- pickipicki - http://www.pickipicki.se -

En mitt-i-prick skaldjurspasta de luxe

Posted By tina On 22 augusti 2010 @ 08:20 In bjuden på mat,Johannes och Helena,pasta,skaldjur | 3 Comments

Att äta hemma hos Johannes och Helena är som att gå på restaurang av bästa sort. Man ser fram emot middagen för man vet att det kommer att bli riktigt gott, och ändå lyckas maten överträffa ens högt ställda förväntningar. Av rent och skärt egenintresse, så brukar jag lite fint fråga om det inte är dags för dom att börja matblogga snart. Helena skrattar mest och säger att hon varken mäter, måttar eller lagar mat efter recept. Men herremingud, jag mäter ju aldrig något i köket. Lite fantasi räcker långt, och jag är ju desto bättre på att fabulera ihop en godtagbar efterhandskonstruktion. Som nu till exempel, Helena mailar ett recept som egentligen inte borde få kallas recept, möjligen ingredienslista. Men nu är det ju faktiskt så att denna fantastiska mat är alldeles för bra för att stå och falla med en ingredienslista. Därför vill jag påstå att det är rimligt att anta att hon gjorde en tomatsås av de flesta av ingredienserna. Såsen fick med all sannolikhet stå och puttra riktigt länge på spisen (medan skaldjuren marinerades i vin). Innan servering vänds pastan ner i såsen, liksom kräftstjärtar och räkor, kanske också en skvätt av marinaden. Jag kan ha fel, men ni törs inte chansa. För tänk om jag har mitt-i-prick-rätt.

Johannes och Helenas
tjusiga skaldjurspasta
500 g italiensk pasta
170 g kräftstjärtar i lake (häll bort laken och tillsätt vitt vin istället)
200 g räkor (blanda ner bland kräftstjärtarna och låt marineras)
2 finhackade klyftor vitlök
1 skivad purjolök
1 burk tomatsås
2 st tomater
1,5 dl grädde
en skvätt chiliolja
en skvätt citron
1 tsk socker
svartpeppar
salt
oregano
basilika

Alla kryddor efter smak och tycke, servera gärna med ruccolasallad och färskt bröd.


3 Comments (Open | Close)

3 Comments To "En mitt-i-prick skaldjurspasta de luxe"

#1 Comment By Hanna On 22 augusti 2010 @ 13:48

Verkar jättegott! Jag tror helt klart att du har mitt-i-prick-rätt!

#2 Comment By Sofie On 22 augusti 2010 @ 17:32

Låter supersmaskigt!! Man tager vad man haver, lite av varje, så brukar det bli kanooon!!

#3 Comment By tina On 24 augusti 2010 @ 09:14

Hanna: Hoppas, jag ska prova här hemma.

Sofie: Visst är det så!:-)


Article printed from pickipicki: http://www.pickipicki.se

URL to article: http://www.pickipicki.se/2010/08/en-mitt-i-prick-skaldjurspasta-de-luxe/

Copyright © 2008-2009 pickipicki