- pickipicki - http://www.pickipicki.se -
Lek mer med maten!
Posted By tina On 21 december 2010 @ 17:00 In pepparrot,sill,sushi | 8 Comments
[1]
Om man leker med maten en söndagkväll, kan det hända att det bland annat resulterar i snudd-på-sushi i svensk tappning. En liten boll potatismos, toppad med färskriven pepparrot och en bit inlagd sill. Carl ruskade tvivlande på huvudet, men höll med om att det var otippat god plockmat i väntan på middag.
Article printed from pickipicki: http://www.pickipicki.se
URL to article: http://www.pickipicki.se/2010/12/lek-mer-med-maten/
URLs in this post:
[1] Image: http://www.pickipicki.se/wp-content/2010/12/picki_IMG_96461.jpg
Click here to print.
Copyright © 2008-2009 pickipicki
8 Comments To "Lek mer med maten!"
#1 Comment By Mia On 22 december 2010 @ 11:12
Hej!
Jag är i stort behov av nya stekpannor och undrar vilka du rekommenderar? Tack för en bra blogg!
Hälsningar Mia
#2 Comment By Charlotte On 22 december 2010 @ 14:45
Haha, vad kul! Pepparroten ersätter wasabin förstår jag :P
#3 Comment By tina On 22 december 2010 @ 16:43
Hej Mia! Jag är faktiskt inte särskilt nöjd med våra stekpannor här hemma. Men jag har kastat ut frågan på twitter, hoppas att någon sitter på bra stekpanne-tips! :-)
Charlotte: Jamenvisst! Pepparrot är dessutom godare tycker jag. :-)
#4 Comment By Martin Persson On 22 december 2010 @ 19:22
Klart man ska leka med maten!
Det är mitt bästa sätt för att utvecklas, att leka.
#5 Comment By Johanna On 22 december 2010 @ 21:04
Bästa stekpannan är helt klart en välanvänd gjutjärnspanna med rundad botten enligt mig. Använd den varje dag och olja in direkt efter disk. Alla non-stick pannor blir med tiden skeva eller så blir ytan förstörd.
Svensk-sushi låter till och med godare än smutti-sushi :)
#6 Comment By Loba On 22 december 2010 @ 21:12
Håller fullständigt med Johanna i stekpannefrågan – gjutjärn slår allt. Vi har flera stycken i olika storlekar och inget klår det! Men köp inte en ny, leta hellre efter en välälskad panna på antiken eller loppisen. Då är den redan instekt och ”klar”.
#7 Comment By tina On 22 december 2010 @ 23:12
Martin: Så sant, och så himla mycket roligare blir det också!
Johanna: Godare är sushismotti, absolut! :-D Gjutjärn ja, bästa pannkakorna blir det i gjutjärn med inte-snålt-med-smör!
Loba: Det ska jag nog göra i sommar, samtidigt som jag letar efter ett fint gammalt plättjärn!
#8 Comment By Therese Ö On 23 december 2010 @ 14:14
Ha ha ha, vad skoj!