- pickipicki - http://www.pickipicki.se -

Fryst cheesecake i glas

Posted By tina On 1 maj 2011 @ 10:24 In efterrätt | 23 Comments

[1]

Utan en väl fungerande ugn har vi fått vidga våra efterrättsvyer lite. Från de bekväma sista-minuten-alternativen med chokladfondant eller bärpaj som det ofta blivit, till kylda eller frysta alternativ. Fördelen: kan förberedas, nackdelen: ja, de måste ju så gott som alltid f-ö-r-b-e-r-e-d-a-s. Med andra ord, hejdå sista-minuten. Efterrätten på bilden är från en receptbroschyr (Arla) som jag ryckte åt mig i affären häromdan, lite som en fryst cheesecake i portionsformat. Den fick avsluta valborgsmässoaftonens meny, och det var faktiskt riktigt gott.

Fryst cheesecake i glas, 6 port
2 ägg
1,5 dl vispgrädde
3/4 dl socker
1 tsk vaniljsocker
rivet skal och saft från 1 citron
2 dl creme fraiche
8 digestivekex
blåbär, eller andra bär

Separera äggen i gulor och vitor. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Vispa grädden. Rör ihop äggulor, socker, vaniljsocker, saft och skal från citron och creme fraiche. Vänd ner grädde och äggvitor i smeten. Krossa kexen grovt och lägg i botten på 6 st glas. Häll över blandningen. Frys i minst 4 timmar, men ta fram en halvtimme innan servering. Toppa med bär.


23 Comments (Open | Close)

23 Comments To "Fryst cheesecake i glas"

#1 Comment By sofie mumsfillibaba On 1 maj 2011 @ 11:36

Gott och snyggt! men tid och plats i frysen kan ju vara bristvara ibland…

#2 Comment By Tina N On 1 maj 2011 @ 12:24

Låter gott!

Prova Banoffee pie. Inte så näringsrikt, men en liten bit….du behöver ingen ugn, men måste tänka till lite i förväg. Burken med kondenserad mjölk ska kokas minst 3 tim, men sedan kan du frysa den och då blir pajen klar i ett nafs! :)

#3 Comment By Hanna On 1 maj 2011 @ 13:23

Så gott! Jag har fått något liknande hemma hos några kompisar. Vi har motsatt problem förresten, bara frysfack så frysta desserter här är svårt… :)

#4 Comment By charlotta On 1 maj 2011 @ 15:17

nämen stackars pickisar, är er ugn fortfarande inte bra?

hoppas ni hade en fin valborgsafton! kan tänka mig att det var galet i uppsala.

#5 Comment By Emmy On 1 maj 2011 @ 16:03

Usch, vad jobbigt att vara utan ugn. Vet precis hur jobbigt det är. Been there…
Fryst cheesecake är alltid gott. Extra fint att servera den i glas/portionsformar.

#6 Comment By Emelie On 1 maj 2011 @ 17:29

mm… ser riktigt gott ut. Ska absolut testa, gottegris som jag är!

#7 Comment By Ida – kreativity.blogg.se On 1 maj 2011 @ 18:21

Ser faktiskt helt galet gott ut!

#8 Comment By Mårtenssons kök On 1 maj 2011 @ 19:03

Inget kul alls att vara ugnlös, hur många gånger är man inte på väg att nyttja den för att åter bli påmind om att den inte funkar…
Men en fryst cheesecake funkar ju bra som plåster på såren:)

#9 Comment By Sannas Goda On 1 maj 2011 @ 19:39

Den ser väldigt festlig och fin ut! Ibland är de bra när man ”tvingas” testa nytt :)

#10 Comment By Linda – Cupcakefluffan On 1 maj 2011 @ 21:06

Ser supergott ut, det måste jag testa, usch så jobbigt att vara utan ugn, man märker hur man lätt blir beroende av alla köksapparater när de väl inte fungerar

#11 Comment By Erika – Bakglädje On 1 maj 2011 @ 21:18

Vad mumsigt det ser ut!

#12 Comment By Alexandra – kärlek på tallrik On 1 maj 2011 @ 21:26

Usch, jag levde utan en välfungerande ugn ett tag när jag flyttat in i lägenheten jag bor i, och det var INTE kul! Konstigt att det är JUST DÅ man blir som mest sugen på att göra ugnsrätter och ugnspannkakor ;) Men efterrätten såg väldigt god ut i alla fall!

#13 Comment By Ann-Louise On 2 maj 2011 @ 07:57

Vilken gullig cheese cake! Köpt glass är vad jag brukar servera till efterrätt, så om jag skulle plocka fram såna här godbitar hade alla vart oerhört imponerade. :)

#14 Comment By tina On 2 maj 2011 @ 08:57

Sofie: Plats i frysen ja, det krävdes en del ommöblering kan man säga. ;-)

Tina N: Har jag aldrig provat, tack för tips!

Hanna: Oj, ett frysfack skulle bli ett problem här, för mig som gillar att samla bär och svamp.

Charlotta: Nä, det är inte synd om oss egentligen. Vi har bara inte tagit oss tid att köpa en ny.

Emmy: Ja visst är det, och lätt att anpassa efter hur många man är!

Emelie: :-)

Ida: Gott var det!

Mårtenssons kök: Haha, ja, det har du ju rätt i!

Sanna: Det förstås! :-)

Erika: :-)

Alexandra: Ja! Och för att inte tala om brödbak!

Ann-Louise: Och inte svårare än att köpa färdig glass heller, testa vetja!

#15 Comment By Mika On 3 maj 2011 @ 14:47

Någon med snygga kläder i bakgrunden, precis som vanligt!

#16 Comment By tina On 4 maj 2011 @ 21:54

Mika: Tack fina du, det är min nya sommarklänning. Sen kom snön.

#17 Comment By caroline On 23 maj 2011 @ 15:35

Hej, jag hittade för genom google och jag undrar om du prövat göra den i plastglas? Jag behöver massor och glas är dyrt.. men jag är rädd för att plasten ska gå sönder av temperaturskillnaderna.. :(
Tacksam för svar! Dem ser jättegoda ut förresten!

#18 Comment By tina On 23 maj 2011 @ 18:19

Hej Caroline!

Jag har inte gjort dessa i plastglas, men jag tror inte att det skulle vara något problem. Jag tänker att när du tar fram dem från frysen så kommer efterrätten (och plastglasen) tina långsamt eftersom de är kalla i sig själva. Annars får du ta en tur till IKEA och köpa 2 kronors glas. ;-)

#19 Comment By Bakspecialisten On 15 juni 2011 @ 19:25

Såå enkelt men gud så gott! :)

#20 Comment By tina On 15 juni 2011 @ 22:09

:-)

#21 Comment By Anna On 30 november 2011 @ 19:26

Räddade min kväll! Tack! ;)

#22 Comment By tina On 1 december 2011 @ 20:04

Anna: Åh vad fint! :-)

#23 Pingback By Blåbär – 10 recept och tips | Matgeek On 2 augusti 2014 @ 11:00

[...] Fryst cheesecake i glas PickiPicki står för den här riktigt trevliga sommarefterrätten. Bra att göra på landet [...]


Article printed from pickipicki: http://www.pickipicki.se

URL to article: http://www.pickipicki.se/2011/05/fryst-cheesecake-i-glas/

URLs in this post:

[1] Image: http://www.pickipicki.se/wp-content/2011/05/picki_IMG_1009.jpg

Copyright © 2008-2009 pickipicki