- pickipicki - http://www.pickipicki.se -

Trolla med julmatsrester!

Posted By tina On 26 december 2010 @ 14:43 In jul,julskinka,quesadillas,rester | 14 Comments

[1]

Har du ätit för många knäckebrödsmackor med julskinka och senap, men har fortfarande alldeles för mycket julskinka kvar? Gör lite julquesadillas vetja!

Julquesadillas
Lägg ett lager med julost på ett tortillabröd. Lägg på tunna skivor julskinka och bred över senap efter behag. Toppa med ost och överst ytterligare ett tortillabröd. Lyft över quesadillan i en torr stekpanna på medelvärme. Låt steka någon minut på varje sida, osten ska smälta och tortillabröden ska få fin färg. Passa noga så att de inte bränns. Klipp quesadillan i ”tårtbitar” och servera dem nygräddade.

Fler tips

Pitabröd med jullovsfyllning [2]
Tunnbrödrulle med lax och pepparrotsvisp [3]


14 Comments (Open | Close)

14 Comments To "Trolla med julmatsrester!"

#1 Pingback By Tweets that mention Tips för den som ledsnat på julmaten redan och vill trolla lite med resterna; — Topsy.com On 26 december 2010 @ 16:08

[...] This post was mentioned on Twitter by Christian Nilsson. Christian Nilsson said: Gudomligt gott! RT @pickipicki: Tips för den som ledsnat på julmaten redan och vill trolla lite med resterna; [4] [...]

#2 Comment By Camilla On 26 december 2010 @ 17:47

Tack! Det ska jag fixa efter jobbet i kväll. :)

#3 Comment By Emma On 26 december 2010 @ 20:42

Om man har lite blå/grönmögelost och fikon kan man även slänga i det..kanske ska man då ta bort senapen?! Det gjorde jag till frulle, gott!
Havtornssorbet med bubbel kan vara en idé till nyår!

#4 Comment By Emmy On 27 december 2010 @ 02:54

Åh, så gott nu när man börjar bli trött på skinksmörgåsarna. Mycket trevligt.

#5 Comment By Helena Ljunggren On 27 december 2010 @ 09:32

Det där får det bli till kvällen men den sista stackars julskinkan som ligger i kylen :D

God fortsättning!

#6 Comment By tina On 27 december 2010 @ 09:59

Camilla: Hoppas att det smakade!

Emma: Åh vad gott det låter, bägge tipsen alltså! :-)

Emmy: Själv har jag knappt ätit några skinksmörgåsar i jul. Men variation är kul!

Helena: God fortsättning, tack för ett fint matbloggsår Helena!

#7 Comment By Sandra drömkaka On 27 december 2010 @ 14:45

Åh, vilken bra idé och perfekt nu då jag är hungrig också ;)

#8 Comment By Hanna On 28 december 2010 @ 13:57

Grymt tips! :)

#9 Comment By tina On 28 december 2010 @ 18:33

Sandra: Snabbare varm plockmat får man leta efter. :-)

Hanna: Grymt som i nöff-nöff-grymt-grymt? ;-)

#10 Comment By Therese Ö On 28 december 2010 @ 21:43

Riktigt klurigt av dig, smartmat!
Har en julskinka i kylen som kanske kommer möta sitt öde såhär.

#11 Comment By tina On 28 december 2010 @ 23:45

Therese: Fint det! :-)

#12 Pingback By Använd rester från julmaten | Hej Mat! On 26 december 2012 @ 11:22

[...] Öhmans Mat & Vin har en hel del blogginlägg om julrester – PickiPicki trollar med rester – Monika Ahlberg använder sig av dadlar som har blivit över – Husmorslisas 10 recept på resterna [...]

#13 Pingback By Come and soon gone | Teater är mitt liv – Magnus On 24 december 2013 @ 15:57

[...] och resten av veckan, förmodligen resten av året, är det dags att börja glufsa i sig resterna av julmaten! Det är det bästa jag vet. Det finns inget godare än [...]

#14 Trackback By billiga lån On 11 oktober 2019 @ 18:13

billiga lån…

Trolla med julmatsrester! | pickipicki…


Article printed from pickipicki: http://www.pickipicki.se

URL to article: http://www.pickipicki.se/2010/12/trolla-med-julmatsrester/

URLs in this post:

[1] Image: http://www.pickipicki.se/wp-content/2010/12/picki_IMG_9768.jpg

[2] Pitabröd med jullovsfyllning: http://www.pickipicki.se/2009/12/nagot-at-julmatshallet-men-i-annat-format/

[3] Tunnbrödrulle med lax och pepparrotsvisp: http://www.pickipicki.se/2009/12/tunnbrodrulle-med-lax-och-pepparrotsvisp/

[4] : http://bit.ly/i4ili5

Copyright © 2008-2009 pickipicki