- pickipicki - http://www.pickipicki.se -

Välkomna en ny favoriträtt!

Posted By tina On 15 september 2010 @ 09:00 In ingefära,kyckling,snabbt | 33 Comments



Ibland blir jag så nöjd med maten jag lagar, att jag vill utropa rena glädjetjut vid matbordet. Precis så var det med de här kycklingfärsbiffarna som jag improviserade ihop häromkvällen. Tillsammans med libabröd, grönsaker och tzatziki blev det så gott att vi också åt upp de planerade matlådorna av bara farten. Jo, det är faktiskt sant. Räknar man in att middagen är färdiglagad på samma tid det tar att steka kycklingbiffarna, så borde det här dessutom klassficieras som snabbmat. Så god och bra snabbmat att vi började prata om att införa detta som stående rätt på veckomatsedeln. Det är ett högt betyg.


Finfina kycklingfärsbiffar
med ingefära och chili

400 g kycklingfärs
0,5 dl grädde
1 tumme färsk ingefära
0,5 röd chili
färsk bladpersilja
salt, svartpeppar

Blanda ihop kycklingfärs med grädde, skalad och finriven ingefära, finhackad röd chili (utan kärnor), finhackad persilja, en nypa salt och lite svartpeppar. Forma små och tillplattade (=snabbstekta) biffar, ungefär 10 st. Stek kycklingbiffarna i smör eller olja på medelvärme, några minuter på varje sida. Dela gärna en biff och se efter att de är genomstekta innan servering. Servera kycklingfärsbiffarna i ett libabröd tillsammans med rivna morötter, sallad, färgglada tomater, rödlök i tunna skivor och tzatziki (yoghurt, riven gurka och pressad vitlök).


33 Comments (Open | Close)

33 Comments To "Välkomna en ny favoriträtt!"

#1 Comment By Tina N On 15 september 2010 @ 09:44

Det låter gott! Enkla recept tilltalar mig! :)
Köpte du färdig färs eller malde du själv?

#2 Comment By Memi On 15 september 2010 @ 09:49

GILLA! Testas snarast, kanske redan ikväll! :)

#3 Comment By Sofie On 15 september 2010 @ 10:22

Låter verkligen supergott!! Har aldrig lagat något med kycklingfärs, men tittat lite snett på den i butiken ett tag så nu får jag nog göra slag i sak. Låter Supergott!!

#4 Comment By Hanna On 15 september 2010 @ 11:40

Mmm vad gott! Maste testas!

#5 Comment By Martina On 15 september 2010 @ 13:09

Snabblagat och gott, härlig kombo!

#6 Comment By Matpolisen On 15 september 2010 @ 14:53

Hur gör du ditt libabröd?

#7 Comment By Ia On 15 september 2010 @ 19:50

Så gott med smaken från färsk ingefära! Ser jättegott ut!
Apropå ingefära gjorde jag en vanlig smulpaj med äpple och färsk ingefära – himla god! Ska lägga upp receptet på den. Den kan jag rekommendera om man gillar ingefära :)

#8 Comment By tina On 15 september 2010 @ 20:47

Tina: Färdigmald. Är det snabbmat så är det! ;-)

Memi: :-)

Sofie: Tittat snett, eller tittat snett? :-P

Hanna: Gott vare!

Martina: Ja, kyckling, chili och ingefära passar riktigt bra tillsammans. Men jag väntar fortfarande på mina balkongchilisar.

Matpolisen: Uhm, ja. 6.50 på Willys. Förlåt.

Ia: Det låter ljuvligt gott, ska hålla utkik efter ditt recept. Tack för tips!

#9 Comment By Catharina On 15 september 2010 @ 21:27

Häromdagen gjorde jag helt kycklingköttbullar som fick samtliga att tappa hakan. Har fått dille på att mala själv och med extrapris på hela kycklingar massakrerade jag en hel pippi i köttkvarnen. Det blev alltså en blandning mellan bröst och lår. Sedan hackade jag vitlök, ingefära och röd chili RIKTIGT fint och duttade i sesamolja efter (mitt) behag samt tillsatte soja (tror det var av mörk sort) så mycket som det går utan att det blir en våt sjö av allt. Till sist en gnutta håååning. Sen fick det stå ett tag och gotta sig. Stekte dem långsamt och slök nästan allt under matlagningen..! Inspirationen kommer från en av Anna Bergenström´s kokböcker där marinaden används till kycklingbitar istället. Servera med koriander och valritt tillbehör.

#10 Comment By Catharina On 15 september 2010 @ 21:29

Glöm det där ”helt” före kycklingköttbullar. Försökte väl få med alla ord jag kan, eller nåt..!

#11 Comment By Linda – Cupcakefluffan On 15 september 2010 @ 21:32

Låter så gott, måste testas, brukar aldrig köpa kycklingfärs, men nu får jag ju en anledning :-)

#12 Comment By tina On 15 september 2010 @ 21:40

Catharina: Det låter fantastiskt gott!!

Linda: Ja, det här är helt klart en bra anledning:-)

#13 Comment By Erika – Bakglädje On 15 september 2010 @ 22:25

Det där låter ju inte för svårt.

#14 Comment By Camilla On 16 september 2010 @ 07:51

Oh, vad gott det såg ut! :) Perfekt picknick mat också ju. :)
Ha en fin torsdag!

#15 Comment By tina On 16 september 2010 @ 15:49

Erika: Så sant!

Camilla: Det har du rätt i :-)

#16 Comment By Delishhh On 16 september 2010 @ 18:32

Ahh sa gott det ser ut. Detta ar precis vad jag gillar. Sa hungrig nu. Jatte fin blog, men jag tror jag har sakt det innan.

#17 Comment By Helena On 16 september 2010 @ 21:35

Det där blev jag väldigt hungrig på. Vad duktig du är!

#18 Comment By tina On 16 september 2010 @ 21:49

Delishhh: Tack snälla, jag blir lika glad varje gång;-)

Helena. :-D

#19 Comment By Rebecka On 16 september 2010 @ 22:28

Svar;Kan nog vara den enklaste kaka jag slängt ihop, än så länge. Och så fasligt god! Lite marsansås blandat med grädde till var inte helt fel! :)

#20 Comment By tina On 17 september 2010 @ 16:03

Rebecka: Det ska nog bestämt bakas någonting här hemma i helgen, den saken är klar.

#21 Comment By missfranklin On 18 september 2010 @ 09:13

åh, har själv precis också förstått vitsen med libabröd, de är ju rent elastiska:-)! perfekt för wrap och så inte sådär söta som många andra tunnbröd är.

kycklingbullarna låter jättegoda, ska helt klart skriva upp detta på ”att-laga-listan” har aldrig använt kycklingfärs så det blir nytt! :-)

#22 Comment By Mikkan On 18 september 2010 @ 10:54

gud sicken bra idé, använder kycklingfärs för sällan även om det ju är asgott egentligen!

#23 Comment By tina On 18 september 2010 @ 22:21

Missfranklin: Libabröd är toppen! Smidigt att plocka fram ur frysen när det behövs. Man kan också göra världens-snabbaste-pizza med libabröd som pizzabotten, toppen som sagt! :-)

Mikkan: :-D

#24 Pingback By Veckomatsedel vecka 38 | Veckans middag On 19 september 2010 @ 09:52

[...] Kycklingfärsbiffar med [...]

#25 Comment By Sanna On 19 september 2010 @ 09:58

Blev så sugen att jag inte kunde låta bli att lägga upp denna rätt på veckans matsedel :) Jag länkar hit men kommer även att lägga upp min variant på ditt recept under veckan. Det ska bli supergott!

#26 Comment By tina On 20 september 2010 @ 18:19

Sanna: Kul, hoppas att du gillar dom lika mycket som jag! :-D

#27 Pingback By Veckomatsedel vecka 37 at pickipicki On 20 september 2010 @ 22:27

[...] Mån Fiskkakor med palsternackspuré Tis Kycklingfärsbiffar med grönsaker och tzatziki i libabröd Ons Isterband på ryskt vis Tor Thaisoppa med fisk- och skaldjur Fre Kantarellrisotto [...]

#28 Comment By Christer On 22 september 2010 @ 20:16

Så gott det ser ut!

#29 Comment By tina On 22 september 2010 @ 22:50

Christer: Och gott det var!

#30 Pingback By Nässlor hela veckan lång? | pickipicki On 25 april 2011 @ 18:13

[...] Tis Nässelgnocchi Ons Mandelfrikadeller Tor Ogrässoppa med nässlor och kirskål Fre Kycklingfärsbiffar med chili och ingefära Lör Räk- och chiligryta med raita Sön Pasta med rödbetspesto Tweet Publicerad i [...]

#31 Pingback By Wraps fyllda med saftiga kycklingbiffar och tzatsiki | On 17 februari 2013 @ 20:14

[...] hittade receptet här. Skillnaden var att jag hade tortillabröd istället för [...]

#32 Comment By Isflingan On 18 november 2013 @ 22:12

måste nog erkänna att jag föredrar färsbiffar gjorda på lamm :) d får d bli nästa gång. men tzatziki e alltid en favorit :)

#33 Comment By tina On 26 november 2013 @ 18:25

Isflingan: Åh, dom här gillar jag ju skarpt!


Article printed from pickipicki: http://www.pickipicki.se

URL to article: http://www.pickipicki.se/2010/09/valkomna-en-ny-favoritratt/

Copyright © 2008-2009 pickipicki