Grillad polenta

den 24 maj 2011, kl 10:15

Carl tog sitt uppdrag på större allvar än vad jag tänkt mig, när han i fredags gav sig iväg till affären för att handla något extra kul att grilla. Besvikelsen över att han kom hem med en påse polentamjöl(!), övergick ganska snabbt i ett hur-ska-detta-gå. Men det gick fint, och blev tillslut riktigt gott. Kul dessutom att kunna variera tabolehn och potatissalladerna emellanåt. Ibland är det tur att jag inte bestämmer allt här hemma.

Grillad polenta
Koka upp 7,5 dl grönsaksbuljong. Vispa ner 1,5 dl polenta och låt småputtra i 5-6 min. Smörj en form (ca 20*20 cm) med rapsolja. Häll därefter polentan i formen. Låt stå kallt. Skär i mindre bitar och grilla ca 10 min på varje sida. Ett tips är att använda någon slags stekspade för att lättast vända polentan på grillen (fastnar lätt).

Skriv ut inlägg

14 kommentarer till “Grillad polenta”

  1. Ansibecki kl 11:48, den 24 maj 2011

    Och jag har fortfarande inte provat att göra polenta. Nu blev jag ännu mer sugen!
    Baconlindad sparris såg ju också smaskigt ut. För det är väl det eller ser jag fel? Kokar du sparrisen något innan eller hamnar den direkt på grillen?

  2. Hanna kl 13:48, den 24 maj 2011

    Ser riktigt gott ut!

  3. Yasemin kl 15:12, den 24 maj 2011

    Har aldrig testat detta. Det ser riktigt gott ut.

  4. Linnéa kl 17:00, den 24 maj 2011

    Men åh vad gott det ser ut!! Måste prova snarast!!
    Ungefär hur länge ska den stå kall innan grillning?

  5. Plommonet kl 18:25, den 24 maj 2011

    Om det var knepigt att vända polentan så kom min pappa på en grymt bra idé! Han hade samma problem med att vända halloumin, men det hela löste sig på ett mycket elegant sätt när han la halloumin i ett halster. Det måste väl funka för polenta också? :)

  6. Linda - Cupcakefluffan kl 21:07, den 24 maj 2011

    Grillad polenta har jag aldrig testat, men det ser allt gott ut

  7. tina kl 22:21, den 24 maj 2011

    Ansibecki: Baconinlindad sparris är toppen. Späda fina sparrisar behöver inte förkokas. De på bilden förkokade vi i en minut cirka.

    Hanna: Gott var det!

    Yasemin: Testa vetja!

    Linnéa: Den ska stå kallt tills den stelnar efter principen ju-längre-desto-bättre. Är man ute i god tid kan den gärna stå i kylskåp över natt. Vi som aldrig är ute i god tid fuskade och ställde den i frysen i en timme ca, det funkade det med.

    Plommonet: Mja, det borde ju gå. Om inte halstret klämmer sönder polentan? Halster är toppen när det ska grillas, jag ska nog investera i ett sådant. Tack för tips!

    Linda: :-)

  8. Tina N kl 06:30, den 25 maj 2011

    Jag provade också att göra polenta för första gången igår, fast jag stekte i stekpannan. Oj, vad gott det blev. Med en god ost och tomater till! :)

    Din tallrik såg väldigt god ut! :)

  9. tina kl 15:32, den 25 maj 2011

    Tina N: Härligt! :-)

  10. Ann-Louise kl 16:07, den 28 maj 2011

    Detta blir ju perfekt! Jag köpte min allra första påse med polenta i förra veckan då jag skulle göra mina quinoa-majsmuffins och är på jakt efter just polentarecept. Dessutom ser det väldigt gott ut. :)

  11. tina kl 21:55, den 29 maj 2011

    Ann-Louise: Länken funkar inte, men jag tror bestämt att jag har spanat in dina fina muffinsar! :-D

  12. Victoria kl 21:36, den 31 maj 2011

    Vad smakar polenta? :)

  13. Ann-Louise kl 17:42, den 2 juni 2011

    Ikväll blir det äntligen dags att testa grillad polenta. Önska mig lycka till! :)

  14. tina kl 08:39, den 5 juni 2011

    Victoria: Nu har jag funderat i flera dagar, men jag vet fortfarande inte riktigt vad jag ska svara. Gott? :-) Testa vetja! Det går inte riktigt att beskriva!

    Ann-Louise: Kul! :-)

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen