underbar bild, som vanligt! :)

Gå jätte gärna in på min blogg och delta i tävlingen där jag lottar ut en inbjudan till den nya receptsidan Baka.se plus en goodiebag! Ha en jätte skön helg! Kram Daniella – BakeCake

#8 Comment By Kari Receptomaten On 29 maj 2010 @ 19:22

Lila låter helt okej, iaf när det är hemlagat :))
Kul med vildriset, vad tillade barnen det?

#9 Comment By Kari Receptomaten On 29 maj 2010 @ 19:23

Pinsamt, gillade förstås! *ler*

#10 Comment By tina On 29 maj 2010 @ 19:42

Bland mina kokböcker: Sant!

Recepttomten: Vilka barn? Menar du Carl? Hoho! Han gillade maten, fast han och jag är iofs så gott som lika gamla! :-)

#11 Comment By Kari Receptomaten On 29 maj 2010 @ 21:00

Haha, error av mig. Igen. ;) Hälsa & kram!

#12 Comment By tina On 29 maj 2010 @ 21:20

Kari: Det är ok, vi gillar dig ändå! :-D


Article printed from pickipicki: http://www.pickipicki.se

URL to article: http://www.pickipicki.se/2010/05/dubbelt-vilt-pa-min-tallrik/

Copyright © 2008-2009 pickipicki