- pickipicki - http://www.pickipicki.se -

Färdigdukat!

Posted By tina On 29 maj 2011 @ 22:57 In dukning | 4 Comments

Jag har förresten fått frågan om dukningstips för ett tag sedan. Såhär tänker jag när det vankas duka-lite-extra-fint. Hur tänker ni?

  • Att duka med udda glas är kul, att duka med udda porslin likaså. Att loppisfynda är därför tacksamt. Så tjusigt porslin som går att hitta på loppis hittar du sällan i en butik, och knappast för samma peng.
  • Det är inte bara blommor som blommar. Ta med naturen in vetja! Syréner i maj, fläder i juni, blåbärsris i juli, rönnbärskvistar i augusti, lönnlöv i september…
  • Att smaksätta vatten är gott och inte minst snyggt. Karaffer med skivad rabarber, eller med rosmarinkvistar, myntablad och skivad citron. Eller varför inte klasar med röda vinbär.
  • Apropå vatten, så är isbitar med det-ena-och-det-andra-i inte att underskatta. Ju mer otippat det som hamnar i isbitarna är, desto fler skratt väcker det. Dock blir det oftast bär här, ibland blommor.
  • Servettkonst är inte min starka sida. Men jag kan vika näckrosor av servetter, jag ska visa hur vid tillfälle.

4 Comments (Open | Close)

4 Comments To "Färdigdukat!"

#1 Comment By Emmy On 30 maj 2011 @ 11:08

Vilka bra tips. Med de enklaste knep kan man göra så fint. Sommaren är ju dessutom en fördelaktig tid med sina blommor och bär.

#2 Comment By Hanna On 31 maj 2011 @ 12:25

Jag är lite gammaldags och tycker om att duka med linneduk och silverbestick, men perfekt att piffa upp det med dina dukningstips! Jag brukar också ha färgade glas som en liten färgklick till vitt porslin.

#3 Comment By magasinprojektet On 1 juni 2011 @ 10:59

åh jag håller med, udda proslin kan vara det finaste som finns

#4 Comment By tina On 5 juni 2011 @ 08:39

Emmy: Jamen eller hur!

Hanna: Snyggt!

Magasinprojektet: Ja! :-)


Article printed from pickipicki: http://www.pickipicki.se

URL to article: http://www.pickipicki.se/2011/05/fardigdukat/

Copyright © 2008-2009 pickipicki