- pickipicki - http://www.pickipicki.se -

Recensionspatrullen värmer upp!

Posted By tina On 11 juli 2010 @ 12:12 In afrikanskt,recensionspatrullen,restaurant,uppsala,uteservering | 14 Comments

Häromkvällen premiäråt vi på Messobs nybyggda uteservering här i stan. En afrikansk restaurang som jag berättat om tidigare här på picki, vid det tillfället var restaurangen relativt nyöppnad [1]. Nu har Messob sommarstängt sin inomhusservering och istället flyttat ut. Helt i min smak, önskar att jag kunde göra likadant. Ofta när jag får frågan om restaurangtips i Uppsala så är mitt första spontana svar just Messob, lite oväntat kanske. Jag gillar den etiopiska/eritreanska maten som äts med injera, ett pannkaksliknande surdegsbröd. Personalen är vänlig och stämningen familjär. Här kan man dessutom äta billigt, om man vill. Fast är man här för första gången så tycker jag nog att man slår till med 4 smårätter så att man får smaka lite av varje. Oavsett om man äter vegetariskt eller ej så får man inte missa berberesåsen som är stark men på ett trevligt sätt. Min favorit är kyckling i berberesås, spenat och vitlöksyoghurt är gott till. Vi som utan undantag alltid sätter poäng på vår egna mat här hemma (pinsamt och nördigt jag vet), gör det aldrig utanför det röda köket. Men på Messob kastade jag spontat ur mig en 8:a. Det är ett högt betyg, sen är det möjligt att det fantastiska uteserveringsvädret och Carls första semesterdag gjorde sitt till också.

Betyg:

Mer om Messob
Menyn [2] hittar ni på Messbos hemsida [3].
Artikel i UNT om Messob, liksom ett urval av recept, 19/11-2009 [4]


14 Comments (Open | Close)

14 Comments To "Recensionspatrullen värmer upp!"

#1 Comment By Elin On 12 juli 2010 @ 09:13

Kul! Jag har också hört bra om den restaurangen. När jag jobbade i Vasasstan så blev det gärna prisvärda Abyssynnia (?!) som ligger på Vanadisvägen som också är etiopisk. Injeras är otroligt mättande :)

#2 Comment By tina On 12 juli 2010 @ 22:18

Elin: Tack för Stockholmstips! Håller med om att injera är otroligt mättande, men fantastiskt goda! :-)

#3 Comment By anna On 13 juli 2010 @ 15:44

Supergod mat!

#4 Comment By Josefina On 15 juli 2010 @ 21:44

ser helt ljuvligt ut om du frågar mig´!

#5 Comment By tina On 16 juli 2010 @ 08:48

Anna och Josefina: :-D

#6 Comment By Maria On 19 juli 2010 @ 15:03

Å vad kul att äntligen få se en bild på sånt där bröd! Jag har hittat teffmjöl och ska prova att baka … men hade liksom inte riktigt klart för mig hur stora eller hur tunna de skulle vara *s*

#7 Comment By tina On 20 juli 2010 @ 21:09

Maria: Jag har aldrig bakat injera, men ska prova vid tillfälle. Det är ju så gott! Du får dela med dig av receptet om dom blir bra! :-)

#8 Comment By Margaretha Almqvist On 5 januari 2011 @ 16:43

Absolut värda en 8:a. Brukar besöka dem när jag hälsar på min dotter. Har bott i Etiopien så hela familjen älskar den maten.
Var får du tag på teffmjölet??

#9 Comment By tina On 6 januari 2011 @ 12:14

Margaretha: Jag har aldrig bakat injeras och har därför aldrig letat efter teffmjöl i Sverige (vilket jag tror är svårt att hitta). Har du sett den fina kokboken: Laga kryddigt : etiopisk & eritreansk mat för svenska kök av Gennet Awalom? Jag vill minnas att i det svenskanpassade injerareceptet så tipsar dom om ”mjöl på 4 sädesslag”.

#10 Comment By Margaretha Almqvist On 7 januari 2011 @ 12:37

Ja jag har boken, hon är en gammal vän till mig..
Vi bakar injera utan teff, det går bra också.
Det finns en mkt känd kock som varit i etiopien och
sökt maträtter eftersom han har röätter där.
Glömt hans namn tyvärr. Sett honom på TV mkt.trevlig kille.

#11 Comment By tina On 7 januari 2011 @ 23:14

Margaretha: Jag får en känsla av att du sitter inne med många fina etiopiska recept. :-) Sant? Vill du dela med dig?

#12 Comment By Margaretha Almqvist On 8 januari 2011 @ 16:59

Nja jag har nog inte mer än det som står i Gennets bok,
vanlig pepparsås har jag så att säga i huvudet.
HAr du ngn. anknytning till Etiopien?

#13 Comment By tina On 8 januari 2011 @ 22:35

Margaretha: Nej, det har jag inte. Jag får helt enkelt tacka Messob för att jag upptäckt den etiopiska maten. Jag gillar den! :-)

#14 Pingback By Om jag fortfarande matbloggat, del 3 | pickipicki On 30 juli 2014 @ 13:14

[...] bordet och ätit kokosglass med jordgubbar till efterrätt. Att Messob serverar prima etiopisk mat har jag berättat om tidigare, men hade jag fortfarande matbloggat så hade ni alltså fått reda på att innergården är min [...]


Article printed from pickipicki: http://www.pickipicki.se

URL to article: http://www.pickipicki.se/2010/07/recensionspatrullen-varmer-upp/

URLs in this post:

[1] vid det tillfället var restaurangen relativt nyöppnad: http://www.pickipicki.se/2008/02/afrikansk-mat-i-uppsala/

[2] Menyn: http://www.messob.se/default2.asp?sc=page&meny=2&id=48

[3] Messbos hemsida: http://www.messob.se

[4] Artikel i UNT om Messob, liksom ett urval av recept, 19/11-2009: http://www.uppsalanyatidning.se/matochdryck/ett-smakrikt-moumlte-276068-default.aspx

Copyright © 2008-2009 pickipicki