- pickipicki - http://www.pickipicki.se -

Rödbetsbiffar med getostkräm

Posted By tina On 7 maj 2011 @ 10:13 In billig mat,getost,matvete,rödbetor,sås,vegetariskt | 11 Comments

[1]

Häromkvällen hade vi ingen mat hemma, sådär som det känns ibland när man inte har handlat på länge och det börjar se lite tomt ut i kylskåpet. Fast egentligen så har man ju mat. Några rotfrukter längst in i grönsakslådan, ett par ägg och så alla mjöl och gryn och korn och frön och så vidare, som står och dammar i skafferiet. Själv hittade jag en bit getost i kylskåpet som hela middagsskapandet utgick ifrån. När middagen stod klar så var det en riktigt trevlig anrättning och Carl utsåg generöst mig till vinnare i matuppfinningsrikedom. I tacktalet tackade jag han som en halvtimme tidigare stampat i golvet och slitit sitt hår, allt för att slippa följa med till Konsum för att handla kvällsmat.

Rödbetsbiffar med getostkräm
och matvete med smak av honung
400 g rödbetor
1 gul lök
2 ägg
2 msk maizena
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar
0,5 tsk rosmarin
2 dl matvete
2 tsk honung
2 tsk äppelcidervinäger el liknande
2 tsk rapsolja
1 dl creme fraiche
80 g getost

Riv rödbetor grovt och lök fint. Pressa den mesta av vätskan ur rödbetorna. Blanda grönsaksrivet med ägg, maizena och kryddor (mortla rosmarinen). Koka matvetet enligt anvisningar på paketet. Forma ca 8 platta biffar och stek på medelhög värme i lite rapsolja el smör, ca 2-3 min per sida. Häll av vattnet från det kokta matvetet, och rör ner honung, olja och vinäger. Smula ner getosten i creme fraichen. Servera matvetet med rödbetsbiffar och getostkräm.


11 Comments (Open | Close)

11 Comments To "Rödbetsbiffar med getostkräm"

#1 Comment By Hanna On 7 maj 2011 @ 11:54

Det är så det känns med garderoben ibland trots att det finns massvis med kläder i den. :) Låter som en grym anrättning!

#2 Comment By Alexandra – kärlek på tallrik On 7 maj 2011 @ 17:05

Vad smart att smaksätta matvetet med honung, det är ju så bra med just honung till getost! Och så rödbetor på det, mums! Tycker att det låter som en väldigt välplanerad middag – inte alls ihoptänkt i sista minuten =)

#3 Comment By sofie mumsfillibaba On 7 maj 2011 @ 22:07

Fantastiskt vad man kan trolla med ingenting!!

#4 Comment By tina On 8 maj 2011 @ 22:22

Hanna: Garderobsjämförelsen är mitt-i-prick!

Alexandra: :-)

Sofie: Ja, eller hur!

#5 Pingback By En veckomatsedel första dan i ditt nya liv? | pickipicki On 7 januari 2013 @ 09:27

[...] Fredagsmusslor - musslor med calvados, äpple och rökt sidfläsk  Lördagsvego - rödbetsbiffar med getostkräm och matvete med smak av honung Söndagslångkok - bästa chilin med smak av chipotle och [...]

#6 Comment By Isflingan On 23 augusti 2013 @ 13:46

När 2 av mammas favoritsmaker är rödbetor och getost vore det ju dumt att inte bjuda henne på denna rätt. Och det var ett lyckokast :) för även om biffarna inte ville hålla ihop och blev jättefula så var d supergoda o mamma var helnöjd :)

#7 Comment By tina On 24 augusti 2013 @ 10:12

Isflingan: Blev smeten för blöt el tvärtom?

#8 Comment By Isflingan On 25 augusti 2013 @ 00:26

Mmm den blev jätteblöt trots att jag kramade ur all vätska jag kunde.

#9 Comment By tina On 25 augusti 2013 @ 17:28

Isflingan: Om det är svårt att pressa ur all vätska kan man riva fint istället för grovt, brukar gå lättare att pressa ur vätskan för att få en bra konsistens. Testa nästa gång om du (eller mamman) törs. :-)

#10 Comment By Isflingan On 11 mars 2014 @ 21:54

blev rödbetsbiffar m höstsallad idag. Och denna gång blev biffarna perfekta :)

#11 Comment By tina On 23 mars 2014 @ 08:28

Tina: Hurra!


Article printed from pickipicki: http://www.pickipicki.se

URL to article: http://www.pickipicki.se/2011/05/rodbetsbiffar-med-getostkram/

URLs in this post:

[1] Image: http://www.pickipicki.se/wp-content/2011/05/picki_IMG_1133.jpg

Copyright © 2008-2009 pickipicki