- pickipicki - http://www.pickipicki.se -

En vardagskväll bakom kulisserna

Posted By tina On 29 mars 2011 @ 22:06 In indiskt,kardemumma,kyckling | 21 Comments

[1]

Kl 18 köper vi varsin 16 kronors tallrik med köttbullar på IKEA. Kl 22 kommer jag på att det inte är så snällt att låta picki somna hungrig, likasom att det faktiskt är en matlådedag imorgon också. Det är då jag ställer mig och lagar Korma-kyckling på mitt eget vis, fast klockan egentligen närmar sig läggdags. Gott blev det, eller hemskt gott, som min farfar skulle ha sagt. Själv säger jag såhär, jag kommer ha godaste matlådan på KI imorgon.

Kyckling Korma
800 g kycklinglårfilé
1 gul lök
4 vitlöksklyftor
en tumme färsk ingefära
1 dl sötmandel
2 msk olja
1 tsk salt
2 tsk kardemummakärnor
1 tsk gurkmeja
2 tsk spiskummin
2,5 dl kokosmjölk el grädde
för den som vill:
tomater och russin

Dela kyckling och stek i olja i en gryta. Mixa lök, vitlök och ingefära och rör ner i grytan. Häll över kokosmjölk och kryddor. Låt puttra. Mixa mandlar och rör ner i grytan. Låt puttra i en halvtimme. Vänd ner lite hackade tomater och eller russin om du vill. Smaka av med mer kryddor efter behag. Servera med ris eller liknande.


21 Comments (Open | Close)

21 Comments To "En vardagskväll bakom kulisserna"

#1 Comment By Jimmie On 29 mars 2011 @ 22:22

Måste varit en härlig rätt, jag älskar kardemumma, spiskummin och ingefära så det kan inte varit annat än gott. Snyggt plåtat.

#2 Comment By Lena On 30 mars 2011 @ 00:19

De flesta skulle ha ätit äcklig färdigmat! Du är allt bra duktig! Gott så det ut med! Hade behövt nattmacka men nu är det försent!

#3 Comment By Linda – Cupcakefluffan On 30 mars 2011 @ 06:25

Så gott, inte dåligt att stå och laga mat så sent på kvällen :-)

#4 Comment By Martina On 30 mars 2011 @ 06:39

Du kommer definitivt ha godaste matlådan idag! Här på mitt jobb så har jag alltid godaste matlådan! ;-) Dom andra köper äckliga matlådor från restaurangen, usch!

#5 Comment By Sydney On 30 mars 2011 @ 07:16

Tack! Nu vet jag vad jag ska göra med kyckligen ikväll!

#6 Comment By Hanna On 30 mars 2011 @ 09:34

Sa duktig du ar Tina. Och jag ar avis pa din matlada jag med. :)

#7 Comment By Karin On 30 mars 2011 @ 11:01

Men åhh vad supergott det låter! Jag har inte ätit lunch ännu och nu blev jag superhungrig! :-)

#8 Comment By Kusinen On 30 mars 2011 @ 11:48

En näsvis fråga. Om du började Kl 22, då var det lagat och fotat på 6 minuter. Är det här sådan där snabbmat med andra ord?

#9 Comment By tina On 30 mars 2011 @ 11:55

Jimmie: Tack!

Lena: Fast jag åt ju färdigmat, det här var matlådeångesten som spökade!

Linda: Fast kanske inte idealiskt! :-)

Martina: Har dom inget förstånd? Matlåda är ju toppen, oftast både billigare och godare!

Sydney: :-) Fint!

Hanna: Den var god som matlåda med!

Karin: :-)

Kusinen: Haha! Inläggen som publiceras på morgonen brukar jag skriva klart och autopublicera kvällen innan. Men det blir svårt att bortförklara sig åt ”fel håll” :-) Okej, jag erkänner, jag avrundade, maten var nog klar kvart i tio på ett ungefär.

#10 Comment By Alexandra – kärlek på tallrik On 30 mars 2011 @ 12:54

ÅH vilka fina skålar! Bara de gör det ju värt att laga mat sent på kvällen ;) Låter ljuvligt, i alla fall i en vegetarisk tappning ^^

#11 Comment By Sofie / Mumsfillibaba On 30 mars 2011 @ 18:07

Oj, att du orkar! Jag tycker att det låter smarrigt!!

#12 Comment By Emelie – Mitt lilla kök On 30 mars 2011 @ 20:53

Jag pluggar också på KI men jag kommer definitivt inte att konkurrera med din matlåda för imorgon blir det havregrynsgröt till lunch… :)

#13 Comment By tina On 30 mars 2011 @ 21:09

Alexandra: Loppisfyndade skålar som inte används så ofta, men fina. Gör en vegovariant vetja, det blir nog toppen det med!

Sofie: Smarrigt var det!

Emelie: Är det sant? Om jag ser någon som äter gröt imorgon så kommer jag fram och hälsar! :-D

#14 Comment By Emelie – Mitt lilla kök On 30 mars 2011 @ 21:30

Ja det får du göra! :D Jag pluggar Folkhälsovetenskap där så vi kanske stöter på varandra i mikrokön någon gång :)

#15 Comment By tina On 31 mars 2011 @ 20:59

Emelie: Jag ska hålla utkik! :-)

#16 Comment By Yasemin On 3 april 2011 @ 23:22

Det här lät som något i min smak. Lovely.

#17 Comment By Linda On 4 april 2011 @ 20:43

Toppengott! I morgon kommer jag ha godaste matlådan :-)

#18 Comment By tina On 4 april 2011 @ 20:43

Yasemin: :-)

#19 Pingback By Min räddare i nöden heter Johanna | pickipicki On 22 augusti 2011 @ 10:18

[...] Mån Helenas inlagda sill och kokt potatis Tis Pasta med ratatouille Ons Kyckling Korma Tor Rotfruktssoppa med bröd Fre Pasta med rödbetspesto Lör Vildgryta med kokt potatis, inlagd [...]

#20 Pingback By Det må vara tyst här, men mat äter vi alltid | pickipicki On 12 november 2011 @ 18:49

[...] favoriterna; Kyckling Korma och så fusk-naanbrödet som man alltid kommer undan med. Recepten: här. Tweet Publicerad i oroa-dig-inte-mamma-vi-äter-mat-även-när-det-är-tyst-på-picki | Inga [...]

#21 Pingback By Jag hittade Emilia! | pickipicki On 8 april 2013 @ 14:19

[...] Kyckling korma Tis Laxsallad med pepparrotssås Ons Lammfärsspett med tabouleh Tor Pulled pork med mangosalsa Fre [...]


Article printed from pickipicki: http://www.pickipicki.se

URL to article: http://www.pickipicki.se/2011/03/en-vardagskvall-bakom-kulisserna/

URLs in this post:

[1] Image: http://www.pickipicki.se/wp-content/2011/03/picki_IMG_0169.jpg

Copyright © 2008-2009 pickipicki