Sju gånger potatis

den 7 november 2010, kl 22:00Förra veckan efterfrågade jag tips på veckomatsedelstema, och många av er svarade potatis. Säger ni potatis så blir det potatis. På längden och på tvären, kokt, stekt och bakad. Nu är ju jag som bekant inte den som sätter sig på tvären, men vad gäller potatis så är jag särskilt lättövertalad. Jag gillar potatis, skarpt.

Veckomatsedel
Mån Bakad potatis med röra
Tis Rårakor med goda tillbehör
Ons Jamies fiskpaj
Tor Potatissoppa med citron och timjan, Hemmafruns ljuvliga potatislimpa
Fre Potatisgnocchi, Kronans kaka till efterrätt
Lör Middag på annan ort (potatisfritt?)
Sön Öländska kroppkakor

Ännu mer potatis
Rå(sa)stekt potatis
Pitepalt
Annorlunda potatisbullar

Skriv ut inlägg

13 kommentarer till “Sju gånger potatis”

 1. @Spisat kl 22:28, den 7 november 2010

  Potatis 6 eller 7 dagar i rad – inga problem :) Gillas på längden och tvären! Skarpt ;)

 2. Erika - Bakglädje kl 23:27, den 7 november 2010

  Kroppkakor var länge sen. Mina kokar ofta sönder, blir liksom som soppa istället för goda bollar. :-)
  Jag gillar också potatis, det passar liksom till allt.

 3. Stefan kl 07:05, den 8 november 2010

  Goa du, näst efter pitepalt så är ju Janssons frestelse det godaste man kan göra på potatis. Med mycket grädde i(gå inte på de där tipsen om att man skall blaska upp grädden med mjölk – det blir aldrig lika gott).

  Sedan så föraktar jag inte heller en god laxpudding, ex vis med recept från Carl Butlers kokböcker. Laxpudding kan dessutom vara lite lättare att ”trycka i” små barn än vad Jansson är. Det enda jag har emot laxpudding är själva namnet. Jag tycker inte laxpudding låter gott. Finns det några alternativa namnförslag?

 4. frida kl 07:38, den 8 november 2010

  Jag kommer på söndag då! ;-)

 5. Sofie Mumsfillibaba kl 14:58, den 8 november 2010

  Vad mycket gott man kan göra med den lilla knölen!!!

 6. tina kl 19:49, den 8 november 2010

  Spisat: :-D

  Erika: Ja, det är lite trixigt att få kroppkakorna att hålla ihop. Vill minnas att det är lättare med pitepalt!

  Stefan: Janssons frestelse! Jag håller med, snudd på det godaste på julbordet faktiskt. Laxpudding, pudding är kanske inte det finaste ordet nej. Laxens festelse, på samma tema? Nä, det tål nog att tänkas på. :-)

  Frida: Pappan ratade mitt kroppkakeförslag till farsdagsmiddag på söndag. Så himla snopet. Funderar på att skjuta på kroppkakorna till någon kväll längre fram. Vill du/ni komma hit och äta kroppkakor med oss isf?

  Sofie: Jamenvisst, och tusen saker till. Minst!

 7. frida kl 22:11, den 8 november 2010

  Kroppkakor är min absoluta favoritmat, så jag kommer gärna! Om kidsen ska med måste det bli typ halv sex. Eller så kommer jag själv.

 8. tina kl 22:19, den 8 november 2010

  Frida: Jag ska spana in mina/Carls tider de närmsta veckorna. Återkommer med förslag på datum. Kul!

 9. Emma kl 23:01, den 8 november 2010

  Sju gånger potatis på olika dialekter, går det?
  Päror eller kartoffler säger man på olika ställen i Skåne

 10. tina kl 16:00, den 9 november 2010

  Emma: Nu har jag googlat mig runt bland dialekter och tror mig veta att potatis heter pärer i lite här och var i Norrland, päla/pära på härjedalska och jolpära/jollpra i Östergötland. Hoho! Potatis säger vi här i Uppsala så vitt jag vet! ;-)

 11. tina kl 16:05, den 9 november 2010

  forts…
  Jordäpplen eller jopp i västra Dalarna, jolappel i norra Värmland, petäta i nordöstra Bohuslän…

 12. Lena kl 15:55, den 11 november 2010

  Potatis är ett behov hos mig. Mos minst en gång i veckan, om inte annat så till lunch. Kunde äta det till frukost! Soppa, gratäng, stekt, kokt, rå! Japp! Äter råa stavar under tiden jag gör Jansson! Mums doppat i ansjovisspad!

 13. tina kl 19:49, den 11 november 2010

  Lena: Härligt! Då ser jag fram emot en potatismatsedel hos dig någon vecka? :-)

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009Arkiv 2008Besökstoppen