- pickipicki - http://www.pickipicki.se -

Vårrullar i oväntat format!

Posted By tina On 16 februari 2011 @ 08:47 In misslyckat,vårrullar,vegetariskt | 18 Comments

[1]

Jag förstår att det kan vara klurigt att se likheten mellan klassiska vårrullar och maten på tallriken ovan. Men, detta är faktiskt resultatet av gårdagkvällens tillverkning av vårrullar. Egentligen gick det nog snett redan på Ica MAXI i söndags. Jag frågade efter vårrulledeg och killen som skulle visa mig sa att det var filodeg jag skulle ha. Jag sa nej, han sa jo, jag sa nej, han sa jo. Tillslut gav jag upp och köpte filodegen med mig hem för att använda till något annat, någon annan gång. Istället letade jag reda på ett recept på egen vårrulledeg. Ett tips såhär i efterhand är att översta träffen på google inte är ett bra recept. Det blev pannkaka helt enkelt. Kvällens bästa beslut var därför att servera fyllningen till middag.

Vegetariska vårrullar
Receptet på vegetariska vårrullar hittar ni här
, men gör som Emma skriver, köp vårrulledegen i en asiatisk butik.


18 Comments (Open | Close)

18 Comments To "Vårrullar i oväntat format!"

#1 Comment By Tina On 16 februari 2011 @ 10:04

vi gör faktiskt våra vårrullar med filodeg. Mina barn är allergiska mot soya, mjölk och nötter så därför gör vi det mesta själva och just vårrullar hade vi andra saknat.Blir jättebra! Vi penslar med mfsmör och sen in i ugnen. Blir hur bra som helst.

#2 Comment By tina On 16 februari 2011 @ 10:15

Tina: Jag gör också grönsakspaket i filodeg ibland. Tycker dock att det har en tendens att bli lite papper-som-smulas-sönder-i-munnen-varning ibland, oavsett vad vi penslar med. Vad är knepet för att undvika detta?

#3 Comment By Johanna On 16 februari 2011 @ 10:17

Det är väl rispapper man har till vårrullar om jag inte minns fel! :)

#4 Comment By tina On 16 februari 2011 @ 10:21

Johanna: Med rispapper gör vi vietnamesiska vårrullar [2] dock inte i ugn, väl? (intressant förresten att min mobil vill rättstava rispapper till toapapper. Vårrullar i toapapper, det kanske är knepet? ;-)

#5 Comment By Therese On 16 februari 2011 @ 10:40

Jag har bara gjort vårrullar med filodeg, har friterat och det blir kanon. Säkert är vårrulledeg det bästa men underskatta inte filodegen!

#6 Comment By Mårtenssons kök On 16 februari 2011 @ 10:49

Lite som paj utan pajdeg… Men herregud, bara fyllningen blev god så:)

#7 Comment By Annelie-Singapore On 16 februari 2011 @ 10:57

Jag gör också med filodeg och resultatet blir alltid bra, men ibland när vi är lata gör vi bara fyllningen och äter den med pinnar.
Att göra vårrullar tillsammans är kanonkul, finhacka och rulla små paket. Vi brukar göra många och frysa in, så tar vi ut efter hand och friterar.

Mums mums!

#8 Comment By Charlottes matblogg On 16 februari 2011 @ 11:10

Jag brukar köpa fryst vårrulledeg i asiatiska småbutiker, de är jättebra! (och goda)

#9 Comment By tina On 16 februari 2011 @ 11:17

Alla ni som talar gott om filodeg: är det ni säger att om man ska göra vårrullar med filodeg så ska rullarna friteras för att bli bra? Jag vill göra dom i ugn, helst.

Fyllningen blev för övrigt god, så smaken var det inget fel på!

#10 Comment By Plommonet On 16 februari 2011 @ 13:17

HAHAHA^^
Förlåt Tina, men det är faktiskt en väldigt rolig historia! Men det är bra att fyllningen är testad, då kan du ju vara säker på att det blir goda vårrullar när du väl får tag på rätt deg. :)

#11 Comment By Foodelicious.se On 16 februari 2011 @ 15:40

Ja så kan det gå ibland. Förmodar att smakerna blev som väntat…alltså bra :-).

#12 Comment By tina On 16 februari 2011 @ 16:45

Plommonet: :-)

Foodelicious: Jamen precis!

#13 Comment By Sofie / Mumsfillibaba On 16 februari 2011 @ 16:52

Ser minst lika gott utan vårrulledeg. Så envisa de ska va i butik ibland. Precis som det vet nåt!!:)

#14 Comment By Emma On 16 februari 2011 @ 21:15

Nämen. Tur att fyllningen är god som den är :)

#15 Comment By Tant Grön On 16 februari 2011 @ 21:21

Samma sak hände min pojkvän för några veckor sedan när han skulle göra vårrullar. Nu har vi inköpt vårrulledeg på en thaibutik i stan så i helgen blir det förhoppningsvis ett nytt försök.

Det såg iallfall väldigt gott ut på din talrik!

#16 Comment By tina On 16 februari 2011 @ 22:36

Sofie: Nog vet dom något alltid, men just den här killen visste inte att jag är lite osams med filodeg för tillfället. :-P

Emma: Ja, verkligen gott var det! :-)

Tant Grön: Ja ska göra ett nytt försök jag med!

#17 Comment By Stefan On 20 februari 2011 @ 17:02

Du bor i Uppsala har jag för mig. Jag köpte tidigare på den lite halv-sunkiga kinabutiken i sydöstra hörnet vid Vaksala torg. Finns färdiga paket med deg där.

#18 Comment By tina On 20 februari 2011 @ 18:20

Stefan: Tack för tips! Jag har faktiskt besökt den butiken (Kina-Li va?), men jag ska nog göra ett besök. :-)


Article printed from pickipicki: http://www.pickipicki.se

URL to article: http://www.pickipicki.se/2011/02/varrullar-i-ovantat-format/

URLs in this post:

[1] Image: http://www.pickipicki.se/wp-content/2011/02/picki_IMG_93241.jpg

[2] : http://www.pickipicki.se/2010/10/nagonstans-mellan-thailand-och-vietnam/

Copyright © 2008-2009 pickipicki