- pickipicki - http://www.pickipicki.se -

Potapas – to die for?

Posted By tina On 27 februari 2011 @ 13:34 In potatis,tapas | 17 Comments

[1]

I fredags firade vi hejdå-arbetsplats-långtbortistan, med tapas. Eller småplock, som vi säger på svenska. Godast av allt smått var potatis-på-tapas-vis, även kallad potapas. Jag vet inte om det här är potatis to die for, men ugnen kolade i alla fall vippen. Att den dog precis efter att potatisen blev klar, borde kanske ha givit den här delen av rätten poängavdrag. Men, jag tror mig veta att potatisen är helt oskyldig.

Potapas, eller potatis-på-tapas-vis
Tvätta ett gäng potatisar (8-10 normalstora). Dela varje potatis i 8 lika stora bitar. Blanda 3 tsk paprikapulver (stark) med 1 tsk spiskummin och 1 tsk salt i 1 dl rapsolja. Vänd potatisarna i den kryddstarka oljan. Lägg potatisarna på ett bakplåtspapper på en plåt. Häll över resten av kryddoljan. Ugnsrosta högt upp i ugnen i 225 grader tills de har en knaprig yta och är mjuka inuti (ca 25 min). Strö över flingsalt vid servering.

[2]
Potapas


17 Comments (Open | Close)

17 Comments To "Potapas – to die for?"

#1 Comment By Susanne On 27 februari 2011 @ 14:05

Det är _Du_ som ska ha tack.

#2 Comment By Susanna On 27 februari 2011 @ 14:09

Åh ser så gott ut!

Men du… Tänkte fråga dig som har finskt påbrå, vet du vad som kan motsvara finsk ”rahka” här i Sverige? Är det kesella? Jag har ett superdupersmarrigt recept på rahkapiirakka med citronsmak, men kan inte baka det här i Sverige eftersom jag inte vet om ”rahka” finns här…

#3 Comment By tina On 27 februari 2011 @ 14:15

Susanne: :-)

Susanna: Rahka skulle jag översätta till kvarg. Och kesella är Arlas(?) varumärke för just kvarg. Testa det vetja, och lyllos dig förresten, rahkapiirakka är ju så gott!

#4 Comment By Katarina On 27 februari 2011 @ 14:59

Vad gott det ser ut :) Fina bilder dessutom!

#5 Comment By tina On 27 februari 2011 @ 17:23

Katarina: C och jag tackar och bockar! :-)

#6 Comment By Hanna On 27 februari 2011 @ 17:24

Vilken mumsig tallrik!

#7 Comment By Jimmie On 27 februari 2011 @ 19:02

Måste vara gott till massor av rätter. Måstet testas, jag älskar verkligen plockmat.

#8 Comment By Eva On 27 februari 2011 @ 19:36

Imponerad över era vackra bilder!
Eva

#9 Comment By Johannes On 27 februari 2011 @ 19:37

Röda Köket har Uppsalas bästa tapas. It’s official!

#10 Comment By Helena On 27 februari 2011 @ 20:42

Mmm, vad gott! Nu blev jag verkligen sugen på tapas.

#11 Comment By tina On 27 februari 2011 @ 21:05

Hanna: Potatisen var godast!

Jimmie: :-)

Eva: Det var snällt sagt!

Johannes: Haha, nja. Men potatisen var ju god, och glassen!

Helena: Jag är fortfarande mätt! ;-)

#12 Comment By Lena On 3 mars 2011 @ 20:18

Verkar ruskigt gott, ska prövas snarast!

#13 Comment By tina On 3 mars 2011 @ 22:08

Lena: Jamen gör så vetja!

#14 Comment By Zara On 6 mars 2011 @ 15:15

Jag testade att göra potatisen i fredags, de blev jättegoda! Tror de kommer att bli en stående favorit till grillen i sommar. Kanske kan man exprimentera med olika kryddor också?! Tack för tipset!

#15 Comment By tina On 6 mars 2011 @ 18:11

Zara: Absolut, om du kommer på någon bra kryddkombo titta in här och berätta! :-)

#16 Pingback By Då och nu | pickipicki On 28 mars 2011 @ 07:56

[...] Rensa och dela köttet. Bryn i lite smör eller olja, salta och peppra. Häll över och låt puttra klart. Häll över kapris. Serveras med fördel till kryddstark klyftpotatis (kusin med potapas?) [...]

#17 Pingback By Då och nu | pickipicki On 28 mars 2011 @ 07:56

[...] Rensa och dela köttet. Bryn i lite smör eller olja, salta och peppra. Häll över och låt puttra klart. Häll över kapris. Serveras med fördel till kryddstark klyftpotatis (kusin med potapas?) [...]


Article printed from pickipicki: http://www.pickipicki.se

URL to article: http://www.pickipicki.se/2011/02/potapas-to-die-for/

URLs in this post:

[1] Image: http://www.pickipicki.se/wp-content/2011/02/picki_IMG_9520.jpg

[2] Image: http://www.pickipicki.se/wp-content/2011/02/picki_IMG_9503.jpg

Copyright © 2008-2009 pickipicki