- pickipicki - http://www.pickipicki.se -

En fräsch och färgglad kycklingwok!

Posted By tina On 28 januari 2011 @ 09:07 In färgglatt,fredag,kyckling | 14 Comments

[1]

Jag avviker från veckomatsedeln och bjussar på en fredagswok! Dagens färg må vara blå [2], och särskilt blå är ju inte denna rätt. Men, vid en närmare titt i pannan så rymmer den resterande av regnbågens färger. Visst måste det vara kompensation nog? Och för att toppa det färgglada lite till, så är maten dessutom både snabblagat och förtrollande god. Jag ger er fredag, varsågoda.

Kycklingwok med nudlar
och röd curry

2-3 kycklingfiléer
2 morötter
1 rödlök
1 broccolihuvud
en liten bit savoykål
ett par centimeter färsk ingefära
3 tsk röd currypasta
0,5 lime
1 burk kokosmjölk
salt och peppar
250 g nudlar

Strimla kycklingen. Dela morötter i tunna stavar, broccolin i mindre bitar, rödlöken i båtar och strimla savoykålen. Stek kycklingen i lite rapsolja tillsammans med currypastan. Salta och peppra. När kycklingen börjar bli genomstekt. Tillsätt grönsaker (lägg i savoykålen först mot slutet) och färsk ingefära, stek några minuter till. Häll över kokosmjölk och låt puttra en liten stund. Smaka av med saft från lime och eventuellt mer currypasta, salt och peppar. Vänd ner kokta nudlar innan servering. Receptet räcker till 4 portioner.

[3]
Kycklingwok på färgglatt vis, smaklig spis


14 Comments (Open | Close)

14 Comments To "En fräsch och färgglad kycklingwok!"

#1 Comment By charlotta On 28 januari 2011 @ 10:40

grattis karl på namnsdagen! :=)

#2 Comment By Ingela On 28 januari 2011 @ 13:12

En liknande rätt stod på makens önskelista inför födelsedagsmiddagen i kväll. Så passande att du la ut ett recept på detta just idag, då slipper jag att enbart improvisera och kan ta utgångspunkt i ditt recept istället! :) Färgglad mat är bra!

#3 Comment By Sydney On 28 januari 2011 @ 14:00

Grattis Carl från oss

#4 Comment By charlotta On 28 januari 2011 @ 14:17

kan inte fatta att jag i all hast stavade carl med k. skämsminen. grattis CARL på namnsdagen ska det ju vara.

#5 Comment By Sofie / Mumsfillibaba On 28 januari 2011 @ 19:04

Du är förlåten! Underbara färger!

#6 Comment By Martina On 28 januari 2011 @ 19:45

Det bästa med woken är ju att allt blir så härligt färglatt!

#7 Comment By Carl On 28 januari 2011 @ 21:39

Ja, förstår att du skäms Charlotta! ;-)

Sydney, tack!

#8 Comment By Linda – Cupcakefluffan On 29 januari 2011 @ 07:10

vilken härlig wok, detta recept sparar jag genast

#9 Comment By tina On 29 januari 2011 @ 11:57

Ingela: Fint det, hälsa maken och gratta! :-)

Sofie: Sjysst!

Martina: Så sant!

Linda: :-)

#10 Comment By KarinW On 29 januari 2011 @ 19:50

Wok var en evighet sen i mitt kök, jag tror det blev för mycket ett tag men nu blev jag frestad…..har iaf en fin ingefära i kylen!

#11 Comment By tina On 30 januari 2011 @ 12:52

Karin W: :-) Det ska man förresten ha, ingefära kan piffa upp mycket!

#12 Comment By Emmy On 30 januari 2011 @ 18:44

Underbart vackert och underbart gott. Älskar wokat.

#13 Comment By tina On 30 januari 2011 @ 21:07

Emmy: Jag med!

#14 Comment By Isflingan On 3 oktober 2013 @ 22:34

Wok kan ju varieras i oändlighet, men denna e definitivt en av mina favoriter :)


Article printed from pickipicki: http://www.pickipicki.se

URL to article: http://www.pickipicki.se/2011/01/en-frasch-och-fargglad-kycklingwok/

URLs in this post:

[1] Image: http://www.pickipicki.se/wp-content/2011/01/picki_st_IMG_0307.jpg

[2] Dagens färg må vara blå: http://www.pickipicki.se/2011/01/mat-i-regnbagens-alla-farger/

[3] Image: http://www.pickipicki.se/wp-content/2011/01/picki_IMG_0317.jpg

Copyright © 2008-2009 pickipicki