- pickipicki - http://www.pickipicki.se -

Fetaostgratinerade bönor

Posted By tina On 22 mars 2011 @ 10:00 In bönor och liknande,bra matlådemat | 26 Comments

[1]

Det är ingen lögn att säga att vi halkade efter med förra veckans vegetariska matsedel [2]. På söndagen gjorde vi dock en hyfsat snygg upphämtning, då vi dukade upp en vegetarisk buffé i det röda köket med flera av rätterna. Buffé på en söndag är inte så dumt faktiskt. Tiden räcker till att laga lite extra mat (kan jag säga som hade jobbhelg och kom hem till dukat bord), men framförallt så blir det en rejäl trave med matlådor. Min favorit av all god mat var de fetaostgratinerade bönorna som Anna tipsade om. Lite quinoa till den rätten, så behövs det egentligen inte buffé för att jag ska bli mätt och glad.

Annas fetaostgratinerade bönor
1 burk svarta bönor
1 burk borlottibönor
1 röd chili
2 msk olivolja
2 st rödlökar
1 burk krossade tomater
2 st vitlöksklyftor
1 tsk timjan
1 st buljongtärning
100 g fetaost

Hacka lök och vitlök, finhacka röd chili. Fräs i olja på medelvärme tills löken mjuknat. Tillsätt tomater, buljong, timjan och bönor (skölj bönorna först). Låt koka ihop 5-10 minuter. Smaka av med svartpeppar och ev salt. Häll röran i en ugnsform och strö över smulad fetaost. Ugnsbaka i 200 grader i ungefär 10 minuter.


26 Comments (Open | Close)

26 Comments To "Fetaostgratinerade bönor"

#1 Comment By Alexandra – kärlek på tallrik On 22 mars 2011 @ 10:57

Åhå, det lät ju inte fel! Jag älskar bönor och fetaost är SÅÅ gott =) Tack för tipset!

#2 Comment By Hanna On 22 mars 2011 @ 11:05

Vilken lyx att komma hem till en hel buffé, men det kan man ocksa vara vard efter en jobbhelg. Receptet ar helt i min smak, sa det ska absolut testas framover.

#3 Comment By Rebecka On 22 mars 2011 @ 11:30

Åh! Du har så bra recept! Det där ska jag göra nästa vecka. Det borde väl funka med dom flesta bönorna va? Kram!

#4 Comment By Katarina On 22 mars 2011 @ 11:57

Låter mycket gott, skall ta vara på receptet, tack!

#5 Comment By frida On 22 mars 2011 @ 16:28

vad gott det verkar! det där ska jag definitivt testa.

#6 Comment By Plommonet On 22 mars 2011 @ 17:07

Sedär, nu började jag nästan spontandregla över tangentbordet. Tur att jag har självbehärskning. ;) Det här känns verkligen som en minimal input-maximal output recept! :)

#7 Comment By Helena mitt i smeten On 22 mars 2011 @ 20:38

Det där ser riktigt gott ut!

#8 Comment By Linda – Cupcakefluffan On 22 mars 2011 @ 21:25

Ser himla gott ut :-)

#9 Comment By tina On 22 mars 2011 @ 21:47

Alexandra: Jag är glad att jag kan dela med mig vidare, maten föll mig i smaken.

Hanna: Jag är bortskämd på hemmafronten på mina jobbhelger, det är ett som är säkert.

Rebecka: Absolut! Det här är vad vi hade i vårat skafferi. Linser kan man också ha!

Katarina: :-)

Frida: Toppen!

Plommonet: Japp! I matlådan för tredje dan i rad, fortfarande gott!

Helena: Det var det också! :-)

Linda: :-)

#10 Comment By anna On 22 mars 2011 @ 21:57

Måste prova har levt på svarta bönor ett tag :)

#11 Comment By tina On 22 mars 2011 @ 21:58

Anna: Jasså, kanske läge att prova något annat isf?

#12 Comment By anna On 22 mars 2011 @ 22:20

Jag tänkte på en sak, påskriset har dykt upp överallt, hur blir det med den årliga påskmiddagen, när går den av stapeln?

#13 Comment By Sofia Pihlsgård On 22 mars 2011 @ 22:25

Älskar bönor men tror att jag måste vara solo hemma för att laga den här rätten. Men någon gång kanske mamman får vara ensam hemma ; ) kram Sofia i Hjo

#14 Comment By tina On 22 mars 2011 @ 22:36

Anna: Ja, säg det. Långfredagen kanske?

Sofia: Orättvist, tycker jag. :-) Hälsa Hjo!

#15 Comment By Mårtenssons kök On 22 mars 2011 @ 22:51

Buffé är inte dumt när som helst:)
Ett paket uthämtat idag och vilken härlig, underbar överraskning det visade sej vara! Det sprack verkligen upp två leenden i vårt kök:)
Inlägg kommer inom kort!

TACK,
kram från oss.

#16 Comment By tina On 22 mars 2011 @ 22:53

:-D

#17 Comment By Nässelblom & choklad On 25 mars 2011 @ 17:06

Gott med bönor, tomat och feta!

#18 Comment By tina On 25 mars 2011 @ 20:52

Nässelblom&choklad: Ja!

#19 Comment By anna On 26 mars 2011 @ 04:30

Långfredagen? Bara vi bestämmer så jag vet! Pax att göra efterrätt!

#20 Comment By tina On 26 mars 2011 @ 09:32

Anna: Ja kanske!

#21 Comment By Plommonet On 30 mars 2011 @ 19:23

Jag gjorde hela receptet bara till mig själv (enda typ vegetarianen hemma) har har därmed kunnat njuta ohämmat både av den jättegoda maten och att ha ett gäng matlådor i frysen. Yay! \o/

#22 Comment By tina On 30 mars 2011 @ 21:18

Plommonet: Hurra! Bra gjort! :-)

#23 Comment By ellen On 12 oktober 2011 @ 12:42

Hej jag gör en meny i min skola och behöver hjälp med att hitta vad jag ska ha för mat och mitt tema är vegetarisk mat och det är ganska mycket vi ska gör det är en meny för en hel vecka (5 dagar) sen är det en trerättersmeny samt att man ska ha bröd och dricka som ingår och sen hur mycket det ska kosta så kan du hjälpa mig med det?

#24 Comment By tina On 12 oktober 2011 @ 21:49

Ellen: Vilken kul uppgift, men exakt vad är det du vill ha hjälp med? Recepttips? Tips om bra vegomat?

#25 Comment By Isflingan On 1 oktober 2014 @ 21:03

Jisses så gott det här var! :) ska jag definitivt laga fler gånger…O mumsig matlåda imorrn har jag oxå :)

#26 Comment By tina On 14 oktober 2014 @ 18:42

Isflingan:Hurra!


Article printed from pickipicki: http://www.pickipicki.se

URL to article: http://www.pickipicki.se/2011/03/fetaostgratinerade-bonor/

URLs in this post:

[1] Image: http://www.pickipicki.se/wp-content/2011/03/picki_IMG_0074.jpg

[2] vegetariska matsedel: http://www.pickipicki.se/2011/03/etthundra-procent-vego/

Copyright © 2008-2009 pickipicki