- pickipicki - http://www.pickipicki.se -

Tusen tack för maten!

Posted By tina On 19 november 2010 @ 09:02 In potatis,rårakor | 14 Comments

En bjuder på inspiration, en annan tillagar ljuvliga råkor, och en tredje levererar löjrom. Man kan säga att jag är bortskämd ibland, men inte desto mindre tacksam. Tusen tack för maten! Finaste, fina råkor. Enklare och godare blir det knappast. Om jag säger såhär, det här något ni borde överväga till helgen. En förrätt som överraskning, eller kanske en fin söndagslunch? Tänk på saken.

Rårakor
6 potatisar
1 gul lök
2 ägg
salt
peppar

Skala och riv potatis och lök. Blanda alltsammans och smaka av med salt och peppar. Stek i smör på bägge sidor, gärna så att rårakorna får fin färg och lite knaprig yta. Servera tillsammans med en klick creme fraiche, rom och finhackad rödlök eller finklippt gräslök (Räcker som förrätt till 6 personer).


14 Comments (Open | Close)

14 Comments To "Tusen tack för maten!"

#1 Comment By Sofie Mumsfillibaba On 19 november 2010 @ 09:25

Jag gjorde rårakor igår. Fast på sötpotatis, morot och vitlök. Serverade med bacon och rårörda lingon. Smaskens!!

#2 Comment By Hanna On 19 november 2010 @ 10:36

Jag kan verkligen få sug efter rårakor med rom, rödlök och creme fraiche, så himla gott!

#3 Comment By Katja On 19 november 2010 @ 11:54

Hihihihihi…

#4 Comment By tina On 19 november 2010 @ 16:25

Sofie: Sötpotatisen var det länge sedan jag såg till i det röda köket. Det får vi göra någonting åt. :-)

Hanna: Ja, supergott!

Katja: Hohohohohoho!

#5 Comment By Emma On 19 november 2010 @ 18:03

Älskar rårakor. Mitt problem är dock hur man får alla att vara riktigt krispiga om man steker många samtidigt. Tycker de är godast helt nystekta.

#6 Comment By Camilla On 19 november 2010 @ 18:21

Underbart!!! Jag börjar ju nästan drägla här…

#7 Comment By Linda – Cupcakefluffan On 19 november 2010 @ 21:29

Råkakor har jag aldrig ätit, det måste jag verkligen testa att göra

#8 Comment By tina On 19 november 2010 @ 22:23

Emma: Ja, visst är dom godast nystekta. Två stekpannor eller färre gäster! ;-)

Camilla: :-)

Linda: Japp!

#9 Comment By KarinW On 19 november 2010 @ 23:24

Gott jag tänkte göra rårakor eller något liknande i morgon och provsmaka smetana.
Du har en utmärkelse hos mig!
Ha en trevlig helg Tina/Karin

#10 Comment By Lotta On 20 november 2010 @ 00:01

Åh, vi hade just detta (fast med Östgötsk sikrom) som förrätt på vår bröllopsfest. Ditt inlägg fick mig att genast längta tillbaka. Sen beror det kanske inte bara på den goda maten vi hade, utan den fina sommardagen och den finaste mannen också!

#11 Comment By Lena On 20 november 2010 @ 00:32

Gud så gott! I min råraka finns inget ägg men alla gör vi olika. Som jag sagt tidigare så älskar jag potatisrätter och vill verkligen ha en potatisvecka. Ska genomföra en när jag flyttat klart. Hinner inte nu. Hinner inte vara här heller egentligen ;)
Kram!

#12 Comment By charlotta On 20 november 2010 @ 09:33

rårakor och raggmunkar står högt på min lista vill jag lova. tyvärr är det inte samma på callens lista så jag äter det allt för sällan. buhu.

#13 Comment By tina On 20 november 2010 @ 12:05

Karin: Tack fina Karin! :-) Smetana passar finfint till rårakor!

Lotta: Kan tänka mig det:-) Vad åt ni mer? Har du kanske publicerat bröllopsmenyn? Jag ska in och spana hos dig,

Lena: Lycka till med flyttstöket!

Charlotta: Kompromiss! Eller så vet du åtminstone vad du ska äta när han är på annat håll!

#14 Comment By Josefina On 20 november 2010 @ 17:08

mums, älskar just denna rätt. potatis i sitt esse. härligt med rommen och gräddfilen. ha en skön lördagkväll!


Article printed from pickipicki: http://www.pickipicki.se

URL to article: http://www.pickipicki.se/2010/11/tusen-tack-for-maten/

Copyright © 2008-2009 pickipicki