En grön men färggrann vecka

den 11 oktober 2010, kl 08:43En vecka som går i grönt, om man nu ska nöja sig med färgen grön för att beskriva en (snudd på) vegetarisk vecka. När jag tänker efter så tävlar nog just dessa vegorätter i färg, den ena mer färgsprakande än den andra. En vegetarisk vecka var förresten ingen medveten planering, men det blir lätt så när rotfrukterna är (så gott som) gratis, äppeln växer på träd och butter nut squash-pumpor frestar mig i var och varannan mataffär. Om ni bara ska laga ett recept från veckans matsedel, så satsa era pengar på torsdagens smakrika pumpasoppa. Jag kan utlova hög utdelning, det här är en soppa att längta efter.

Veckomatsedel
Mån Rotfruktspaj
Tis Pyttipanna med halloumi
Ons Siciliansk pasta
Tor Pumpasoppa och äppelplättar
Fre Risotto på kronärtskockshjärtan
Lör Hembakt pizza
Sön Karins kycklingpasta med broccoli och blåmögelost

Skriv ut inlägg

8 kommentarer till “En grön men färggrann vecka”

 1. Emma kl 10:56, den 11 oktober 2010

  Grönt är gott!

 2. tina kl 19:35, den 11 oktober 2010

  Emma: Så sant!

 3. Helena kl 21:05, den 11 oktober 2010

  Vilken bra veckomeny du har knåpat ihop! Många goda recept som jag blir sugen att prova på. Pumpasoppa har jag ätit på restaurang men aldrig lagat själv. Kanske är dax nu!

 4. Jonas kl 16:05, den 12 oktober 2010

  Bra initiativ men jag måste erkänna att jag själv hittills inte ätit många (om en någon) helvegetariska måltider där jag inte kännt att något saknats, jag har svårt att bli mätt helt enkelt. De bästa är de som innehåller stora mängder Halloumi eller annan ost som tillför proteiner.

 5. tina kl 19:56, den 12 oktober 2010

  Helena: Vi kunde faktiskt inte hålla oss till tordsag, utan åt pumpasoppan ikväll. Den är god!

  Jonas: Åh, på ren instinkt vill jag ösa över recept på dig som är goda, mättande och vegetariska. Men jag får sansa mig och nöjer mig med ett: http://www.pickipicki.se/2010/01/jag-slar-ett-slag-for-svensk-falafel-pa-gula-artor/ (ingen ost, men massor med proteiner)
  :-)

 6. Josefina kl 21:01, den 12 oktober 2010

  härlig pasta !

 7. tina kl 21:10, den 12 oktober 2010

  Josefina: Ja det är den verkligen. En vegetarisk favorit som jag kan rekommendera! :-)

 8. Lotta kl 12:27, den 14 oktober 2010

  Åh, hela veckan låter fantastiskt god. Jag kopierar nog hela listan, men portionerar ut recepten på våra 2 vegetariska dagar i veckan. Då räcker de dessutom längre!

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009Arkiv 2008Besökstoppen