- pickipicki - http://www.pickipicki.se -

Rödvinbärsmuffins är skördefest!

Posted By tina On 1 augusti 2010 @ 09:10 In bakat,bär,fika,muffins,röda bär,röda vinbär,skördefest | 18 Comments

Sommarkollot skulle utan tvivel kunna förväxlas med ett vinbärsplantage. Själv slutade jag räkna vinbärsbuskarna när jag kom upp i 100. Mormorn gråter över varje bär som går förlorat till fåglarna, så det gäller att plocka tills svetten lackar. Vinbär är tack och lov lättplockat, så det svåraste är egentligen att komma på vad man ska göra av alla bär. Vanligtvis brukar det bli en hel del flaskor saft och några burkar gelé av merparten av bären, lite fantasilöst kanske (som vanligt mottages alla tips tacksamt). En bråkdel av vinbären hamnade i rödvinbärsmuffins som Ida tipsade om, efter recept i tidningen Land. En utmärkt idé som blev kalasgoda muffins till skördefika.

Rödvinbärsmuffins
2 ägg
2,5 dl socker
75 g smör
2,5 dl vetemjöl
3 dl röda vinbär

Rör hastigt ihop ägg och socker. Rör omväxlande ner  mjöl och smält smör (rör om väl men inte mer). Häll smeten i 12 st formar och toppa med bär. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ungefär 20 minuter.


18 Comments (Open | Close)

18 Comments To "Rödvinbärsmuffins är skördefest!"

#1 Comment By Helena Ljunggren On 1 augusti 2010 @ 11:05

Det låter fräscht och gott, själv så funderar jag på svartavinbärsmuffins :)

#2 Comment By Mian On 1 augusti 2010 @ 11:35

Jag har precis köpt såna där muffinsformar i silikon. Funkar dom bra? Måste man smörja?

#3 Comment By Mian On 1 augusti 2010 @ 11:54

Långpannekaka, med rejält med hyvlat smör + pärlsocker brukar vara gott.

#4 Comment By tina On 1 augusti 2010 @ 12:45

Helena: Jag har inte kommit till svartavinbärsbuskarna än. Lova att tala om ifall dom blev goda!

Mian: Det här var invigningen i silikonformarna. Dom funkade över förväntan bra. Behöver inte smörjas. Långpannekaka gjrde vi tidigare i veckan, fast utan pärlsocker, Röda vinbär och hallon, finfint! :-)

#5 Comment By Mikkan On 1 augusti 2010 @ 14:34

Det kanske känns fantasilöst med sylt, saft och gelé, men det är bra riktigt bra skit att ha hemma alltså! Jag har i två dagar nu hållit på att frysa in bären också, på bakplåt så att de styckfryses. Jag gjorde en nötpaj igår som blev superfin: [1] och sen så älskar jag att ha dem i smoodisarna: persika+röda vinbär+turkisk yoghurt = ♥
[2]

#6 Comment By Linda On 1 augusti 2010 @ 22:28

Låter gott, skall nog hämta lite röda vinbär hos min sambos pappa och baka något gott på det

#7 Comment By Yasemin On 2 augusti 2010 @ 05:59

Åhh vilken bra idé. Ska genast prova för jag har också massvis med vinbär. :)
Själv gjorde jag pannacotta med rödvinbärspuré, enklaste vinbärskakan som kommer upp på min blogg snarast.

#8 Comment By hannaH On 2 augusti 2010 @ 15:00

Blev bjuden på rödvinbärschutney med kanel, ingefära, lite sambal oelek, socker och nejlikor som fick koka ihop en stund. Hemskt gott till både köttet och halloumin tyckte alla!

#9 Comment By sara On 2 augusti 2010 @ 16:32

låter väldigt gott, men jag saknar bakpulver. eller är det som det ska?

#10 Comment By tina On 2 augusti 2010 @ 17:17

Mikkan: Åh nötpaj, åh smotti! Du har rätt, bär i frysen är inte så dumt. Ambitiöst att styckfrysa förresten!

Linda. Det låter fint det! :-)

Yasemin: Vad lustigt, vi pratade faktiskt om just pannacotta och rödavinbär häromdan, men vi kom aldrig så långt.

Hanna: Smart, så smart!

Sara: Så tänkte jag med. Men jag bakade utan bakpulver, och jag saknade inte bakpulvret när jag åt muffinsarna. Så jag gissar att dom faktiskt ska vara utan. Men vem vet. ;-)

#11 Comment By Erika – Bakglädje On 2 augusti 2010 @ 18:07

Åh, vad goda de ser ut. Vad sugen jag blir.

#12 Comment By Emmelie Johansson On 2 augusti 2010 @ 20:49

Perfekt! Nu vet jag vad jag kan använda mina röda vinbär till.

#13 Comment By Anna B On 3 augusti 2010 @ 20:50

Vackert! Tur att du plockade så många att du kunde göra rødgrød också!
Förresten, tycker du om silikonformar? Kan inte riktigt vänja mig vid mina.

#14 Comment By tina On 4 augusti 2010 @ 21:44

Erika: Jag med, men nu är dom slut. :-)

Emmelie: Härligt!

Anna: Tack för tips, svåruttalat! Kan du? :-) Det var premiär för silikonformarna. De inhandlades i avsaknad av muffinsplåt i stugan och för att dom såg kul ut. Lite ovant men ganska praktiskt ändå, dom tar ingen plats i jämförelse med en muffinsplåt.

#15 Pingback By Det är min hand, jag lovar! at pickipicki On 27 augusti 2010 @ 09:06

[...] versionen är kortare än så: mamman bjöd på blåbärsmuffins förra veckan. Bakade efter rödvinbärsmuffinsreceptet (minus röda vinbär och en del av sockret, plus blåbär), gott! Trevlig helg vetja! [...]

#16 Pingback By Fråga picki: vinbärsfrossa! | pickipicki On 31 juli 2011 @ 09:50

[...] egentligen? Vinbärsspecial Fuskglögg på svartvinbärssaft Vatten smaksatt med röda vinbär Rödvinbärsmuffins Långpannekaka med hallon och röda vinbär Rödvinbärsdessert Bärgazpacho Rosa [...]

#17 Pingback By Muffins med sommarens bär | Meze Kök On 5 juni 2014 @ 12:38

[...] här. Men jag lovar det här blir det sista för i år. Hittade även dessa hos Tina på bloggen pickipicki. Enda skillnaden är att jag haft i även blåbär. Men man kan ju variera med andra bär med. Det [...]

#18 Comment By happi3st0ne On 21 december 2018 @ 23:25

Thanks for finally writing about > Rödvinbärsmuffins är skördefest!

| pickipicki < Liked it!


Article printed from pickipicki: http://www.pickipicki.se

URL to article: http://www.pickipicki.se/2010/08/rodvinbarsmuffins-ar-skordefest/

URLs in this post:

[1] : http://njutmaten.blogspot.com/2010/08/bar-i-overflod.html

[2] : http://njutmaten.blogspot.com/2009/08/tradgardsbar-till-frukost.html

Copyright © 2008-2009 pickipicki