- pickipicki - http://www.pickipicki.se -

Gulle kanelbulle!

Posted By tina On 4 oktober 2010 @ 08:30 In Anna bakar,baka,bakat,kanelbulle,systern | 25 Comments

En del skulle nog säga att det är kanelbullens dag just idag. Hemma hos oss är det kanelbullens dag varje dag. Gulle kanelbulle är det nämligen det finaste man kan säga hos oss, och det säger vi ofta. Bullarna på dessa bilder bakade jag och systern i fredags. Muminformar och rosa pärlsocker gör inte bullarna godare, men bullbaket desto roligare.

Bakar du bullar idag, eller är du i jakt på inspiration?
Det stora bulltävlingen – bullar i alla tänkbara skepnader [1]
Godmorgonsnurror med katrinplommon [2]
Garanterat kalorifria bullar [3] ;-)

Systerns kanelbullar
50 g jäst
150 g smör
5 dl mjölk
1 ägg
1-1,5 dl strösocker
lite salt
stötta kardemummakärnor
drygt 1 l vetemjöl

Inuti:
smör
socker och vaniljsocker
kanel (massor!)

Ovanpå:
1 ägg till pensling
pärlsocker att pynta med
(färgas med karamellfärg för rosa socker)

Smula jästen i en bunke. Smält smöret och blanda i mjölken, vid fingervarmt, rör ner i jästen så att den löser sig. Tillsätt ägg, kardemumma, socker, salt och det mesta av vetemjöl. Arbeta till en slät och smidig deg. Låt jäsa under bakduk i 30 min. Dela degen i två lika stora delar. Knåda varje degen och kavla ut varje degbit på ett mjölat bakbord till en rektangulär form. Pensla ut smält smör, strö över socker, vaniljsocker och pudra över kanel. Snåla inte med fyllning. Rulla ihop och dela i lika stora bitar (bulldegen räcker till ungefär 40 bullar). Lägg på plåt med bakplåtspapper (eller i bullformar) med snittytan uppåt. Låt jäsa i 30 min under bakduk. Pensla med ett lätt uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda i 250 grader tills bullarna fått fin färg, ungefär 6-8 min. Låt svalna på galler under bakduk.


25 Comments (Open | Close)

25 Comments To "Gulle kanelbulle!"

#1 Comment By anna On 4 oktober 2010 @ 09:52

Å vilka tjusiga kanelbullar ;)

#2 Comment By charlotta On 4 oktober 2010 @ 10:17

åh, åh, åh vilka fina kanelbullar ni har gjort! här är det inte en enda kanelbulle i sikte, sitter på seminarie och har med mig en trött macka istället. buhu.

tack för omlänkningen, picki!

kramar!

#3 Comment By charlotta On 4 oktober 2010 @ 10:18

jättebra av mig, för övrigt, att skriva fel adress i formuläret. höhö.

#4 Comment By nässelblom & choklad On 4 oktober 2010 @ 13:02

Men åh så läckra de är! Skriver förstås också om bullar idag men av helt vanlig kanelbulletyp. Men visst är det kul att göra annorlunda. Ha en bra vecka!

#5 Comment By nässelblom & choklad On 4 oktober 2010 @ 14:48

Blev tvungen att lägga till en länkning till dina fina bullar. Hoppas att det är ok. /Eva

#6 Comment By tina On 4 oktober 2010 @ 16:31

Anna: Jamen eller hur! Och goda :-)

Charlotta: Haha!

Eva: Deklart att du får länka, ingen blir gladare än jag. Hoppas att du får en fin vecka själv!

#7 Comment By Helena On 4 oktober 2010 @ 18:18

Yummi yummi!

#8 Comment By Erika/Erka Perka On 4 oktober 2010 @ 18:32

Så underbart färgglatt för att vara kanelbullar! :-)

#9 Comment By Josefina On 4 oktober 2010 @ 18:39

bullar är bäst. underbara formar.

#10 Comment By Erika – Bakglädje On 4 oktober 2010 @ 19:16

Jag håller med dig, en kanelbulle är alltid rätt. Passar alla dagar. :-)
Tyvärr har det inte blivit något för mig idag… än i alla fall.

#11 Comment By Helena On 4 oktober 2010 @ 19:23

Va gulligt med rosa socker på toppen!

#12 Comment By tina On 4 oktober 2010 @ 21:07

Helena: :-)

Erika: Ja, det har du rätt i. Det rosa pärlsockret blev över när vi bakade brysselkex i somras: [4]

Josefina: Ja, nybakta bullar liksom nybakt bröd står högt upp på listan över ätbart gott! Formarna är kalasformar, i dubbel bemärkelse;-)

Erika: Jag har ätit 1,5!

Helena: :-D

#13 Comment By Anna On 4 oktober 2010 @ 21:26

Några recept tips:)

[5]

[6]

inte risotto men lät gott:)

[7]

#14 Comment By tina On 4 oktober 2010 @ 21:34

Anna: Tusen tack! :-) Omöjligt någon på denna jord kan bli gladare över recepttips än vad jag blir. Skaldjursrisotton måste provas snarast.

#15 Comment By Linda – Cupcakefluffan On 4 oktober 2010 @ 21:48

Vad fint det blev med rosa pärlsocker på

#16 Comment By Sofie / Mumsfillibaba On 6 oktober 2010 @ 08:50

Vilka fantastiskt vackra kanelbullar!!!

#17 Comment By Charlottes matblogg On 6 oktober 2010 @ 11:02

Så underbart fina bilder! Den blogg är verkligen jättefin!

#18 Comment By tina On 6 oktober 2010 @ 20:29

Linda: Rosa är fint!

Sofie: :-)

Charlotte: Tack snälla! :-)

#19 Comment By Pauline Emilia On 10 oktober 2010 @ 00:51

Vilka fina bullar!! :D

#20 Comment By tina On 10 oktober 2010 @ 11:39

Pauline Emilia: :-D

#21 Pingback By Årskrönika 2010 | pickipicki On 31 december 2010 @ 13:40

[...] I oktober startade vi en insamling till Cancerfonden. I samma veva efterlyste jag tips på rosa mat, och oj vad med tips ni delade med er av! Vi åt allt mellan rosa(stekt) potatis till rödbetspesto och rosa kanelbullar. [...]

#22 Pingback By 28 april 1986 | pickipicki On 28 april 2011 @ 19:53

[...] bakar Rosa kanelbullar Rosa dammsugare Hello Kitty-tårta Tweet Publicerad i systern | Inga kommentarer ännu(0) [...]

#23 Pingback By Andra bullar | pickipicki On 12 juli 2011 @ 21:18

[...] En klassisk bulldeg Lemoncurd Tweet Publicerad i bakat, citron, fika, jordgubbar | Inga kommentarer ännu(0) Skriv [...]

#24 Pingback By Avslöjad med handen i bullpåsen? | pickipicki On 4 oktober 2011 @ 08:21

[...] Kanelbullar  Tweet Publicerad i bullar, kanelbulle, tradition | Inga kommentarer ännu(0) Skriv ut [...]

#25 Pingback By Vad man gör när det regnar? | pickipicki On 2 juni 2012 @ 15:12

[...] Kanelbullar Publicerad i pickipicki | Inga kommentarer ännu(0) Skriv ut [...]


Article printed from pickipicki: http://www.pickipicki.se

URL to article: http://www.pickipicki.se/2010/10/gulle-kanelbulle/

URLs in this post:

[1] Det stora bulltävlingen – bullar i alla tänkbara skepnader: http://www.pickipicki.se/2008/10/kanelbulletavling/

[2] Godmorgonsnurror med katrinplommon: http://www.pickipicki.se/2008/07/men-vi-ses-snart-igen/

[3] Garanterat kalorifria bullar: http://www.pickipicki.se/2010/03/pickipicki-goes-virkblogg/

[4] : http://www.pickipicki.se/2010/07/rosa-kakor-i-det-roda-koket/

[5] : http://www.recept.nu/1.154941/jacob_wismar/varmratter/ris_couscous_andra_gryn/formel_1_risotto

[6] : http://www.menyse.com/3.11006/recept/italiensk-skaldjursrisotto

[7] : http://www.menyse.com/3.18675/recept/paskris

Copyright © 2008-2009 pickipicki