- pickipicki - http://www.pickipicki.se -

28 gram svart sommartryffel

Posted By tina On 3 november 2010 @ 20:07 In efterlysning,jag-lär-mig,ni-som-fram-tills-nyss-trodde-att-jag-kunde-laga-mat-räck-upp-en-hand | 16 Comments



Det bor uppenbarligen snälla människor på Gotland. Idag kom Carl hem med en tryffel som han hade fått. 28 gram svart sommartryffel, eller bourgognetryffel på finspråk. Det var med skräckblandad förtjusning vi inspekterade tryffeln närmare. Aldrig hade jag kunnat gissa att tryffel luktar (doftar?) på det här viset. Lacknafta? Det ska erkännas att jag blir lite smått nervös över saker i mitt kök som jag inte riktigt vet vad jag ska ta mig till med. Vill någon viska i mitt öra vad man gör av tryffeln, så att jag inte behöver göra bort mig.


16 Comments (Open | Close)

16 Comments To "28 gram svart sommartryffel"

#1 Comment By Agnes On 3 november 2010 @ 20:56

en vanlig omelett med lite skivad tryffel funkar väldigt bra för att lära känna tryffelsmaken. om du vill att doften ska smitta till t ex en ost så kan du lägga den tillsammans med osten i en lufttät bruk, samma sak fungerar med ägg! lycka till, och ja, vilka snälla människor det finns =)

#2 Comment By Helena On 3 november 2010 @ 22:18

För en gångs skulle vill jag inte bli bjuden på mat tror jag, fast kanske smakar den mycket bättre än den luktar *?* :)

#3 Comment By Fredrik On 3 november 2010 @ 23:01

Detta åt jag med 10 gr skivad vit tryffel i La Morra för en vecka sedan. To-die-for!

[1]

#4 Comment By tina On 4 november 2010 @ 09:25

Agnes: Javisst, och inte bara på Gotland. Här inne med, vad skulle jag göra utan er? Tack för dina fina tips! :-)

Helena: Haha!

Fredrik: Wow, ren lyx!

#5 Comment By Josefina On 4 november 2010 @ 09:40

vad häftigt med tryffel! en liten dröm jag har att få äta riktig tryffel. :P

#6 Comment By tina On 4 november 2010 @ 09:57

Josefina: Jamen kom hit så får du smaka vetja! :-)

#7 Comment By Sydney On 4 november 2010 @ 10:06

Åhh, vad jag blir avundsjuk! En av våra favoriträtter som vi äte på resaturang: Strognoff gjord på oxfile, med tryffel i såsen.

#8 Comment By Fredrik On 4 november 2010 @ 12:43

Hmm man kan alltså bara dyka upp med en valfri Barolo/Barbaresco så bjuder du på tryffelmiddag?! ;)

#9 Comment By Hanna On 4 november 2010 @ 12:53

Ingen dalig present! :) Ska bli spannande att fa se vad det blir av den.

#10 Comment By tina On 4 november 2010 @ 13:03

Sydney: Låter lyxigt värre!

Fredrik: Jamenvisst serru! :-) Alternativt kom hit och gästspela i det röda köket och bjud oss på tryffelmiddag. Här finns tryffel och ett skafferi fyllt till bredden med andra möjligen användbara ingredienser!

Hanna: Jag ser också med spänd förväntan fram emot vad det ska bli av tryffeln! :-)

#11 Comment By Anna B On 4 november 2010 @ 16:06

Jooo, du ska göra en härligt krämig risotto och hyvla tryffeln över…

#12 Comment By Camilla On 4 november 2010 @ 17:05

Åh, de där är ju svindyra. :)
Det ska bli spännande att se vad du hittar på för smarrigt av den.

#13 Comment By Fredrik On 4 november 2010 @ 21:07

Sweet! Fast jag är ju mer för ost… hushållsost ;)

#14 Comment By tina On 4 november 2010 @ 22:34

Anna B: Det gjorde vi ikväll! :-)

Camilla: Risotto, tryffelsmör och en bit kvar i frysen!

Fredrik: Åhnej, mig lurar du inte.

#15 Comment By Lena On 6 november 2010 @ 18:41

Tryffel! Jag fick (för måååånga år sedan) en burk men fem små tryfflar när mitt ex varit i Frankrike. Den hade kostat ett par hundralappar så jag behandlade dem som guld. Ville ju inte laga första bästa liksom. Så försiktig var jag att de blev dåliga och fick slängas allihop. *sorg*

#16 Comment By Tina On 7 november 2010 @ 20:46

Lena: Åhnej, snopet! Ibland får man helt enkelt inte ha alltför stor respekt för mat.


Article printed from pickipicki: http://www.pickipicki.se

URL to article: http://www.pickipicki.se/2010/11/28-gram-svart-sommartryffel/

URLs in this post:

[1] : http://www.italianmade.com/recipes/recipe361.cfm

Copyright © 2008-2009 pickipicki