- pickipicki - http://www.pickipicki.se -

Hej fredag!

Posted By tina On 4 mars 2011 @ 08:49 In efterrätt | 14 Comments

[1]

Nämen hej fredag! Vad säger du om en efterrätt ikväll? Jag hittade en konserv med exotiska frukter på den bakre av tre rader i skafferiet (tänk att det alltid är där man hittar de mest överraskande sakerna). Och varför krångla till det, när man helst vill ligga på soffan och kolla På spåret? För att efterrätten ska ge ett lite lyxigare intryck så smälter vi lite mörk choklad och brer ut på ett bakplåtspapper och strör över kokosflingor. En kvart på balkongen så har vi finfina chokladblad att stoppa ner i fruktsalladen. Jamen då säger vi så, skål vetja!


14 Comments (Open | Close)

14 Comments To "Hej fredag!"

#1 Comment By Katarina On 4 mars 2011 @ 09:35

Javisst blev det genast lyxigt med chokladblad. Snabbt och enkelt gott! Ha en skön fredag i soffan :)

#2 Comment By Camilla On 4 mars 2011 @ 09:47

Enkelt och säkert jättegott! :)
På spåret får vi inte missa. :)
Trevlig helg!

#3 Comment By Sofie Mumsfillibaba On 4 mars 2011 @ 10:21

Flott!! Är det det som kallas vardagslyx?!:)
Trevlig fredag!

#4 Comment By Linda – Cupcakefluffan On 4 mars 2011 @ 12:16

Så snyggt det blev med chokladen till, ser riktigt lyxigt ut då :-)

#5 Comment By Tina N On 4 mars 2011 @ 13:14

Varför krångla till det, som sagt! Snyggt med chokladen till! Trevlig fredagskväll! :D

#6 Comment By Helena On 4 mars 2011 @ 14:28

Gott! För min del lutar det mot att en påse smågodis ska förhöja min fredagskväll. Trevlig helg!

#7 Comment By Lisa On 4 mars 2011 @ 15:28

Äntligen (!) någon i samma ålder som vågar erkänna att På Spåret är helt ok fredagsunderhållning. Tack! Tack! Tack!

#8 Comment By Jimmie On 4 mars 2011 @ 16:55

Det enkla kan ofta vara det godaste. Snygg bild.

#9 Comment By tina On 4 mars 2011 @ 17:03

Katarina: Tack snälla, det ska jag ha! Detsamma! :-)

Camilla: Jag har missat flera avsnitt, ser fram emot kvällens.

Sofie: Helt rätt! Trevlig helg vetja!

Linda: För att inte tala om att det smakar lite lyxigare med! ;-)

Tina: Detsamma! :-)

Helena: Trevlig helg, hoppas godiset smakar!

Lisa: Haha, men vi roas ju av pensionärsnöjen. Sett något bra recept i Land på sistone? ;-)

Jimmie: Jag håller med, det slår sällan fel. Enkelheten alltså.

#10 Comment By Mårtenssons kök On 4 mars 2011 @ 18:07

Skål på dej oxå och hoppas du får en härlig spår-kväll!

#11 Comment By Cecilia On 4 mars 2011 @ 18:12

Ang praliner: Jag är fortfarande nybörjare på praliner vill jag påstå, och de fyllningar jag hittat på själv har varit ganska enkla: olika sorters smaksatt choklad blandat med grädde t ex. Allra bäst har jag gillat dessa: [2]
Det är vit choklad i kombination med polkagris, som är en riktig höjdare tycker jag. Sött, dock, så det räcker med någon enstaka, men det kan ju ha vissa fördelar. =)
Kan tänka mig att lime eller hjortron eller annat lite syrligt kan bli gott som kontrast, men har inte testat. Blev sugen nu =)

Trevlig helg på er!

#12 Comment By tina On 4 mars 2011 @ 21:07

Mårtenssons kök: Det var det, och jag kunde mumintrollen! ;-)

Cecilia: Tusen tack för snabbt svar och tips! :-D

#13 Comment By Emmy On 5 mars 2011 @ 12:15

Så gott! Jag trodde först du hade gjort bananglass, för chokladen såg ut som när vi hade stoppat skalade bananer i frysen, doppat i smält choklad och sedan kokos (vilket blir somen bananglass).
Detta var ett bra tips att piffa till fruktsalladen på!

#14 Comment By tina On 5 mars 2011 @ 21:55

Emmy: Det har vi faktiskt gjort en gång: [3]

Gott, och kul! :-)


Article printed from pickipicki: http://www.pickipicki.se

URL to article: http://www.pickipicki.se/2011/03/hej-fredag/

URLs in this post:

[1] Image: http://www.pickipicki.se/wp-content/2011/03/picki_IMG_9482.jpg

[2] : http://flickanokakorna.se/2011/01/18/pralinpyssel/

[3] : http://www.pickipicki.se/2007/09/onsdagssoppa-kronartskocka-och-efterratt/

Copyright © 2008-2009 pickipicki