- pickipicki - http://www.pickipicki.se -

Marinerade jordgubbar

Posted By tina On 25 maj 2011 @ 10:15 In efterrätt,jordgubbar,mynta | 23 Comments

[1]

Jag erkänner, egentligen borde det vara förbjudet att göra den här efterrätten före midsommar. Först ska man fylla sin kvot med att äta jordgubbar precis-som-de-är, därefter är det okej att härja fritt. Men, jag lever inte alltid som jag lär.

Jordgubbar marinerade i lime och mynta
Blanda rivet skal från lime, med limesaft och lite råsocker. Finhacka några färska myntablad. Blanda med jordgubbarna och servera med vaniljglass eller en klick grädde.


23 Comments (Open | Close)

23 Comments To "Marinerade jordgubbar"

#1 Comment By Josefina On 25 maj 2011 @ 11:22

Man får göra precis som man vill tycker jag. :) Mums förresten. Kram.

#2 Comment By Designing good life – Sarah On 25 maj 2011 @ 12:35

Åh vad gott! Måste iväg och köpa lite jordgubbar till ikväll. Har en kladdkaka som vänter och det vore perfekt till!

#3 Comment By Alexandra – kärlek på tallrik On 25 maj 2011 @ 13:11

Det här är mitt favoritsätt att äta jordgubbar på, det och så lite vit chokladsås att ringla över = min paradefterrätt! Galet gott och så enkelt att göra *mums* Du är förlåten ;)

#4 Comment By Enkakaiugnen On 25 maj 2011 @ 13:24

Somrigt så det förslår! Jo, och att bero när man får äta och inte, när det gäller godsaker får man alltid fuska. Förutom med semlor!

#5 Comment By Linda – Cupcakefluffan On 25 maj 2011 @ 13:31

Vilken härlig bild, ser så härligt somrigt ut

#6 Comment By Hanna On 25 maj 2011 @ 13:55

Det är ok för denna gången… ;-)

#7 Comment By Maja On 25 maj 2011 @ 14:05

Åh låter fantastiskt gott och fräscht! Ska absolut prövas i sommar (framförallt då min myntaplanta växer så det knakar ute på balkongen). Kommer ihåg att jag ett par gånger gjort marinerade jordgubbar med stjärnanis, minns det som sockerlag med stjärnanis som jordgubbarna fick marinera i. Tror det serverades med grädde smaksatt med ingefära, och att det var annorlunda men gott!

Lycka till med tentapluggandet, vi ses den 2a juni!
Kram från Maja (och Erik)

#8 Comment By Fridas kök On 25 maj 2011 @ 14:24

Underbart! Jordgubbar kan man äta hur man vill, tycker jag. Finns egentligen bara en regel; FROSSA! ;-) Har läst några recept där jordgubbar och basilika ska funka bra tillsammans med, det har jag (heller) aldrig provat…

#9 Comment By Malin på Sugarcandymountain On 25 maj 2011 @ 14:24

Nejmen så är det ju inte! Det där med att äta sig mätt på naturella jordgubbar gäller ju bara svenska. (och inte har du väl kostat på dig svenska redan nu?!). Frysta och importerade får man göra som man vill med när som helst.. för så är det haha. Idag gör jag paj på små små söta importerade till exempel, och tänker inte ha ett dugg dåligt samvete över det.

#10 Comment By tina On 25 maj 2011 @ 15:41

Josefina: :-D

Sarah: Ja, verkligen, lyllos dig!

Alexandra: Kul, då ska jag lägga vitchokladsås på minnet till nästa gång! :-)

Enkakaiugnen: Du har en poäng!

Linda: Sommar är bär, bär är sommar!

Hanna: Pju!

Maja: Det låter ljuvligt gott det! Vi får höras om fikatid som passar. Jag kanske kan få bjuda på lunch?

Frida: Det har du rätt i, den här efterrätten passar precis lika gott med basilika istället för, eller tillsammans med mynta.

Malin: Du har så rätt, tack!

#11 Comment By Kadri On 25 maj 2011 @ 17:50

ohhh, sa gott med jordgubbar. Här i Schweiz har vi haft ”sommar” redan 2 manader och har ätit de söta gubbarna ”precis som de är” genug redan :). Sa pa helgen tänker jag laga jorgubbsglass med min nya glassmaskin. Mmm mumsfilibaba.

#12 Comment By Mårtenssons kök On 25 maj 2011 @ 18:25

Marinering av jordgubbar är väldans gott oavsett när man gör/äter det:) Vi provade en marinering med bl.a ingefära och vitt vin förra sommaren som var mycket gott, klart rekommenderbart:)

#13 Comment By charlotta On 25 maj 2011 @ 20:49

det här brukar vi ha som tillbehör när vi äter gräddfilspannacotta. mycket gott!

#14 Comment By sofie mumsfillibaba On 25 maj 2011 @ 21:04

Känner doften av midsommar!!! Mmm…..

#15 Comment By Helena mitt i smeten On 25 maj 2011 @ 21:21

Jordgubbar passar så otroligt bra med lime och mynta! Ser fantastiskt gott ut!

#16 Comment By Therese On 25 maj 2011 @ 22:10

AAH! Sluta GENAST upp med så sjukt frestande recept, jag blir galen av min helt plötsliga jordgubbsabstinens!

#17 Comment By Sannas Goda On 26 maj 2011 @ 16:47

Va gott de låter! Och fin bild!

#18 Comment By Helena On 26 maj 2011 @ 18:50

Bjud mig, please.

#19 Comment By tina On 26 maj 2011 @ 21:09

Kadri: Lyllos dig!

Mårtenssons kök: Mmm, gott, tack för tips!

Charlotta: Gräddfilspannacotta har jag aldrig ätit.

Sofie: :-D

Helena: :-)

Therese: Hohoho!

Sanna: Tack snälla du!

Helena: Nästa gång det vankas jordgubbar skickar jag ett sms!

#20 Comment By Maja On 27 maj 2011 @ 10:20

Tina: Lunch vore fantastiskt tycker både jag och Erik! :) Vi åker till Uppsala efter tentan 1 juni, åker tillbaka till den 6e kanske. Om det passar dig där i svängarna någon gång? Kanske kan kombineras med loppisbesök också :) Vi hörs! Kram
PS. Sirapen lät spännande, ska provas om jag hittar skott. Erik har gjort lyckad syrensaft enligt ditt recept!

#21 Comment By tina On 29 maj 2011 @ 21:56

Maja: Det låter toppenfint, vi hörs på telefon vetja. Lycka till på onsdag. :-)

#22 Comment By Isflingan On 12 juli 2013 @ 22:10

Världens godaste sommarefterrätt ikväll :) detta får man äta precis när o hur ofta som helst :)

#23 Comment By tina On 20 juli 2013 @ 17:48

Isflingan: Ja, det får man!


Article printed from pickipicki: http://www.pickipicki.se

URL to article: http://www.pickipicki.se/2011/05/marinerade-jordgubbar/

URLs in this post:

[1] Image: http://www.pickipicki.se/2011/05/marinerade-jordgubbar/picki_img_1872-2/

Copyright © 2008-2009 pickipicki