- pickipicki - http://www.pickipicki.se -
Nu är grannens kycklingpaj min
Posted By tina On 22 maj 2010 @ 08:56 In kyckling,paj,poppis hos barn | 3 Comments
Grannens kycklingpaj har figurerat i veckomatsedlarna ett antal gånger den här våren, men utan att receptet kommit hela vägen in i datorn. Nu blir det ändring på den saken, och nästa gång behöver jag inte knacka i väggen efter recept när det vankas just den här pajvarianten. Det här är för övrigt en vardagspaj som faller barn i smaken (och mig, som har barnasinnet kvar).
Grannens kycklingpaj
Pajdeg:
3 dl siktat dinkelmjöl
alt 1,5 dl vetemjöl + 1,5 dl grahamsmjöl
125 g smör
1 msk kallt vatten
Fyllning:
1 hel grillad kyckling
1 purjolök
ett gäng färska champinjoner
2 dl crème fraiche
kryddor: cayenne, (gul) curry
(salt och peppar)
riven ost
Blanda ihop mjöl, smör och vatten till en pajdeg. Tryck ut i en pajform, nagga botten med en gaffel och låt stå kallt i minst 30 minuter (pajdegen kan med fördel göras kvällen innan). Förgrädda pajskalet i 200 grader i ungefär 1o minuter. Rensa en hel grillad kyckling och lägg kycklingenköttet i det förgräddade pajskalet. Finhacka en purjolök och dela svampen i kvartar, häll över pajen. Smaksätt crème fraiche med cayenne och curry efter behag, och bred över pajen. Toppa med lite riven ost och grädda i 225 grader tills pajen fått fin färg, ungefär 20 minuter. Servera med sallad.
Article printed from pickipicki: http://www.pickipicki.se
URL to article: http://www.pickipicki.se/2010/05/nu-ar-grannens-kycklingpaj-min/
Click here to print.
Copyright © 2008-2009 pickipicki
3 Comments To "Nu är grannens kycklingpaj min"
#1 Comment By Karin On 22 maj 2010 @ 17:30
Den här pajen låter riktigt god och ska absolut provas vid ett väl valt tillfälle :-)
#2 Comment By Yasemin On 23 maj 2010 @ 11:22
Mmmm min favoritpaj fast jag brukar göra på grädde. Tänkte prova på creme fraiche ngn dag oxå.
#3 Comment By tina On 23 maj 2010 @ 21:27
Karin: Det låter som en god idé, hoppas att du gillar den.
Yasemin: :-)