- pickipicki - http://www.pickipicki.se -

Låt maten tysta mun

Posted By tina On 14 juli 2011 @ 09:54 In kyckling,systern | 14 Comments

[1]

Systern är pickipickis hårdaste kritiker. Hon kan skicka sms som endast innehåller ordet: stavfel. Då är det bara att börja lusläsa de senaste inläggen. Det är också hon som hytter med näven och ropar: Sommarfrukost! Vad är det för inlägg, det är inte mat! Men så tror jag faktiskt att hon gillar sidan också, hon tillhör helt klart skaran som har testat flest recept. Så det här inlägget är till dig Anna, jag tror att det här är mat som du skulle kunna tycka om.

[2]Kycklingrulad med salvia och parmaskinka
4 st kycklingfiléer
4 skivor lufttorkad skinka
1 näve riven prästost
färsk salvia
salt, svartpeppar

Banka kycklingfiléerna tunna. Lättast genom att lägga kycklingfilén mellan plastfolie och försiktigt banka med en kastrull eller liknande. Salta, peppra och fyll kycklingen med riven ost och 4 salviablad. Lägg en skiva lufttorkad skinka under kycklingen och rulla ihop till ett paket (kan hållas ihop mha av en tandpetare om det behövs). Stek runt om, i lite smör eller olja, på medelhög värme i en stekpanna. Lägg därefter kycklingruladerna i en ugnsform och stek färdiga mitt i ugnen i 200 grader i ca 25 min (lägg på ugnsfolie mot slutet så att kycklingen inte får för mycket färg. Tiden varierar beroende på tjocklek på kycklingen, skär för att kontrollera att kycklingen är helt genomstekt, eller använd en köttermometer). Serveras med färskpotatis, tomatsallad och en god sås (ex.vis grädde, mörk balsamvinäger och vitlök).


14 Comments (Open | Close)

14 Comments To "Låt maten tysta mun"

#1 Comment By tina On 14 juli 2011 @ 09:59

Förresten Anna! Tala om vilka pickirätter som är dina favoriter vetja, så kan jag länka till dom i inlägget. Mongoliskt lamm?

#2 Comment By Matilda On 14 juli 2011 @ 10:58

Låter supergott! Är receptet för 2 eller 4 portioner?

#3 Comment By tina On 14 juli 2011 @ 11:03

Matilda: Det är tänkt för fyra.

#4 Comment By Åsa On 14 juli 2011 @ 11:09

Och då har du säkert redan fått ett sms med ”stavfel” ;) eller så är det bara jag som är okunnig om hur mycket en knäve riven ost är :/

Om jag ätit djur skulle jag med all sannolikhet gilla denna rätt!

#5 Comment By tina On 14 juli 2011 @ 11:30

Åsa: Haha, en till språkpolis! Tack! :-)

#6 Comment By Designing good life – Sarah On 14 juli 2011 @ 13:33

Låter gott! Ska testas.

#7 Comment By Martina On 14 juli 2011 @ 14:02

Det är nog fler än din systern som gillar detta recept ;-)

#8 Comment By Malin On 14 juli 2011 @ 15:03

*skriver ut och lägger i provlagashögen* Det låter jättegott!

#9 Comment By Fishis On 14 juli 2011 @ 15:22

Mmm, det där låter jättegott. Jag dreglar :)
Kram BLOGGFISKEN-för dig med passion för fisk :)

#10 Comment By Cecilia On 14 juli 2011 @ 15:27

Picki, du är för underbar :) (Skrattar åt (min tolkning av) rubriken..)

#11 Comment By Camilla On 14 juli 2011 @ 16:50

Det är perfekt med en ärlig syster, som säger till då det behövs. :)
Hoppas att du får massor av beröm också, mellan kritiken. ;) Din sida är fantastisk!
Kram!

#12 Comment By tina On 15 juli 2011 @ 10:38

Sarah: Ja gör det vetja!

Martina: :-) Salvia är riktigt gott faktiskt. Har du fler tips om vad man kan laga för gott med just salvia?

Malin: :-)

Fishis: Bloggfisken, fint! :-)

Cecilia: :-D

Camilla: Men tack fina du!

#13 Comment By milla On 16 juli 2011 @ 14:10

Salvia är ju så gott.

#14 Comment By tina On 17 juli 2011 @ 09:22

Milla: Ja, verkligen!


Article printed from pickipicki: http://www.pickipicki.se

URL to article: http://www.pickipicki.se/2011/07/lat-maten-tysta-mun/

URLs in this post:

[1] Image: http://www.pickipicki.se/2011/07/lat-maten-tysta-mun/picki_img_2668/

[2] : http://www.pickipicki.se/2011/07/lat-maten-tysta-mun/picki_img_2671/

Copyright © 2008-2009 pickipicki