- pickipicki - http://www.pickipicki.se -

Hur det gick sen

Posted By tina On 22 april 2011 @ 10:58 In Finland,kusin Kauri,sav,Ylöjärvi | 14 Comments

[1]

Vi tappade björksav på det här viset:
1. Först och främst ska det inte vara tjäle i marken och björken ska ännu inte ha fått löv. Välj en gren som är av ungefär fingertjocklek och skär ett snett snitt. Det ska börja droppa sav på en gång. Knyt fast en välj rengjord flaska.

[2]

[2]

2. Ju grövre gren, desto fortare droppar det. Vi hängde upp flaskorna mitt på dan, på kvällen var knappt halva flaskan fylld. [3]

[3]

[3]

3. Sen kan det hända att man får storhetsvansinne och hänger upp flaskor i var och varannan björk. Flaskorna kan tömmas vartefter. Björken läker sig själv, med andra ord slutar det droppa efter ett tag (en knapp vecka).

[4]

4. Skål vetja!


14 Comments (Open | Close)

14 Comments To "Hur det gick sen"

#1 Comment By Sanna On 22 april 2011 @ 11:05

Så himla flådigt, vill också ha. Glad påsk på dig.

#2 Comment By Kajsa On 22 april 2011 @ 11:16

Oj! Dricker man saven bara som den är? Jag trodde man skulle hålla på och greja med den först. Smakar det björk? :)

#3 Comment By Emmy On 22 april 2011 @ 11:35

Jag är inte heller bevandrad i det här med björksav. Man dricker det som det är?
Ser väldigt fint ut med flaskorna i träden. Trädgårdspynt som dessutom ger skörd!

#4 Comment By frida On 22 april 2011 @ 12:23

jag har aldrig druckit björksav, hur smakar det egentligen?

#5 Comment By Ann-Louise On 22 april 2011 @ 12:52

Koolt! Jag blir självklart oxå nyfiken på hur det smakar?!

#6 Comment By tina On 22 april 2011 @ 16:11

Sanna: Glad påsk Sanna!

Kajsa och Emmy: Man kan dricka den precis så som den är, det gjorde vi. Jag har tänkt baka bröd på en del av det vi inte drack upp!

Frida och Ann-Louise: Ja, hur smakar det egentligen? Som vatten med en söt ton av…björk? :-)

#7 Comment By Hanna On 22 april 2011 @ 17:05

Coolt! Tankarna vandrade till Pippis sockerdricke-träd när jag såg bilderna!

#8 Comment By Mårtenssons kök On 22 april 2011 @ 17:34

Tänkte precis som Hanna gjorde vi, det andas ju Pippi Långstrump lång väg, eller kanske Picki Långstrump man ska säga!

Glad påsk på dej,
Anki o Håkan

#9 Comment By Martina On 22 april 2011 @ 18:46

Spännande! Glad Påsk på dig!

#10 Comment By tina On 23 april 2011 @ 09:33

Hanna: :-D

Anki och Håkan: Picki Långstrump, finaste komplimangen hittills här på picki, gulle er! <3

Martina: Glad påsk! :-)

#11 Comment By Ansibecki On 23 april 2011 @ 10:16

Coolt! Jag tror jag har missat savperioden i år. Men det måste ju testas. Ska bli spännande att se hur det blir när du bakar på sav. Ha en fin påskafton!

#12 Comment By tina On 24 april 2011 @ 22:51

Ansibecki: Det är tur att man får en ny chans varje år! :-)

#13 Pingback By För ett år sedan | pickipicki On 15 april 2012 @ 08:58

[...] ett år sedan tappade vi björksav. Är du nyfiken på hur vi gjorde? Titta in det här inlägget vetja. Publicerad i sav | Inga kommentarer ännu(0) Skriv ut [...]

#14 Pingback By Ska vi byta blommor med varann? | pickipicki On 19 maj 2012 @ 08:17

[...] träd Tappa björksav Granskottssirap Köttbullar med granskott och enbär Himmel och fläderpannkaka Fläderbubbel En [...]


Article printed from pickipicki: http://www.pickipicki.se

URL to article: http://www.pickipicki.se/2011/04/hur-det-gick-sen/

URLs in this post:

[1] Image: http://www.pickipicki.se/wp-content/2011/04/picki_IMG_9358.jpg

[2] : http://www.pickipicki.se/wp-content/2011/04/picki_IMG_9359.jpg

[3] : http://www.pickipicki.se/wp-content/2011/04/picki_IMG_9407.jpg

[4] Image: http://www.pickipicki.se/wp-content/2011/04/picki_IMG_9414.jpg

Copyright © 2008-2009 pickipicki