Rödbetsbiffar med getostkräm

den 7 maj 2011, kl 10:13



Häromkvällen hade vi ingen mat hemma, sådär som det känns ibland när man inte har handlat på länge och det börjar se lite tomt ut i kylskåpet. Fast egentligen så har man ju mat. Några rotfrukter längst in i grönsakslådan, ett par ägg och så alla mjöl och gryn och korn och frön och så vidare, som står och dammar i skafferiet. Själv hittade jag en bit getost i kylskåpet som hela middagsskapandet utgick ifrån. När middagen stod klar så var det en riktigt trevlig anrättning och Carl utsåg generöst mig till vinnare i matuppfinningsrikedom. I tacktalet tackade jag han som en halvtimme tidigare stampat i golvet och slitit sitt hår, allt för att slippa följa med till Konsum för att handla kvällsmat.

Rödbetsbiffar med getostkräm
och matvete med smak av honung
400 g rödbetor
1 gul lök
2 ägg
2 msk maizena
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar
0,5 tsk rosmarin
2 dl matvete
2 tsk honung
2 tsk äppelcidervinäger el liknande
2 tsk rapsolja
1 dl creme fraiche
80 g getost

Riv rödbetor grovt och lök fint. Pressa den mesta av vätskan ur rödbetorna. Blanda grönsaksrivet med ägg, maizena och kryddor (mortla rosmarinen). Koka matvetet enligt anvisningar på paketet. Forma ca 8 platta biffar och stek på medelhög värme i lite rapsolja el smör, ca 2-3 min per sida. Häll av vattnet från det kokta matvetet, och rör ner honung, olja och vinäger. Smula ner getosten i creme fraichen. Servera matvetet med rödbetsbiffar och getostkräm.

Skriv ut inlägg

11 kommentarer till “Rödbetsbiffar med getostkräm”

  1. Hanna kl 11:54, den 7 maj 2011

    Det är så det känns med garderoben ibland trots att det finns massvis med kläder i den. :) Låter som en grym anrättning!

  2. Alexandra - kärlek på tallrik kl 17:05, den 7 maj 2011

    Vad smart att smaksätta matvetet med honung, det är ju så bra med just honung till getost! Och så rödbetor på det, mums! Tycker att det låter som en väldigt välplanerad middag – inte alls ihoptänkt i sista minuten =)

  3. sofie mumsfillibaba kl 22:07, den 7 maj 2011

    Fantastiskt vad man kan trolla med ingenting!!

  4. tina kl 22:22, den 8 maj 2011

    Hanna: Garderobsjämförelsen är mitt-i-prick!

    Alexandra: :-)

    Sofie: Ja, eller hur!

  5. En veckomatsedel första dan i ditt nya liv? | pickipicki kl 09:27, den 7 januari 2013

    [...] Fredagsmusslor - musslor med calvados, äpple och rökt sidfläsk  Lördagsvego - rödbetsbiffar med getostkräm och matvete med smak av honung Söndagslångkok - bästa chilin med smak av chipotle och [...]

  6. Isflingan kl 13:46, den 23 augusti 2013

    När 2 av mammas favoritsmaker är rödbetor och getost vore det ju dumt att inte bjuda henne på denna rätt. Och det var ett lyckokast :) för även om biffarna inte ville hålla ihop och blev jättefula så var d supergoda o mamma var helnöjd :)

  7. tina kl 10:12, den 24 augusti 2013

    Isflingan: Blev smeten för blöt el tvärtom?

  8. Isflingan kl 00:26, den 25 augusti 2013

    Mmm den blev jätteblöt trots att jag kramade ur all vätska jag kunde.

  9. tina kl 17:28, den 25 augusti 2013

    Isflingan: Om det är svårt att pressa ur all vätska kan man riva fint istället för grovt, brukar gå lättare att pressa ur vätskan för att få en bra konsistens. Testa nästa gång om du (eller mamman) törs. :-)

  10. Isflingan kl 21:54, den 11 mars 2014

    blev rödbetsbiffar m höstsallad idag. Och denna gång blev biffarna perfekta :)

  11. tina kl 08:28, den 23 mars 2014

    Tina: Hurra!

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen