- pickipicki - http://www.pickipicki.se -

91 dagar senare

Posted By tina On 28 september 2011 @ 10:55 In päron | 27 Comments

[1]

91 dagar senare har päronbebin [2] vuxit till sig, nu belönas den med sprit.


27 Comments (Open | Close)

27 Comments To "91 dagar senare"

#1 Comment By Fröken Dill On 28 september 2011 @ 11:51

Å, vad fin! Själva var vi optimistiska och försåg bara ett enda päron i trädet med flaska. Såklart ruttnade skaftet på just detta som föll ner på flaskbotten och möglade.
Bättre lycka nästa år och då ska jag gardera med ett par päron!

#2 Comment By Moma On 28 september 2011 @ 11:59

Nä, nu blev jag allt lite avis… För inte hittade jag någon vän med pärongren att låna ut.

#3 Comment By Hanna On 28 september 2011 @ 12:26

Lycka!

#4 Comment By anna On 28 september 2011 @ 12:32

Vilken söt päronbebis!

#5 Comment By sofie mumsfillibaba On 28 september 2011 @ 13:46

Haha….vilken grej!

#6 Comment By Plommonet On 28 september 2011 @ 14:31

Hahaha, jag kan se det där citatet, aningens förvrängt på en Aftonbladet löpsedel? ;P

#7 Comment By Anna On 28 september 2011 @ 15:09

Wow! Jag läste om det när du visade päronbebisen men tog mej aldrig tid att prova. Nu trillar päronen ner på marken här hemma.
Har du någon bra idé på vad man gör med päron? Jag har inte vågat mej på inkokta päron. Bra recept någon?

#8 Comment By Ann-Louise On 28 september 2011 @ 15:30

Woah! Gud vad koolt! :D

#9 Comment By TinaGustafsson.com On 28 september 2011 @ 17:46

Som du kanske ha sett så har min matblogg (Tina´s Mat) flyttat till [3] och jag har länkat till din blogg på denna sida [4]

Känner du för att länka tillbaka så får du gärna göra det :-)

För att vara säker på att inte missa något smarrigt recept så kan du Gilla denna sida [5]

Ha det bra så hörs vi bland alla receptinlägg :-)

#10 Comment By Mian On 28 september 2011 @ 17:46

Jisses.
Detta är ju bara såå läckert!

#11 Comment By Kim On 28 september 2011 @ 19:37

Vilken stor krabat! Vad för sorts sprit tänker du mata den med?

#12 Comment By Alexandra – kärlek på tallrik On 28 september 2011 @ 19:49

Nej men åh, vad gulligt! Vilken kul idé, det har jag aldrig sett förut! Skepp i flaska, jo, men inte päron i flaska!

Du, jag har fått byta bloggadress =/ Kom gärna och besök mig på min nya, jag saknar er där annars <3

#13 Comment By Carl J On 28 september 2011 @ 20:44

Snyggt! Blev ju bra till slut! Vad blir det för sprit? Kokar ni något själva eller köpesprit?

#14 Comment By Carl J On 28 september 2011 @ 20:45

Snyggt! Blev ju bra till slut! Vad blir det för sprit?

#15 Comment By Emelie – Mitt lilla kök On 28 september 2011 @ 21:40

Häftigt att det fungerar! :)

#16 Comment By tina On 28 september 2011 @ 21:45

Fröken Dill: Osis! På päronträdet hängde vi tre flaskor, en åkte i backen, en är ”skördad” och den tredje sitter ännu kvar på trädet. Testa fler nästa år vetja!

Moma: Å nej, päronträd som det finns så gott om! Du får efterlysa ett päronträd i Sthlm(?) på bloggen! ;-)

Hanna: Japp!

Anna: :-)

Sofie: Det var fastern som kläckte den briljanta idén, kul tycker jag!

Plommonet: Haha!

Anna: Klart du ska testa inkokta päron! Kan tänka mig att basrecepten är ganska lika varandra, men kan smaksättas på olika vis. Bra idé, jag ska nog testa lingoninkokta päron, det är så fantastiskt vackert med de röda päronen! :-D Hittar du ett bra recept för mig så hojta till vetja! Annars finns det nog inte så många päronrecept på picki, den här är iofs god: [6]

Ann-Louise: :-D

Tina: Bokmärkt, kul med nytt, ska titta in hos dig!

Mian: :-)

Kim: Kastade ut en fråga på twitter och blev tipsad om päroncognac alt kronbrännvin med socker. Tänkte först ta alt 1 eftersom vi hade en oöppnad flaska hemma, men sen valde jag alt 2 eftersom med tanken att det kanske är snyggare med päronet i färglös dryck.

Alexandra: Redan bokmärkt din nya adress! Nästa gång odlar jag ett skepp! :-D

Carl: Se ovan, men vi kanske ska testa Xante i din flaska? Vad tycker du?

#17 Comment By tina On 28 september 2011 @ 21:46

Emelie: Ja, det är roligt att ha fått följa päronets tillväxt under sommaren. :-)

#18 Comment By Therese On 28 september 2011 @ 23:03

Wooooow, fy vad du är piffig Tina!

#19 Comment By karin – trattoria On 29 september 2011 @ 19:22

haha vilket fint päron, klart det skall belönas med lite sprit :)

#20 Comment By Linda – Cupcakefluffan On 29 september 2011 @ 21:53

Verkligen kul att se att det funkade

#21 Comment By tina On 30 september 2011 @ 09:59

Therese: Det är inte fy skam! Det var dock fasterns påhitt, men ett påhitt i min smak, helt klart!

Karin: Belönas el straffas är en definitionsfråga, vi får väl se om den gillart!

Linda: :-)

#22 Comment By Mårtenssons kök On 2 oktober 2011 @ 18:50

Man önskar ju att man, förutom att få se skapelsen, kunde få ett smakprov… :)

#23 Comment By Anna On 3 oktober 2011 @ 16:51

Fantastiskt :-D

#24 Comment By tina On 4 oktober 2011 @ 08:49

Mårtenssons kök: Kom och smaka om ni törs!

Anna: :-)

#25 Comment By Anna On 5 oktober 2011 @ 23:11

Nu har jag gjort inkokta päron för första gången men har receptet i en bok hemma. Det lät gott med lingonkokta så jag sökte på det och hittade saffransinkokta oxå. Här får du länkarna om du vill prova! Ska berätta hur de smakar när jag provat!

[7]

[8]

Anna

#26 Comment By tina On 7 oktober 2011 @ 15:55

Anna: Vad lustigt, även vi gjorde inkokta päron i förrgår! :-D

#27 Pingback By En påminnelse | pickipicki On 3 juli 2012 @ 18:13

[...] här är en hälsning till alla er som i september sa: åh, jag vill också. Det är hög till att påbörja päron-i-flaska-projektet nu! Vad vi lärde oss i fjol? Istället [...]


Article printed from pickipicki: http://www.pickipicki.se

URL to article: http://www.pickipicki.se/2011/09/91-dagar-senare/

URLs in this post:

[1] Image: http://www.pickipicki.se/2011/09/91-dagar-senare/picki_img_7315-2/

[2] päronbebin: http://www.pickipicki.se/2011/06/ett-av-sommarprojekten/

[3] : http://www.tinagustafsson.com

[4] : http://tinagustafsson.com/bloggar-med-matinspiration/

[5] : http://www.facebook.com/#!/pages/TinaGustafssoncom/192531110782439?sk=app_206747196050374

[6] : http://www.pickipicki.se/2008/03/paskmiddag/

[7] : http://www.recept.nu/1.128183/monika_ahlberg/safta_sylta/frukt_bar/lingonparon

[8] : http://www.recept.nu/1.277520/elisabeth_johansson/efterratter_godis/frukt_bar/saffransparon

Copyright © 2008-2009 pickipicki