- pickipicki - http://www.pickipicki.se -

Kantarellkärlek

Posted By tina On 9 april 2011 @ 09:30 In kantareller,snabbt,vegetariskt | 11 Comments

[1]

Summerar de senaste middagarna och kan konstatera att kvällen vi fuskade med veckomatsedeln och istället kokade ihop en nödlösning, bjöd på veckans överraskning. Tänk vad ett kantarellfynd i frysen kan höja såväl middagen som humöret. Och tänk att det bästa ätbara som finns är alldeles gratis. Älskade skog, tack för maten. Amen.

Kantarellpasta på vardagsvis
Koka 2 portioner pasta. Fräs en finhackad gul lök mjuk i lite rapsolja. Häll över en burk creme fraiche och en halv burk vatten. Rör ner lite smulad ädelost. Låt småputtra och smaka av med salt och svartpeppar. Vänd ner den nykokta pastan i ostsåsen. Fräs kantareller i lite smör. Toppa pastan med funhackad tomat, smörstekta kantareller och finklippt gräslök.


11 Comments (Open | Close)

11 Comments To "Kantarellkärlek"

#1 Comment By Katarina On 9 april 2011 @ 10:00

Kantareller är så goda, synd bara att det är svårt att få tag på här i Singapore! Önskar dig en skön helg!

#2 Comment By Hanna On 9 april 2011 @ 10:45

Åh, vilken lycka att hitta kantareller i frysen, och så gott med gräslök till!

#3 Comment By @Receptomaten On 9 april 2011 @ 12:54

Jag har en påse gula i frysen som jag vaktar med mitt liv.. Sista påsen :( Trattisarna finns det gott om ännu men det är ju inte riktigt samma skola..

Trevlig helg!

#4 Comment By frida On 9 april 2011 @ 16:17

gott! vi åt en annan variant av kantarellpasta i veckan, till det användes den allra sista påsen med kantareller som fanns i frysen. jobbigt läge, är det inte svampsäsong snart igen? ;)

#5 Comment By Tant Grön On 9 april 2011 @ 23:02

Åh vad jag vill lärar mig att plocka svamp. Jag vill också göra sådanan där fynd i min frys!

#6 Comment By Magnus på Matlyckan On 10 april 2011 @ 08:14

Vad gott det ser ut, blir alltid lika imponerad över dina bilder. Det här var ett föredömligt enkelt recept och betydligt nyttigare än mina ostsåser :)

#7 Comment By tina On 10 april 2011 @ 20:50

Katarina: Må så vara, men jag vill minnas att det bjuds på en hel del annat gott i just Singapore! :-)

Hanna: Det är en salig röra i vår frys, men jag blir alltid lika glad när jag hittar kantareller!

Receptomaten: Trattisar spelar inte i samma liga, men likväl förtrollande goda. Trattkantarellsoppa, mmmmm:-D

Frida: Joho, fast jag hoppas på en lång sommar först!

Tant grön: Du kan få komma hit på Tinas-svampplockar-skola i slutet av sommaren! ;-)

Magnus: Hehe. Och, tack!

#8 Comment By Lena On 10 april 2011 @ 23:47

Trattisar har vi gott om men de gula är bäst. Jag har kollat upp min frys nyligen och kommit på att vi har sju påsar (2 dl i varje) förvällda kvar av dem. Kan du förstå min lycka!?!
Jaja, detta var absolut en skrytkommentar :D

#9 Comment By tina On 11 april 2011 @ 17:36

Lena: Hurra för skrytkommentarer, mer sådana! :-D

#10 Comment By Molly On 1 september 2012 @ 15:46

låter som en jättegod pasta! det receptet ska jag lägga på minnet. är det ”pigg” (gefle) du serverar den i?! :)

jag får även passa på att gratta dig i efterskott på födelsedagen :)
önskar dig även en fortsatt finfin helg :)

#11 Comment By tina On 2 september 2012 @ 09:41

Tack för grattis! :-) Porslinet heter Pallas, Upsala Ekeby!


Article printed from pickipicki: http://www.pickipicki.se

URL to article: http://www.pickipicki.se/2011/04/kantarellkarlek/

URLs in this post:

[1] Image: http://www.pickipicki.se/wp-content/2011/04/picki_IMG_0294.jpg

Copyright © 2008-2009 pickipicki