- pickipicki - http://www.pickipicki.se -

En vegetarisk skafferitömning

Posted By tina On 28 december 2010 @ 19:45 In apelsin,getost,grönkål,morot,vegetariskt | 12 Comments

[1]

Vore jag smart så borde det kanske heta att det här var skafferitömningen som blev en helt okej mellandags-middag. Men i sanningens namn handlar det nog mer om att vi har hamnat i någon slags efter-jul-koma och helst inte vill ta oss till mataffären. Det är tur att vi har ett rejält stycke julklappsgetost i kylskåpet, den torde hålla oss mätta hela vägen in i 2011. Apropå det förresten, alla finfina getostrecept lämnas i kommentarsfältet nedan, tack på förhand.

På-ett-ungefär-såhär-pasta

Koka pasta för 2. Riv fyra morötter grovt. Fräs en halv finhackad gul lök i lite rapsolja, tills löken är mjuk. Tillsätt morotsrivet och fräs lite till. Klipp ner grönkål. Tillsätt 1,5 dl grädde + 1,5 dl vatten, 0,5 grönsaksbuljongtärning och rivet skal från 2 apelsiner. Smaka av med svartpeppar, ett uns kryddpeppar och ev lite salt om det behövs. Låt puttra en liten stund. Rör ner den färdigkokta pastan. Toppa med rostade solroskärnor och goda gröna oliver.


12 Comments (Open | Close)

12 Comments To "En vegetarisk skafferitömning"

#1 Comment By Mårtenssons kök On 28 december 2010 @ 21:11

Haha, ja du det enda vi har gjort med getost är sådan där varm macka med ost och ruccola. Hur god som helst, men ganska vanlig (kanske?) Du hittar den här hos oss:

[2]

God fortsättning på dej!

#2 Comment By Anni On 28 december 2010 @ 22:37

En klar favorit är tortillapizzan:

[3]

eller i en klassisk pastasallad med soltorkade tomater, ruccola och pesto (eller är den för uttjatad?)

eller mixad med crème fraiche – passar utmärkt tillsammans med resterna av den rökta jullaxen till pasta, men även som sås till en köttbit

eller till kokta rödbetor med en god honungsdressing, valnötter och sallad…

#3 Comment By Maria On 28 december 2010 @ 23:02

Getostfavoriten är definitivt en pytt:

Potatis, gul lök, vitlöksklyfta, fräs mjukt. Stek kantareller (gula) på sidan om och blanda ner i potatisen. Salta, peppra, smula i getost och ringla över honung. Lite ruccola kan pigga upp det hela.

Strimlade sista resterna av en söndagsstek över och då blev min man också nöjd.

#4 Comment By tina On 28 december 2010 @ 23:31

Mårtenssons kök: Enklast är oftast godast, tack för tips! :-)

Anni: Mmm, vad gott det låter. Tack för alla fina tips!

Maria: Åh, jag som är svag för allt med kantareller i! ;-)

#5 Comment By Lena On 29 december 2010 @ 09:26

Min favorit är gratinerad i ugn med lite rosmarin på och sedan ringla lite honung vid serveringen. Fast det är ju ingen rätt utan en munsbit. Men mumsig!

God fortsättning Tina!

#6 Comment By MariMiloCakeDesign On 29 december 2010 @ 09:55

Fin bild var det och det låter gott!

[4]

#7 Comment By Tina On 29 december 2010 @ 14:44

Lena: En sådan munsbit får det nog bli!

Mari: :-)

#8 Comment By Foodelicious.se On 29 december 2010 @ 15:27

Man tar det man har :-)
Här hittas mina getostrecept;
[5]

#9 Comment By tina On 29 december 2010 @ 22:49

Foodelicious: Tack! :-)

#10 Comment By Carl J On 1 januari 2011 @ 22:30

Många fina tips ang osten, blir spännande att följa vad ni gör med den :) Gott nytt år!

#11 Comment By tina On 2 januari 2011 @ 09:46

Carl J: Javisst, idag står det getost på menyn. I vilket format återstår att se! :-)

#12 Comment By Isflingan On 2 april 2017 @ 16:06

Vad gör man när man har massa olika rester i kylen man inte vet vad man ska göra med?(i detta fall grönkål) Jo man loggar in här och hittar såklart ett perfekt recept för ändamålet. Gjorde succé hos sambon också :)


Article printed from pickipicki: http://www.pickipicki.se

URL to article: http://www.pickipicki.se/2010/12/en-vegetarisk-skafferitomning/

URLs in this post:

[1] Image: http://www.pickipicki.se/wp-content/2010/12/picki_IMG_9886.jpg

[2] : http://martenssonskok.blogspot.com/2010/06/3-ratters-pa-enkelt-vis.html

[3] : http://dubbelhakorna.blogspot.com/2010/03/tortillapizza.html

[4] : http://marimilocakedesign.se/galleri/

[5] : http://foodelicious.se/?s=chevr%C3%A9

Copyright © 2008-2009 pickipicki