- pickipicki - http://www.pickipicki.se -

Dagens husman!

Posted By tina On 17 maj 2011 @ 16:10 In husman,husmanskost,potatis | 11 Comments

[1]

Pannbiff, råstekta rotfrukter och svampsås med skogschampinjoner och en skvätt sherry. Det var (går-)dagens husman i det röda köket.

Råstekt potatis hurdå?
En vass kniv framförallt. Skiva potatisen riktigt tunt. Stek (inte för mycket potatis åt gången) på medelhög värme, i rapsolja. Salt och svartpeppar. Stek i 10-15 min. Serveras på en gång.


11 Comments (Open | Close)

11 Comments To "Dagens husman!"

#1 Comment By Hanna On 17 maj 2011 @ 17:12

I lööv husmanskost!

#2 Comment By anna On 17 maj 2011 @ 19:11

Pappa hade alltid citronsaft på den råstekta potatisen

#3 Comment By Mårtenssons kök On 17 maj 2011 @ 19:21

Hurra för husmannen!

#4 Comment By Linda – Cupcakefluffan On 17 maj 2011 @ 19:23

Så tokmumsigt :-)

#5 Comment By Helena mitt i smeten On 17 maj 2011 @ 20:30

Gott! En skvätt sherry i såsen gör susen!

#6 Comment By tina On 17 maj 2011 @ 20:33

Hanna: Jag med, mycket av den åtminstone. :-)

Anna: Jajustja, det har han ju!

Mårtenssons kök: Hipp hurra!

Linda: Gott var det, och minst lika gott i matlådan idag!

Helena: Japp!

#7 Comment By sofie mumsfillibaba On 17 maj 2011 @ 21:28

Tokigt gott!!

#8 Comment By chanette med söner On 17 maj 2011 @ 21:47

SV: oj rabarber på balkongen..vill jag oxå ha.. var det svårt att odla och få upp?
hur gjorde du? mycket sol eller?

#9 Comment By NinaS On 18 maj 2011 @ 08:21

Ah, råstekt potatis görs alldeles för sällan här hemma! Så fiffigt att blanda med andra rotfrukter också!! Hm… jag har potatis och sötpotatis hemma, undrar hur det skulle bli att råsteka dem ihop..?

#10 Comment By anna On 18 maj 2011 @ 09:40

Du ska få en finrexin av mig det enda som hjälper och det hjälper bra!

#11 Comment By tina On 18 maj 2011 @ 18:12

Sofie: :-)

Chanette med sönder: Rabarber är lätt att föröka genom att (på våren) dela rotknölen från en befintlig planta. Min har klarat sig fint på balkongen, den har rätt mycket sol visserligen, men rabarber klarar sig fint på skuggiga platser mer.

Nina S: Jag har aldrig råstekt sötpotatis, men varför inte? Det låter gott. Testa och berätta vetja! :-)

Anna: Jatack!


Article printed from pickipicki: http://www.pickipicki.se

URL to article: http://www.pickipicki.se/2011/05/dagens-husman/

URLs in this post:

[1] Image: http://www.pickipicki.se/wp-content/2011/05/picki_IMG_1693_v2.jpg

Copyright © 2008-2009 pickipicki