- pickipicki - http://www.pickipicki.se -

En nygammal kycklingfavorit

Posted By tina On 29 september 2010 @ 12:11 In kyckling,pasta,pastasås,soltorkade tomater,spenat | 22 Comments

Det här är en favoriträtt från förr i tiden, eller ja, det är väl i alla fall 10 år sedan jag och ett par vänner tillsammans lagade den här rätten flitigt. Sen föll den i glömska. Och för den delen så äter inte just vi middagar tillsammans särskilt ofta nuförtiden, om ens alls. Tiden går ju, som bekant. Därför var det särskilt roligt när en av dessa vänners flickvän, ovetandes om förr-i-tiden, avslöjade att den här kycklingpastan var den första hemlagade middagen han bjöd henne på. Det kändes fint på något vis, och visst är det här mat att falla för.

Kycklingpasta med spenat
och soltorkade tomater

500 g kycklingfilé
2 vitlöksklyftor
1,5 dl grädde + 1,5 dl mjölk
(kan bytas ut mot 2 dl creme fraiche)
100-150 g färsk bladspenat
8 st marinerade soltorkade tomater
salt och svartpeppar
pasta

Dela kycklingen i små bitar och bryn i smör eller rapsolja i en stekpanna. Salta och peppra. Skölj spenaten. Tillsätt finskivad vitlök, grovstrimlade soltorkade tomater och spenat. Tillsätt grädde och mjölk, låt koka ihop några minuter. Servera såsen med nykokt pasta. Receptet (ursprungligen från Arla) är för fyra personer.


22 Comments (Open | Close)

22 Comments To "En nygammal kycklingfavorit"

#1 Comment By Hanna On 29 september 2010 @ 13:16

Later jattegott!

#2 Comment By Matpolisen On 29 september 2010 @ 13:42

Det där är ju en jättebra och enkel rätt. Kanske skulle lära den äldsta grabben här att göra det till när han flyttar hemifrån.

#3 Comment By Sofie Mumsfillibaba On 29 september 2010 @ 13:43

Goda smaker blir god mat!!:)

#4 Comment By tina On 29 september 2010 @ 13:49

Hanna: Ja faktiskt, enkelt och gott.

Matpolisen: Ja, det tycker jag:-)

Sofie: Så sant! Rätt skönt ändå, att det inte behöver vara krångligare än så.

#5 Comment By Camilla On 29 september 2010 @ 15:13

SV: En annan dag kanske ;) Men jag kan se varför. Kan tänka mig att den där rätten är väldigt god om man tar bort de soltorkade tomaterna då jag inte är något fan av det ;)

#6 Comment By Emma On 29 september 2010 @ 15:29

Been there!

#7 Comment By Elin On 29 september 2010 @ 16:38

haha, det receptet minns jag, från en gammal arlabroschyr tror jag. Det var min bjuda-på-gäster-grej. Ska vi gissa på 1999?

#8 Comment By tina On 29 september 2010 @ 19:24

Camilla: Nämen! Soltorkade tomater som är så gott! :-)

Emma: :-)

Elin: Haha! Det är nog en mitt-i-prick-gissning!

#9 Comment By Lena On 29 september 2010 @ 20:16

Tredje försöket att kommentera.
OT: Fänkålssåsen blev en veritabel dröm! Tack för att du delade med dig av receptet!

#10 Comment By tina On 29 september 2010 @ 20:54

Lena: Dina två tidigare kommentarer hamnade bland skräpkommentarerna, varför dom sorterades dit kan jag inte förstå!

Kul att du gillade såsen, det gör jag med! :-)

#11 Comment By Lena On 29 september 2010 @ 21:35

Gillar???
VI älskar den!

Ha det fint!

#12 Comment By tina On 29 september 2010 @ 21:47

Lena: Haha, fantastiskt!
:-D

#13 Comment By Erika – Bakglädje On 29 september 2010 @ 21:55

Vad gott det ser ut. Blir riktigt sugen på att testa.

#14 Comment By tina On 1 oktober 2010 @ 08:06

Erika: Jamen gör det vetja!

#15 Comment By Sanna On 3 oktober 2010 @ 14:15

Låter supgergott! Den får ingå i min veckomatsedel denna veckan. Tänkte denna veckan nämligen helt och hållet låta alla mina härliga matbloggande vänner stå för recepten ;)

#16 Comment By tina On 3 oktober 2010 @ 20:20

Sanna: Kul idé! :-D

#17 Comment By Sebastian On 4 oktober 2010 @ 13:47

Hoho :) Va gott!

#18 Comment By tina On 4 oktober 2010 @ 16:35

Sebastian: Deklart! :-P

#19 Comment By sabina On 6 oktober 2010 @ 10:16

med så smaskiga ingredienser så kan det väl inte bli annat än gott? :D

#20 Comment By tina On 6 oktober 2010 @ 20:30

Sabina: Testa vetja! :-)

#21 Pingback By Veckomatsedel vecka 40 | Veckansmiddag On 9 januari 2012 @ 17:25

[...] Kyckling med spenat och soltorkade tomater (PickiPicki) Tips! Byt ut pastan till brysselkål och använd enbart grädde i [...]

#22 Comment By Isflingan On 21 mars 2017 @ 19:38

Tänk så långt bak i arkivet jag tittade för att hitta en god vardagsmiddag idag :) Kombinationen kyckling, soltorkade och spenat blir verkligen aldrig fel.


Article printed from pickipicki: http://www.pickipicki.se

URL to article: http://www.pickipicki.se/2010/09/en-nygammal-kycklingfavorit/

Copyright © 2008-2009 pickipicki