- pickipicki - http://www.pickipicki.se -

Hurra för pickipicki idag!

Posted By tina On 3 augusti 2010 @ 10:29 In bakat,bär,födelsedag,hallon,pickipicki,röda bär,röda vinbär,vinbär,Ylöjärvi | 40 Comments

Idag är det ingen vanlig dag, för idag är det pickipickis födelsedag. 3 år och 547 recept är värt att fira tycker jag. Hur vi firar på bästa vis? Bjud picki på ett recept i en kommentar vetja! Själv bjuder jag på mammans långpannekaka med hallon och röda vinbär. Den riktiga födelsedagspresenten återkommer jag till, men jag törs utlova att den kommer göra självaste Ernst Kirchteiger grön av avund. Det ni.

Långpannekaka med hallon
och röda vinbär
4 dl piimä (filmjölk)
2 dl socker
7 dl vetemjöl
2 tsk bikarbonat
1 dl rapsolja
2 ägg
rejält med färska bär,
förslagsvis hallon och vinbär,
eller jordgubbar och rabarber
florsocker

Blanda samtliga torra ingredienser. Rör ner filmjölk och ägg. Häll smeten i en långpanna (smord eller med bakplåtspapper). Täck kakan med bär. Grädda i 200 grader i ungefär 20 minuter (tiden beror på bären, håll koll på kakan så att den inte bränns). Pynta med florsocker när kakan svalnat.


Lokal snöby, Ylöjärvi 27/7 2010


40 Comments (Open | Close)

40 Comments To "Hurra för pickipicki idag!"

#1 Comment By Mikkan On 3 augusti 2010 @ 10:40

Grattis Picki! :)
Här kommer mitt bästa dessertrecept just nu: [1]

4 portioner:
/ 100g vit choklad / 1,5 dl vispgrädde / 1 nypa vaniljpulver (alt frön från en halv vaniljstång) / 125g mascarpone / 2 äggulor / 2 dl nötter / 2 dl jordgubbar /

Separera äggen och lägg gulorna i en större skål. Vispa ihop dem lätt.

Smält vit choklad i vattenbad. Vispa grädden rätt hårt med en nypa vaniljpulver (ej socker alltså, utan granulerad vaniljstång, finns att köpa i vanlig butik). Tänk på att grädden skall vara iskall när du vispar den, och att det alltid blir bäst med handvispad grädde snarare än när du gör det med elvispen. Varför? Därför!

Rör den smälta chokladen kraftigt med äggulorna. Tillsätt mascarponen direkt och fortsätt vispa massan så fluffig och smidig som möjligt. Vänd ihop med den vispade grädden och låt stå kallt i ett par timmar.

Hacka blandade nötter medelgrovt (t ex hassel-, pecan- och valnötter). Finskiva jordgubbarna. Varva jordgubbsskivor med nötsmul och vitchoklad-mousse-créme och toppa det hela med lite färska lavendelblommor*.

#2 Comment By Åsa On 3 augusti 2010 @ 10:49

Grattis, grattis!! Det är ingen dålig samling på bara tre år. Bra jobbat! Ser fram emot tre nya år med Pickipicki :-)
Har lite ont om tid nu men får väl återkomma senare med recept.

#3 Pingback By Tweets that mention Hurra för pickipicki idag! at pickipicki — Topsy.com On 3 augusti 2010 @ 10:57

[...] This post was mentioned on Twitter by Mikaela Mars, Tina. Tina said: Hipp hipp hurra, för pickipicki 3 år idag! Säg grattis med ett recept vetja: [2] [...]

#4 Comment By Josefina On 3 augusti 2010 @ 11:00

Grattis bästa och godaste picki! Jag länkar till en trevlig tårta ist för till mig eftersom jag har lite paus. Kakan/tårtan är en cheesecake med vit choklad som jag gjorde till midsommar förra året. Kram!

#5 Comment By frida On 3 augusti 2010 @ 11:09

Hurra och grattis!! Jag är i semestermood fortfarande och har inga bra recept i huvudet. Funkar det med en försenad present nån gång när huvudet har börjat fungera igen?

#6 Comment By Anders Öhman On 3 augusti 2010 @ 11:11

Stort GRATTIS från en nybliven ettåring.

#7 Comment By Hanna On 3 augusti 2010 @ 12:21

GRATTIS picki!!! Bifogar en lank pa kladdkaksmuffins. Spritsa pa gradde och dekorera med bar sa blir de som sa bakelser att fira med! :)

#8 Comment By Hanna On 3 augusti 2010 @ 12:22

Har kommer lanken: [3] ;-)

#9 Comment By charlie On 3 augusti 2010 @ 12:58

Grattis picki på treårsdagen! :-)

#10 Comment By anna On 3 augusti 2010 @ 14:41

Grattis picki ! Lycka till på stora pack-&städdagen :P

#11 Comment By Emmy On 3 augusti 2010 @ 16:11

Grattis Pickipicki! Jag tycker Pavlovatårta täckt med citronkräm (på gulorna som blir över), vispad grädde och en massa färska bär passar perfekt när man vill fira på sommaren. Pavlovamarängen blir bäst om den får stå kvar i ugnen över natten så den blir härligt seg i mitten.

#12 Comment By Mian On 3 augusti 2010 @ 17:26

Stort grattis!

#13 Comment By Kumminosten On 3 augusti 2010 @ 18:43

Hurra för pickipicki! Hoppas den fortsätter finnas minst lika länge till – grymmare och finare blogg får man leta efter!

#14 Comment By Kumminosten On 3 augusti 2010 @ 18:45

Just jag recept – sommarens favorit har varit grillad färskpotatis. Förkoka färskpotatis och grilla sedan klart den på grillen så smakar den lite bakat. Mkt mkt gott!

#15 Comment By kusinen On 3 augusti 2010 @ 18:54

Hjärtliga gratulationer, hoppas ni har badat lite bastu för mig med!

#16 Comment By Linda On 3 augusti 2010 @ 19:06

Grattis på treårsdagen och långpannekakan ser jättegod ut

#17 Comment By Therese Ö On 3 augusti 2010 @ 19:44

Grattis!! Har en låda m. blandade sommarbär i frysen och med detta recept kan de äntligen få fylla sitt syfte. Återigen, gratulerar på 3-årsdagen!

#18 Comment By Anna B On 3 augusti 2010 @ 20:52

Stort grattis, Tina!

#19 Comment By Johanna On 3 augusti 2010 @ 21:00

Grattis på 3-års dagen pickipicki! Tänk att du redan har blivit så stor. Jag tror jag vet vad du ska få av mamma och pappa i födelsedagspresent, men jag säger inget :D

Av Tumbaligan får du ett recept på snabb och god alltiettpotatissallad. Grundreceptet kommer från Under vaönötsträdet, men vi har ändrat lite. Koka 1 kg färskpotatis (och man behöver bara skala om man heter Robin). Blanda 0,5 dl majonnäs, 0,5 dl creme fraiche, en stor skvätt vinäger, en liten klick senap, salt och peppar samt massor utav hackad dill. Dela några hundra gram varmrökt lax i mindre bitar. Blanda allt. Klart!

#20 Comment By Emma On 3 augusti 2010 @ 21:44

Du rockar, grattis!

#21 Comment By Martina On 3 augusti 2010 @ 22:58

Hurra, hurra hurra!!

#22 Comment By Annelie On 4 augusti 2010 @ 06:30

Grattis med stort G!

#23 Comment By Viktoria On 4 augusti 2010 @ 07:35

Stort grattis – det är alltid lika roligt att läsa Pickipicki!

Jag bjuder på en liten ricottacheesecake med nutella. Hallon ovanpå. Men då får du komma hit för de ligger inte på blogg.

#24 Comment By lina On 4 augusti 2010 @ 08:17

Stort grattis och jag hoppas på många fler härliga recept!!! Jag bjuder på dessa syrliga bärrutor som passar perfekt att göra med de underbara röda vinbären.

[4]

#25 Comment By Tant Grön On 4 augusti 2010 @ 08:59

Grattis på födelsedagen!

#26 Comment By Camilla On 4 augusti 2010 @ 11:22

Grattis på 3 årsdagen! Vi har bloggat ungefär lika länge du och jag. :)
Om du kikar in hos mig har jag bloggat om chokladcupcakes med kaffefrosting. Goda!
Ha en fin dag.

#27 Comment By farmor On 4 augusti 2010 @ 13:42

grattis på treårsdagen och tack för fina recept

#28 Comment By tina On 4 augusti 2010 @ 22:55

Till alla: Tack för grattishälsningar och finfina recept. Ni är bäst! <3

Kusinen: Apropå länken så har jag någonting här hemma som du inte tror att jag har..

Johanna: :-O Du gör mig nyfiken!

#29 Pingback By Bästa födelsedagspresenten! at pickipicki On 5 augusti 2010 @ 09:07

[...] byggjobbare skötte sig exemplariskt, trots sommarhetta dagarna i ända. Lagom till pickipickis treårsdag stod den slutligen klar, uteköket med sjöutsikt som jag, jag menar pickipicki önskat sig så [...]

#30 Comment By sara On 5 augusti 2010 @ 13:44

Grattis grattis! Du får det senaste från smetan, vitvinbärssylt: [5]

dels för att du efterlyste recept med vinbär förut, och dels för att jag är så förtjust i färgen på sylten att jag vill sprida den så mycket som möjligt :D

#31 Comment By tina On 5 augusti 2010 @ 22:30

Sara: Tack för tips. De vita vinbär jag plockade hamnade i frysen. Det kanske får bli ett syltkok av dem!:-)

#32 Comment By Anna On 6 augusti 2010 @ 12:23

Stort grattis så här lite i efterhand från Köpenhamn!
:-)

#33 Comment By tina On 6 augusti 2010 @ 20:54

Anna: Tack! Hälsa Köpenhamn från mig! :-)

#34 Comment By Erika – Bakglädje On 9 augusti 2010 @ 16:33

Grattis!

Mitt recept är en melonsalsa som passar utmärkt till grillat.

Valfri melon i små bitar (ej vattenmelon)
Sharlottenlök, finhackad
Citronsaft
Salt och peppar

Blanda melon och sharlottenlök. Häll citronsaft över och salta och peppra.
Kram Erika

#35 Comment By tina On 10 augusti 2010 @ 09:15

Tack så mycket Erika. Och jag som köpte en melon igår, det passar ju finfint!

#36 Comment By Loulas Kök On 10 augusti 2010 @ 22:05

Ett stort grattis från Loulas Kök!

#37 Comment By Emma On 11 augusti 2010 @ 09:16

Ett stort gratis! :)

#38 Comment By tina On 11 augusti 2010 @ 17:07

Tack, tack! :-)

#39 Pingback By Gissa fredagsporslinet, igen | pickipicki On 6 maj 2011 @ 11:03

[...] peng hittade två likadana koppar på en loppis i Norrtälje i somras. Vet ni? Receptet på kakan, hittar ni här Tweet Publicerad i gissa-fredagsporslinet | Inga kommentarer ännu(0) Skriv ut [...]

#40 Pingback By Fråga picki: vinbärsfrossa! | pickipicki On 30 juli 2013 @ 10:42

[...] Fuskglögg på svartvinbärssaft Vatten smaksatt med röda vinbär Rödvinbärsmuffins Långpannekaka med hallon och röda vinbär Rödvinbärsdessert Bärgazpacho Rosa smacki-smacki Rödvinbärssnittar Rödvinbärschutney [...]


Article printed from pickipicki: http://www.pickipicki.se

URL to article: http://www.pickipicki.se/2010/08/hurra-for-pickipicki-idag/

URLs in this post:

[1] : http://njutmaten.blogspot.com/2010/07/obruten-mark.html

[2] : http://bit.ly/bEYT8h

[3] : http://matarkivet.wordpress.com/2010/06/29/kladdkaksmuffins/

[4] : http://www.matsaklart.se/2009/08/syrliga-barrutor.html

[5] : http://smetan.wordpress.com/2010/08/05/vitvinbarssylt/

Copyright © 2008-2009 pickipicki