- pickipicki - http://www.pickipicki.se -

Ett officiellt uttalande rörande getosten

Posted By tina On 5 januari 2011 @ 09:47 In getost,pastasallad | 9 Comments

[1]

Till alla er som tipsade om getostrecept [2], så vill jag bara meddela att vi nu har börjat beta av julklappsgetosten. Vi började dock på enklast möjliga vis med en vad-som-finns-i-kylskåpet-pastasallad. Riktigt gott blev det! Apropå gott förresten, så fick jag den gigantiske getosten av min norske kusin. Någon dag efter julafton fick han för sig att söka på ordet ”getost” här på sidan och hittade uttalanden av fröken picki själv i stil med ”vissa saker vill man gärna tycka om, fast de egentligen inte är någon favorit”. Ibland vill man bara sparka picki på tårna, för det där är ju varken smidigt eller för den delen särskilt sant längre. Jag vill därför ta tillfället i akt att göra ett officiellt uttalande: 2010 var året jag lärde mig tycka om getost, på hedersord.

Pastasallad med getost
Vänd ner grovhackad getost i nykokt pasta, så att osten får smälta lite lagom. Servera med lämpliga kylskåpsfynd, exempelvis lammkorv, tunt skivade morötter, borlottibönor, grovhackade soltorkade tomater och favoritoliver. Toppa med en näve ruccolasallad för grönskans skull.

Mina getostfavoriter
Kikärtsgaspacho med spenat- och getostfyllda bröd [3]
Risotto med butternut squash och getost [4]


9 Comments (Open | Close)

9 Comments To "Ett officiellt uttalande rörande getosten"

#1 Comment By Designing good life – Sarah On 5 januari 2011 @ 10:15

Åh jag älskar getost. Tycker att det piffar upp det mesta!

#2 Comment By Linda – Cupcakefluffan On 5 januari 2011 @ 16:58

Har aldrig ätit getost, men det låter allt spännande

#3 Comment By Helena mitt i smeten On 5 januari 2011 @ 18:09

Getost är en stor favorit hos mig och i sallad är det alltid gott!

#4 Comment By Eva On 5 januari 2011 @ 18:38

Det är bara att gratulera dig – jag tror aldrig att jag lär mig tycka om det trots många, många försök. I ärlighetens namn ska ju sägas att en del getostar är svårare än andra att gilla….

#5 Comment By Emma On 5 januari 2011 @ 20:12

Visst är det skönt att man även i vuxen ålder kan ändra sig och börja gilla saker. 2010 var året som jag upptäckte att jag gillar vörtbröd och mesost med saltgurka.

#6 Comment By Emmy On 6 januari 2011 @ 00:14

Jag har också nyligen ”lärt mig” tycka om getost. Från att inte gilla det alls till att fullkomligt älska det.
I lergryta tycker jag man kan tillaga alla sorters grytor och stekar. Allt som man vill ska bli supermört.

#7 Comment By tina On 6 januari 2011 @ 12:08

Sarah: Jag håller med, getost kan konsten att piffa upp mat!

Linda: Vi hade en middagsgäst häromkvällen som premiäråt getost. Hon gav getost godkänt. Testa du med vetja! :-)

Helena: :-)

Eva: Hihi…

Emma: Mesost! Det har jag fortfarande kvar på min lista, men jag tror inte 2011 blir året…

Emmy: :-)

#8 Comment By Nässelblom & choklad On 6 januari 2011 @ 22:29

vilken lycka att få en stor getost – Jag älskar getost! Varför bloggar jag aldrig om det??? Hänger kvar vid julen och har inte kommit längre än. Kul att läsa din sammanfattning av året. Otroligt att du fortsatt på läkarlinjen. Låter både otroligt kul och tufft.

#9 Pingback By Hejdå getosten, för ett tag | pickipicki On 11 mars 2011 @ 09:04

[...] vet att jag har inlett 2011 med att getostchocka er, men ni som inte gillar getost kan pusta ut nu. Jag känner på mig att det här [...]


Article printed from pickipicki: http://www.pickipicki.se

URL to article: http://www.pickipicki.se/2011/01/ett-officiellt-uttalande-rorande-getosten/

URLs in this post:

[1] Image: http://www.pickipicki.se/wp-content/2011/01/picki_IMG_0096.jpg

[2] getostrecept: http://www.pickipicki.se/2010/12/en-vegetarisk-skafferitomning/

[3] Kikärtsgaspacho med spenat- och getostfyllda bröd: http://www.pickipicki.se/2010/07/en-soppa-for-vaghalsar/

[4] Risotto med butternut squash och getost: http://www.pickipicki.se/2010/10/risotto-med-butternut-squash-och-getost/

Copyright © 2008-2009 pickipicki