- pickipicki - http://www.pickipicki.se -

Två favoriter till grillat

Posted By tina On 2 maj 2011 @ 08:59 In pickipicki | 24 Comments

[1]

Vi är rätt enkelspåriga när vi grillar. Två tillbehör som så gott som alltid dukas fram när det vankas grillat är basilikaolja samt bönröran gjord på stora vita bönor. Basilikaoljan kan man trolla med, den är lika god att ringla över grillad kyckling som att blanda runt kokt färskpotatis i. Bönröran gör vi av bara farten. Det är en allt-i-allo-röra. Fungerar som dipsås, som god röra till grillad mat eller att bre på brödet, vips har man matiga utflyktssmörgåsar.

Basilikaolja
2 krukor basilika
1 liten vitlöksklyfta
0,5-1 dl oliv- eller rapsolja
lite salt

Mixa.

Bönröra
1 burk stora vita bönor
1,5 dl lätt creme fraiche eller liknande
0,5 citron
0,5 rödlök
1 vitlöksklyfta
salt och svartpeppar

Mixa bönor med creme fraiche och saft från en halv citron. Rör ner finhackad rödlök och pressad vitlök. Smaka av med salt och svartpeppar.


24 Comments (Open | Close)

24 Comments To "Två favoriter till grillat"

#1 Comment By Fridas kök On 2 maj 2011 @ 09:04

Låter ju som väldigt trevliga tillbehör! Ska jag prova till sommarens grillkvällar. Tack för inspirationen. :-)

#2 Comment By marie On 2 maj 2011 @ 10:27

Va gott det ska jag prova nästa gång vi grillar. Igår snöade det när vi skulle grilla men idag är det sol igen så vi hoppas på många goa grilldagar i sommar tack för så många goda recept Marie

#3 Comment By Hanna On 2 maj 2011 @ 11:28

Bönröran låter alla tiders!

#4 Comment By Alexandra – kärlek på tallrik On 2 maj 2011 @ 12:29

Tycker att er ”enkelspårighet” är mycket bättre än min pappas – samma sorts färdigköpta grillolja och en köttbit. Kanske någon tomat. Potatis. Så ser det ut varenda gång! Men nästa gång kan jag kanske influera lite genom att prova denna bönröra – den låter riktigt intressant ;)

#5 Comment By M A T B L O G G E N On 2 maj 2011 @ 12:30

Det låter jättegott :-)

Vi brukar även göra coleslaw på rödkålssallad till grillat.
Gott det också :-)

Trevlig vecka.

/ Jenny

#6 Comment By Emmy On 2 maj 2011 @ 13:10

Gillar även jag båda dessa. Örtolja är så gott och smidigt att smaksätta allt möjligt med. Och bönröror av alla dess slag tycker jag om som tillbehör. Heja grillsäsongen!

#7 Comment By Ann-Louise On 2 maj 2011 @ 13:25

Låter ljuvligt gott! I år ska jag verkligen försöka grilla så mycket som det bara går. :)

#8 Comment By Karin On 2 maj 2011 @ 13:57

Den där bönröran låter ju helt fantastiskt god! Här grillas det så fort vi får chansen och vid nästa tillfälle får nog den här röran göra oss sällskap :-)

#9 Comment By Katarina On 2 maj 2011 @ 15:54

Låter gott! Olika bönröror är mina favoriter :)

#10 Comment By Nina On 2 maj 2011 @ 17:25

Mums, låter som 2 riktigt goda tillbehör, måste provas.

#11 Comment By Matilda On 2 maj 2011 @ 18:51

Vad gott det låter! Basilikaoljan skulle man kunna testa! :)

#12 Comment By Johanna Berg On 2 maj 2011 @ 19:13

Åh! Det låter supermumsigt! Ska provas!

#13 Comment By Helena mitt i smeten On 2 maj 2011 @ 20:22

Basilikaolja är verkligen gott och den där bönröran blir jag väldigt sugen på att testa!

#14 Comment By Mårtenssons kök On 2 maj 2011 @ 20:51

Här blir det också väldigt enkelspårigt när vi grillar (oftast i alla fall). Barnförbjuden vitlökssås, tsatsiki eller guacamole. Provar köra ert spår nästa gång, vi har ju blivit nöjda de andra gångerna:)

#15 Comment By Rebecka On 2 maj 2011 @ 21:34

Härliga tillbehör! Bönröran ska jag prova så fort grillen åker fram här, och basilikaoljan får agera smaksättare i någon härlig potatissallad. Ja, så får det bli!

#16 Comment By Linda – Cupcakefluffan On 2 maj 2011 @ 21:35

Låter allt supersmarrigt :-)

#17 Comment By sofie mumsfillibaba On 2 maj 2011 @ 21:54

Inga dåliga tillbehör!

#18 Comment By Maria On 3 maj 2011 @ 18:19

Båda två låter som riktiga höjdare till grillat, mums!

#19 Comment By tina On 4 maj 2011 @ 21:54

Frida: Varsågod vetja!

Marie: Tack snälla du! Inte riktigt det majväder jag längtat efter. :-)

Hanna: Det är den!

Alexandra: Haha!

Jenny: Låter kalasgott, tack för tips!

Emmy: Heja, heja!

Ann-Louise: Jag med!

Karin: Kul! :-)

Katarina: Hur gör du dina?

Nina: Japp!

Matilda: Ja, det tycker jag såklart! :-)

Johanna: Fint!

Helena: :-)

Mårtenssons kök: Åh, era såser/röror låter finfina dom med!

Rebecka: Hurra för det!

Linda: :-)

Sofie: Nix!

Maria: Mums ja, testa vetja!

#20 Pingback By Idag dansar vi mangosalsa! | pickipicki On 5 maj 2011 @ 07:22

[...] tillbehör till grillat Bönröra och basilikaolja Tabouleh (libansesisk bulgursallad) Bönsallad Världens enklaste grillade sallad (halloumi och [...]

#21 Comment By Jessica On 6 maj 2011 @ 09:24

Jag lagade bönröran igår, mums! Hade ingen rödlök hemma, men det blev bra ändå. Den avnjöts som dippsås till ett knippe späda morötter.

Gillar din blogg skarpt! Särskilt glad blir jag när du lyfter fram finska delikatesser som mjöd och memma :)

#22 Comment By Mårtenssons kök On 11 maj 2011 @ 20:26

Bönröran var så god, vi åt den ikväll till våra grillade revben – mums! Men lite förändring blev det eftersom det saknades lite… [2]

Tack för ännu ett smarrigt recepttips!

#23 Comment By tina On 11 maj 2011 @ 21:53

Jessica: Jag har missat din kommentar! Vad glad jag blir att bönröran gick hem, och att du gillar picki. Själv gillar jag uppmuntrande kommentarer skarpt! :-)

Mårtenssons kök: Toppen, vad roligt! :-D

#24 Pingback By Bönröra – Let's go detox On 1 juli 2012 @ 08:21

[...] och bild är hämtat från Picki. July 1st, 2012 | Category: [...]


Article printed from pickipicki: http://www.pickipicki.se

URL to article: http://www.pickipicki.se/2011/05/tva-favoriter-till-grillat/

URLs in this post:

[1] Image: http://www.pickipicki.se/wp-content/2011/05/picki_IMG_0983.jpg

[2] : http://martenssonskok.blogspot.com/2011/05/grillade-revben-helt-enkelt.html

Copyright © 2008-2009 pickipicki