- pickipicki - http://www.pickipicki.se -

Idag smäller det!

Posted By tina On 7 juni 2010 @ 09:08 In Bocuse d´Or,tävling,Tommy Myllymäki | 1 Comment

För ett par veckor sedan fick jag den stora äran att provsmaka tävlingsbidragen inför Bocuse d´Or Europé [1], EM-tävlingen i matlagning. Idag gäller det lite mer än så för team Tommy Myllymäki. Klockan 9.30 går startskottet för Sveriges del och fem timmar senare ska maten bokstavligt talat presenteras på silverfat inför juryn. Huvudråvarorna är hälleflundra och kalvkotlettrad, men jag tror mig veta lite fler detaljer än så vad gäller Sveriges tävlingsbidrag. Nu är det mycket möjligt att menyn har finjusterats sedan dess, men något åt det här hållet kommer domarna att bjudas på i eftermiddag:

Fiskrätt
Havsbakad hälleflundra späckad med sotad pilgrimsmussla
Variation på kronärtskocka, rökt, inkokt och råstekt
Tomatbruschetta `noveau´ på levain, säsongens tomater och örter
Fria grönsaker: färskpotatis, salt och smör
Emulsion på ostron, snäckor och havskorall

Kötträtt
Rôtistekt kalv fylld med mörbräserad mule, toppmurklor och friterad lök, toppad med knaperstekt mule
Sommarkålsfyllt mjölkskinn med tryffel och kalvbräss
Potatis och lök i ugn med timjan, vitt vin och lagerblad
Fria grönsaker: trädgårdslandets grönsaker, skott och örter
Kalvsteksky med murklor och kalvkind

Det ska erkännas att jag avundas domarna som har provsmakningen framför sig. Det här är två konstverk som fortfarande smakar mat, alldeles fantastiskt god mat. Och vad gör väl ett förlorat Eurovision Song Contest eller ett missat fotbolls VM i Sydafrika? Ingenting, för det är nu det gäller på riktigt. 30 minuter kvar till tävlingsstart, nu håller vi tummarna för Tommy, Johan och Lina. Och för Sverige, såklart!

Följ tävlingen
Följ tävlingsdagen på Gastronomi Sverige [2], eller på twitter:
@TommyMyllymaki [3]
@MatkomfortSWE [4]
#bocusedor [5]

Bocuse d´Or Europé
Läsa mer om tävlingsdagen och tävlingsreglerna här [6].
Tjuvtitta på hur maten såg ut för ett par dagar sedan här [7].


1 Comment (Open | Close)

1 Comment To "Idag smäller det!"

#1 Comment By Josefina On 8 juni 2010 @ 16:26

mein godt! så mkt gott! skulle göra vad som helst (?) för att få provsmaka. härligt med delikatesser, lagade med kärlek! kram.


Article printed from pickipicki: http://www.pickipicki.se

URL to article: http://www.pickipicki.se/2010/06/idag-smaller-det/

URLs in this post:

[1] Bocuse d´Or Europé: http://gastronomisverige.se/bocuse-d%C2%B4or-europe/europe/

[2] Gastronomi Sverige: http://gastronomisverige.se/

[3] @TommyMyllymaki: http://twitter.com/TommyMyllymaki

[4] @MatkomfortSWE: http://twitter.com/MatkomfortSWE

[5] #bocusedor: http://twitter.com/#search?q=%23bocusedor

[6] Läsa mer om tävlingsdagen och tävlingsreglerna här: http://gastronomisverige.se/bocuse-d%C2%B4or-europe/europe-2010/

[7] Tjuvtitta på hur maten såg ut för ett par dagar sedan här: http://gastronomisverige.se/2010/06/pa-vag-mot-geneve-och-bocuse-dor-europe-2010/

Copyright © 2008-2009 pickipicki