- pickipicki - http://www.pickipicki.se -

Hem(ma)burgare med getost

Posted By tina On 14 februari 2011 @ 09:50 In getost,hamburgare | 14 Comments

[1]

Att det mest enkla är det som är allra godast, slår egentligen aldrig fel. En hamburgare toppad med en generös skiva getost. Till det ett rejält lass ugnsrostade potatisar och färgglada morötter, med flingsalt och rosmarin. Då är maten så god att söndagsmiddagen helst inte ska ta slut. På sätt och vis är den iofs inte slut än. För gissa vem som har en hamburgare i matlådan? Lyllos mig, vem slår den matlådan idag?

Hem(ma)burgare med getost
Blanda 400 g nötfärs med 1ägg, 1 tsk salt och 1 krm svartpeppar. Forma 4 st hamburgare och stek på medelhög-hög värme i ca 5 min. Vänd hamburgarna och lägg på en skiva getost på varje. Stek dem färdiga, dvs ungefär ytterligare 5 min. Servera tillsammans med tunt skivad rödlök och tomat i ett gott bröd (jag tjuvade deg från Carls surdegsbrödsbak – rågsur, vetemjöl special och linfrön, toppat med sesamfrön). Gott med ugnsrostade rotfrukter till.

Ugnsrostade rotisar med rosmarin
Skär ett gäng färgglada morötter och potatis i lika stora bitar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över lite olja och salt. Ugnsrosta i 225 grader i ca 25 min. Smula över flingsalt och rosmarin när rotfrukterna när de kommer ut ur ugnen.

[2]


14 Comments (Open | Close)

14 Comments To "Hem(ma)burgare med getost"

#1 Comment By frida On 14 februari 2011 @ 12:47

Jag hade fiskwallenbergare med blomkålsmos (recept härifrån) i matlådan. Färsk brysselkål till det. Så det var inte så synd om mig heller. Hur var Spessito?

#2 Comment By Anna B On 14 februari 2011 @ 12:48

Å så gott med getostburgare, måste nog gå och äta lunch snart …

#3 Comment By Helena mitt i smeten On 14 februari 2011 @ 16:37

Det där lät gott! Ditt getostuppehåll blev inte så långt, eller hur?

#4 Comment By tina On 14 februari 2011 @ 18:15

Frida: Det låter gott! Jag åt just palsternacks- och potatismos till min lax, med saft och skal från citron i moset. Finfint! Spessito var hemtrevligt och maten god. Vi åt lite olika, men jag tror att alla var nöjda. Jag tycker att det roligt att det drar mycket folk! Efterrätterna var OK, men inte mer.

Anna B: :-)

Helena: Uhm, jag som tänkte låta det vara osagt. ;-)

#5 Comment By Sofie / Mumsfillibaba On 14 februari 2011 @ 18:45

Hemmaburgare slår allt!! Med en skiva getost slår det allt!!

#6 Comment By Mårtenssons kök On 14 februari 2011 @ 18:53

Men det var väl den allra sötaste lilla burgaren vi någonsin skådat!

Ha en fin hjärtekväll!

#7 Comment By tina On 14 februari 2011 @ 18:56

Sofie: Ja! :-D

Mårtenssons kök: Förrätt, hälsar hon-som-gärna-leker-med-maten… ;-)

#8 Comment By anna On 14 februari 2011 @ 20:15

Åå vilken liten bebisburgare!

#9 Comment By tina On 14 februari 2011 @ 21:56

Anna: :-)

#10 Comment By Lotta On 14 februari 2011 @ 22:28

Jag hade min allra första ”pulled pork” med guaccamole, limemarinerade morötter och ett stort ”mellanöstern” tunnbröd (vågar inte skriva något mer exakt land/folkslag för att göra något upprörd) från vår härliga kolgrillsbar. Så gott att jag hade kunnat ätit två matlådor!

Men burgare är ju inte heller fel, speciellt inte med getost!

#11 Comment By tina On 14 februari 2011 @ 22:36

Lotta: Fy vad gott det låter!

#12 Comment By Linda – Cupcakefluffan On 15 februari 2011 @ 17:12

så gott det ser ut, getost har jag aldrig ätit, minihamburgaren är ju så toksöt liksom :-)

#13 Comment By tina On 15 februari 2011 @ 22:07

Linda: :-)

#14 Pingback By Han fick en veckomatsedel! | pickipicki On 16 januari 2012 @ 07:03

[...] Hem(ma)burgare med getost Tis Lammfärsbullar i tomatsås Ons Polentapanerad getost, pumpapuré och smörfrästa grönsaker [...]


Article printed from pickipicki: http://www.pickipicki.se

URL to article: http://www.pickipicki.se/2011/02/hemmaburgare-med-getost/

URLs in this post:

[1] Image: http://www.pickipicki.se/wp-content/2011/02/picki_IMG_9308.jpg

[2] Image: http://www.pickipicki.se/wp-content/2011/02/picki_IMG_9272_1.jpg

Copyright © 2008-2009 pickipicki