- pickipicki - http://www.pickipicki.se -

Hallonmousse med avokado

Posted By tina On 13 augusti 2010 @ 08:45 In avokado,efterrätt,hallon,snabbt,systern | 20 Comments

Ibland ramlar det in recept i min mail från systern. Jag tror att tanken är att recepten i slutändan ska hamna på pickipicki. Recepten är ofta en utmaning eftersom systern gärna snålar med orden. Det är sällan några exakta mänger, hur man ska gå tillväga är ofta oklart och några ugnstemperaturer eller tider tror jag aldrig att jag har sett till. Nu senast följdes ingredienslistan endast av tre ord: mixa och njut. Fast just i det här fallet har hon en poäng, det finns ingen anledning att krångla till det mer än så. Möjligen är detta världens enklaste recept?

Hallonmousse
2 dl frysta hallon
1 avokado
0,5 vaniljstång (innehållet)
1-2 msk honung

Mixa och njut.


20 Comments (Open | Close)

20 Comments To "Hallonmousse med avokado"

#1 Comment By Josefina On 13 augusti 2010 @ 09:34

Den där ska jag göra! Efterrättsmousse med avokado är så gott. Chokladmousse t ex!

#2 Comment By Chezsofia On 13 augusti 2010 @ 10:14

Låter superintressant och gott! Måste testa att använda avokade på detta sätt.

#3 Comment By lina On 13 augusti 2010 @ 10:43

Jag har testat något liknande och det var väldigt gott. Hade dock ingen vaniljstång i, men det var ett bra tips!

Trevlig Helg!

#4 Comment By Emmas Kök On 13 augusti 2010 @ 12:00

mummsigt!

#5 Comment By Ulrika On 13 augusti 2010 @ 12:49

Ser jättegott ut! Ska testas inom kort.

#6 Comment By tina On 13 augusti 2010 @ 13:35

Josefina: Ja eller hur! Gott att mixa avokado tillsammans med banan och kakao. Snabbt, enkelt och inte minst gott!

Sofia: Ja testa vetja, en ovanligt len hallonmousse blev det.

Lina: Extra lyxigt med vanilj, det är nog gott även utan. :-)

Emma: Mm:-)

Ulrika: Ja gör det!

#7 Comment By Plommonet On 13 augusti 2010 @ 15:09

Har du någon idé om hur det blir om man gör det på färska hallon istället? Jag brukar alltid uppleva att mina frysta hallon blir aningens beska när jag mixar dem och det gör mig lite ledsen varje gång. Kan ju vara fel på hallonen jag köper i och för sig… är det egenplockade frysta hallon i receptet eller köpta? Vilket märke i så fall?

#8 Comment By Eva On 13 augusti 2010 @ 15:11

Mmm.. säkert gott! Om du tittar i min blogg för i dag hittar du ytterligare ett rörasammangräddaochätgrej. [1] Superenkel! Jag ska röra samman en för andra gången, den första tog slut alldeles för fort, hälsar
Eva
(Vet du om att din kommentarruta äter kommentarer?)

#9 Comment By charlotta On 13 augusti 2010 @ 17:54

det där ser ju himla gott ut, picki! superfint!

hoppas att ni får en fin helg!

#10 Comment By tina On 13 augusti 2010 @ 18:05

Plommonet: Jag är bortskämd med bär och har aldrig behövt köpa hallon, så där får jag säga pass. Däremot funkar det finfint med färska. Se till att servera den välkyld dock, tror bestämt att den är godast så. :-)

#11 Comment By tina On 13 augusti 2010 @ 18:42

Eva: Nej, det visste jag inte. Går det inte att lämna kommentarer, eller skriver du kommentarer som fastnar först och försvinner sen? Jag brukar vara ganska duktig på att kolla både i väntar-på-att-bli-godkänd-kön och bland de kommentarer som sorteras som skräppost.
Din tidigare kommentar låg faktiskt bland skräpposten!
Ska kika in röroan förresten, tack för tips!

Charlotta: :-) Trevlig helg till dig med!

#12 Comment By Linda On 13 augusti 2010 @ 19:42

Ser jättegott ut, har aldrig testat hallon och avokado ihop, spännande det måste testas

#13 Comment By tina On 14 augusti 2010 @ 08:09

Linda: Prova vetja! :-)

#14 Comment By Yasemin On 14 augusti 2010 @ 09:26

Låter annorlunda med advocado. Och det här receptet är så enkelt att man kan testa :) Du har fått en award av mig. [2]

#15 Comment By Ia On 14 augusti 2010 @ 10:27

Detta var helt nytt för mig – att ha avokado i dessert!
Underbara bilder i en inspirerande blogg!

#16 Comment By Karin On 14 augusti 2010 @ 11:43

Mousse baserad på avokado lät spännande!

Missa inte min tävling om söta muffinsformar från Present & Dekor!

Kram Karin

#17 Comment By Emma On 14 augusti 2010 @ 12:05

Har också tänkta att testa ett recept med avokado, björnbär och dadlar. Måste även tipsa om att kombinationen fryst banan och mango, yummie!

#18 Comment By Mikkan On 14 augusti 2010 @ 22:50

Grymt, lite rawfood hos Picki, det var lite otippat ändå! :) Man kan göra en grym chokladmousse med avocado och fryst banan, på samma vis. Yay om man har laktosintoleranta gäster t ex!

#19 Comment By tina On 15 augusti 2010 @ 08:09

Yasemin: Men tusen tack snälla du!:-)

Ia: Jag använder inte heller avokado särskilt flitigt i efterrätt, men ibland passar det otippat bra. Som den här gången, eller som när vi tidigare gjorde efterrätt med choklad, banan och avokado. Lent och gott! Tack för fina ord!

Karin: Ska kika.

Emma: Fryst banan och mango påminner mig om favoriten smackismacki: [3]

Mikkan: Haha. Menvetduvad, det har ju jag redan gjort (fast med hallon i också, i pickis barndom ;-). Bevis: [4]

#20 Pingback By Efterrätt på rekordfart! | pickipicki On 27 oktober 2011 @ 07:48

[...] Fuskglass Bärgazpacho Frukt-på-burk-på-piffigt-vis Istället-för-chokladmousse  Hallonmousse med avokado Fattiga riddare  Tweet Publicerad i efterrätt, höst, radiomat | Inga kommentarer ännu(0) [...]


Article printed from pickipicki: http://www.pickipicki.se

URL to article: http://www.pickipicki.se/2010/08/hallonmousse-med-avokado/

URLs in this post:

[1] : http://skogseva.blogspot.com/

[2] : http://yaseminskok.blogspot.com/2010/08/beutiful-blogger-award.html

[3] : http://www.pickipicki.se/2009/03/pickipicki-gillar-smacki-smacki/

[4] : http://www.pickipicki.se/2008/03/en-riktigt-bra-chokladefterratt/

Copyright © 2008-2009 pickipicki