- pickipicki - http://www.pickipicki.se -

Palsternacka + potatis = sant

Posted By tina On 15 februari 2011 @ 09:42 In mos,palsternacka,potatis | 8 Comments

[1]

Mina smaklökar är inkonsekventa, det ska erkännas. Jag gillar potatis i alla färger och former, tillagade på alla tänkbara vis. Det enda undantaget är potatismos, som har en förmåga att växa i just min mun. Mycket märkligt. Därför är det tur att alla andra slags mos smakar utmärkt. Rotmos är toppen, blomkålspuré är kalasgot, för att inte tala om palsternacksmos som är en riktig höjdare. Detta trots potatis i den senare. Men, inkonsekvent var ju ordet.

Palsternacks- och potatismos
500 g potatis
500 g palsternacka
25 g smör
2-3 dl mjölk
1 citron
salt och svartpeppar

Skala och koka rotfrukterna. Stöt rotfrukterna, tillsätt smör och späd til önskad mos- eller purékonsistens. Tillsätt rivet skal från en citron. Smaka av med saft från citron, salt och svartpeppar. Gott till lax, bland annat.


8 Comments (Open | Close)

8 Comments To "Palsternacka + potatis = sant"

#1 Comment By Hanna On 15 februari 2011 @ 10:25

Vad gott! Jag gjorde palsternackspuré igår, men utan potäter. :)

#2 Comment By Mårtenssons kök On 15 februari 2011 @ 16:23

Äsch, man ska ha någon egenhet så är det bara, något som gör en människa ännu mer unik! Eller, som Anki brukar säga; alla har vi våra lyten och men!

#3 Comment By tina On 15 februari 2011 @ 22:07

Hanna: Gott det med! :-)

Mårtenssons kök: Så sant! :-D

#4 Comment By Charlotte On 15 februari 2011 @ 22:29

Instämmer helt! Det är supergott att göra mos/purré på palsternacka. Det blir mer smak och lite sötare!

#5 Comment By tina On 15 februari 2011 @ 22:52

Charlotte: Precis. Citron passar utmärkt att smaksätta det lite sötare moset med.

#6 Comment By Anna i Göteborg On 16 februari 2011 @ 16:07

Detta ska testas idag till hemlagade ”fiskpinnar”. Brukar annars ha hackad kapris i moset när jag gör schnitzel lite pressad vitlök i moset är också gott till tex. lax. :)

#7 Comment By tina On 16 februari 2011 @ 16:42

Anna: Kul, hoppas du gillart! Jag gillar för övrigt hemlagade fiskpinnar, det var alldeles för länge sedan.

#8 Pingback By Men titta här då! | pickipicki On 26 januari 2013 @ 09:34

[...] Palsternacksmos med citron Fattigsmanssparris Rödbetspeston Skördepizza med tunt hyvlade rödbetor och getost Bästa [...]


Article printed from pickipicki: http://www.pickipicki.se

URL to article: http://www.pickipicki.se/2011/02/palsternacka-potatis-sant/

URLs in this post:

[1] Image: http://www.pickipicki.se/wp-content/2011/02/picki_IMG_9319.jpg

Copyright © 2008-2009 pickipicki