- pickipicki - http://www.pickipicki.se -

Fått nog av valfläsk?

Posted By tina On 19 september 2010 @ 10:13 In gröna ärtor | 12 Comments



Det talas om rekordmånga förtidsröster, närmare 2 miljoner. Och det är nog så, idag (som i nuförtiden) röstar man när det passar, mellan någonting och påväg någon annanstans. Men hur mycket det än på det viset, så går det inte riktigt att komma ifrån känslan av att valdagen är lite högtidlig ändå. Därför firar jag valdagen på pickipicki med wienerschnitzel med väl valda tillbehör; gröna ärtor, citron, ansjovis och kapris. Fantastiskt gott, särskilt de gröna ärtorna [1]! När jag tänker efter litegrann, så tror jag att just wienerschnitzel skulle kunna kvalificera sig på min topp-tio-lista över favoriträtter, och det är faktiskt sant.


12 Comments (Open | Close)

12 Comments To "Fått nog av valfläsk?"

#1 Comment By Martin Bakar On 19 september 2010 @ 13:40

Det lät som en bra idé. Wienerschnitzel står inte med på min lista över vardagsrätter över huvud taget. Kanske kan få komma med som en bubblare…

Så, hur gör du din wienerschnitzel – vad har du i paneringen?

/Martin
martinbakar.blogspot.com

#2 Comment By Matpolisen On 19 september 2010 @ 14:07

Fint sätt att fira. Personligen tycker jag att det inte finns några avgörande skillnader mellan partierna. Det hela är ganska hopplöst. Jag äter en jättegod Väddöyoghurt som jag köpte på Cajsa Warg istället.

#3 Comment By Josefina On 19 september 2010 @ 18:11

mmm, en klassiker. kapris och citron och sardeller ska det va. och en rejäl rödvinsås eller? *upplys mig* när vi åkte på skolresa till amsterdam minns jag att vi åt en brutal wienerschnitzel på hotellet i tyskland. :)

#4 Comment By Camilla On 19 september 2010 @ 18:28

Muums! Jag har faktiskt aldrig gjort wienerschnitzel själv. Den godaste jag vet, har de i Tyskland i en liten ort som heter Malcolw – om man svänger av från Autobahn. Vi åker dit varje gång vi har tillfälle, på väg söderut. Det är nog en topp 5 hos oss faktiskt. Gott och stora portioner. :)

#5 Comment By Eva On 19 september 2010 @ 18:59

Fläsk kan man aldrig få för mycket av – möjligtvis val-dito. Själv älskar jag fläsk i alla former; stekt med löksås eller kallt kokt till rotmos eller potatismos. Wienerschnitzel är mumsigt om man får den på ”rätt” sätt d v s en dubbelpanerad och väl utbankad kalvskiva. Fläsk duger icke i detta sammanhang! Om man sedan på helsvenskt vis vill ha citron/ansjovis/sardell/kapris därpå är en helt annan sak…

#6 Comment By Emmy On 19 september 2010 @ 21:14

Särskilt för oss kvinnor är det väl lite extra speciellt, vi har ju inte fått rösta i alla tider.
Skinkschnitzel var evigheter sedan vi åt. Måste absolut vara gröna ärtor till och citron så klart. Tack för middagstipset.

#7 Comment By Maria On 19 september 2010 @ 21:37

Hej!
Jag känner också att det är lite högtidligt idag. Vilken fin blogg du har. Tack för besök hos mig, välkommen åter!

#8 Comment By Therese Ö On 19 september 2010 @ 22:20

Wienersnitzel kvalar LÄTT in på min topp-5 lista. Det är ett fantastiskt påfund och jag äter den gärna med massor av citron.

#9 Comment By Elin – Ett hus till oss On 20 september 2010 @ 20:14

Jag håller med om att den maträtten är med i toppen! Så gott ju! Lagar du så god mat varje dag?, riktigt fin blogg du har. Jag önskar dig en fin kväll!

#10 Comment By Maxiander – A On 20 september 2010 @ 20:39

Ett litet sent TACK!
Hoppas allt är bra med dig, nya bilder kommer på onsdag i bloggen!

/A
[2]

#11 Comment By tina On 20 september 2010 @ 21:22

Martin: Ja gör det vetja! Det var faktiskt mamman som bjöd på wienerschnitzel. Vänd schnitzeln först i vetemjöl (med salt och peppar), därefter i uppvispat ägg och slutligen i ströbröd. Stek i smör. Gött!

Matpolisen: :-D

Josefin: Det var ingen rejäl rödvinssås på min tallrik, men det hade säkert varit fint. Klassresa i Tyskland, det låter det! :-)

Camilla: Tack för tips. Det ska jag lägga på minnet och plocka fram om det ska resas i/genom Tyskland. Kul med ställen att återkomma till.

Eva: Jag som petar bort de gröna ärtorna så fort kameran åkt undan, glädjer mig åt de svenska wienerschnitzeltillbehören. :-)

Emmy: Och kapris! Och ansjövis! Det avr inte så dumt till det heller!

Maria: Tack detsamma!

Therese: JA!

Elin: Tack snälla du. Jag skulle gärna svara att jag äter precis såhär god mat varje dag, men det är bara nästan-sant. ;-)

#12 Comment By tina On 29 september 2010 @ 20:57

A: :-)


Article printed from pickipicki: http://www.pickipicki.se

URL to article: http://www.pickipicki.se/2010/09/fatt-nog-av-valflask/

URLs in this post:

[1] särskilt de gröna ärtorna: http://www.pickipicki.se http://www.pickipicki.se/2009/12/joda-visst-at-jag-gronartssoppan/

[2] : http://www.maxiander.se

Copyright © 2008-2009 pickipicki