- pickipicki - http://www.pickipicki.se -

Bullar som smakar barnsdomsminnen

Posted By tina On 10 oktober 2010 @ 11:28 In bakat,bakmarathon,faster Annika,recept-i-present | 21 Comments

Att få någons favoritrecept är en fin födelsedagspresent. Igår, på stora bakdagen [1], plockade jag fram receptet jag fick av faster Annika när jag fyllde år senast, mormor Ingas hastbullar. Ett otippat men riktigt roligt recept. Till saken hör nämligen att för ganska många år sen, medan Inga fortfarande levde, så kom hon alltid med hembakt solkaka till mig och systern när vi fyllde år. Hon missade aldrig en födelsedag, inte en endaste gång. Därför känns det extra fint att få göra just Ingas bullar till mina födelsedagsbullar. Lättbakade och kalasgoda bullar. En riktig vinstlott, för bättre födelsedagsbullar än så kan man väl inte få?

Mormor Ingas hastbullar
100 g jäst
200 g smör
6 dl mjölk
1 uppvispat ägg
1 tsk salt
1,5 dl strösocker
16 dl vetemjöl
Fyllning:
200 g smör
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
Pynt:
1 uppvispat ägg
pärlsocker

Smält matfettet och blanda med mjölken. Blanda med jäst, socker, salt, ägg och mjöl. Skeda upp i formar. Blanda fyllningen, 1 tsk trycks ner i bullen. Låt jäsa i ungefär en halvtimme. Pensla bullarna med ägg och toppa med pärlsocker. Grädda bullarna i nedre delen av ugnen i 225 grader i ungefär 10-12 minuter, eller tills dess bullarna fått fin färg. (Receptet går utmärkt att halvera om man är nöjd med en plåt bullar istället för två)


21 Comments (Open | Close)

21 Comments To "Bullar som smakar barnsdomsminnen"

#1 Comment By anna On 10 oktober 2010 @ 13:03

Det hade jag helt glömt bort! Nuförtiden får man baka själv :)

#2 Comment By Martin Bakar On 10 oktober 2010 @ 14:07

Ser frestande ut!

/Martin
martinbakar.se

#3 Comment By Daniella – BakeCake On 10 oktober 2010 @ 15:13

Åh, dom ser underbart goda ut!! Hoppas du har haft en jätte skön helg! Kram Daniella – BakeCake

#4 Comment By Emma On 10 oktober 2010 @ 15:38

Själv är jag inte överdrivet förtjust i bullar, varken att baka eller att äta, fast en sån här tjusig nybakad hade jag nog inte tackat nej till.

#5 Comment By Camilla On 10 oktober 2010 @ 20:04

Oj, smidigt och lätt! Gott!
Går de att frysa? Jag gjorde hastbullar för några år sedan, som inte alls blev goda efter frysning.

#6 Comment By Jojo On 10 oktober 2010 @ 20:14

Åh vad gott det lät! Det måste jag prova!

#7 Comment By tina On 10 oktober 2010 @ 21:03

Anna: Jamen visst:-)

Martin: :-)

Daniella: Tack detsamma!

Emma: Åh, själv är jag överdrivet förtjust i bullar. Bullar är godare än alla tårtor, efterrätter och kakor i världen;-)

Camilla: :-O Jag visserligen bara en halv omgång, men jag frös dom bullar vi inte åt. Jag får återkomma med hur det blev.

Jojo: Ja, jag tror bestämt att du måste det!

#8 Comment By MATBLOGGEN On 10 oktober 2010 @ 21:09

Så jättegott det ser ut! :)

Fortsatt trevlig söndag!!

/ Jenny

#9 Comment By Linda – Cupcakefluffan On 10 oktober 2010 @ 21:35

Ser himla mumsigt ut, ser så gott ut med gropen av fyllning i liksom

#10 Comment By tina On 10 oktober 2010 @ 23:10

Matbloggen: Detsamma vetja! :-)

Linda: Det är som med ost, hålen är godast! ;-)

#11 Comment By Lena On 11 oktober 2010 @ 10:07

Barndomsminnen ja! Min moster brukade baka hastbullar! Blev nästan lite sugeb att baka kaffebröd, vilket jag nästan aldrig gör. Mums :)

#12 Comment By Helena Ljunggren On 11 oktober 2010 @ 12:09

Jag tar 2 stycken till efterrätt, tack! :)

#13 Comment By tina On 11 oktober 2010 @ 19:31

Lena: :-D

Helena: Jamenvisst! Välkommen hit vetja!

#14 Comment By Hanna On 12 oktober 2010 @ 12:18

Jag har aldrig ens hort talats om hastbullar forran nu, men de ser jattefina ut!

#15 Comment By tina On 12 oktober 2010 @ 19:39

Hanna: Nu har du! :-)

#16 Comment By Erika – Bakglädje On 13 oktober 2010 @ 21:17

Vad enkelt det verkar. :-)

#17 Comment By tina On 14 oktober 2010 @ 11:45

Erika: ja, tacksamt lättbakade.

#18 Comment By myggan 74 On 20 september 2011 @ 13:49

Men Hallå hur lätt var det att ”trycka ” ner fyllningen då! Ha ha ha jag och min dotter använde både händer och diverse verktyg. Men resultatet kanske blir bra ändå. Det får vi se när dom är gräddade. Ha ha

#19 Comment By tina On 25 september 2011 @ 11:07

Myggan: :-) Blev det bra?

#20 Comment By Åsa On 4 juli 2012 @ 07:09

Underbara bullar! Helt klart en ny favorit, men vad de jäste. Jag gjorde halv sats och fick 2 plåtar med jättebullar. De var väldigt lätta att göra, inget knådande som med vanliga bullar.

#21 Comment By tina On 4 juli 2012 @ 08:34

Åsa: Hurra! Vad kul att du gillade bullarna!


Article printed from pickipicki: http://www.pickipicki.se

URL to article: http://www.pickipicki.se/2010/10/bullar-som-smakar-barnsdomsminnen/

URLs in this post:

[1] stora bakdagen: http://www.pickipicki.se/2010/10/vad-vi-gor-just-nu/

Copyright © 2008-2009 pickipicki