- pickipicki - http://www.pickipicki.se -

Ett ljuvligt sötpotatismos

Posted By tina On 13 september 2011 @ 14:15 In kyckling,sötpotatis | 21 Comments

[1]

Jag vet inte om det har gått inflation i 10-poängarna i det röda köket, men på sistone har vi fått många nya favoriträtter här hemma. Vad sägs om kryddstarka kycklingklubbor serverade med ett snällt och lent sötpotatismos? Tänk att jag som aldrig varit något fan av potatismos, skulle gå och förälska mig i ett ljuvligt sötpotatismos. Otippat, men ändå inte alls. Carl tror förresten att jag skojar när jag säger att det vi ska äta det här moset varje vecka året ut. Vi får väl se.

Ett ljuvligt sötpotatismos
400 g sötpotatis
400 g potatis
grönsaksbuljong
1 dl grädde
1 dl mjölk
1 klick smör
0,5-1 tsk salt
1 krm vitpeppar
riven muskotnöt
1 krm torkad timjan

Skala och dela sötpotatis och potatis i mindre bitar. Koka mjuk i grönsaksbuljong alt lättsaltat vatten. Häll av vattnet. Stöt potatisen och rör ner grädde och mjölk. Smaka av med kryddor,och 1 msk smör om du vill.

Kryddstarka kycklingklubbor
Lägg 750 g kycklingklubbor i en smord ugnsform, med skinnsidan nedåt. Pensla med rapsolja och toppa med salt, paprikapulver (gärna den starka varianten) och torkade chiliflingor. Snåla inte med kryddorna. Tillaga i mitten av ugnen i 150 grader. Efter 45 min, vänd på kycklingklubborna och krydda andra sidan. Ställ in i ugnen ytterligare 30 min ungefär. Kycklingen är färdig när det inte kommer rosa saft om du skär mot benet, kycklingen ska ha en innertemp på 80 grader.

Kycklingreceptet är för 2 personer, dubbla om ni är fler. Sötpotatismoset räcker till 3-4.


21 Comments (Open | Close)

21 Comments To "Ett ljuvligt sötpotatismos"

#1 Comment By Beata On 13 september 2011 @ 15:20

Åh det låt helt fantastiskt gott! Själv älskar jag all typ av mos.. mmm rotmos, potatismos… nu kanske också sötpotatismos ;-)

#2 Comment By sofie mumsfillibaba On 13 september 2011 @ 15:34

Alltså! Mos. Det är ju så gott! Inte så att vi äter det för ofta. Men det är så att jag kan längta efter ett gott mos på sommaren när det inte finns någon bra potatis för det. Sötpotatis är en stor favorit som vi inte heller äter för ofta. Får nog bli denna kombo snart känner jag. Mums!!

#3 Comment By Fröken Dill On 13 september 2011 @ 15:46

Spännande! Jag har bara ätit sötpotatis några få gånger. Min syster serverade den ugnsrostad i klyftor med chèvrekräm och det var gott. Ditt mos låter fantastiskt!
Tycker fröken Dill

#4 Comment By Jessica On 13 september 2011 @ 16:44

Vilken härlig blogg du har, med fina bilder dessutom! Har blivit riktigt förtjust i sötpotatis de senaste åren men aldrig gjort mos på det förut. Tack för tipset, det ska testas inom snar framtid!!

#5 Comment By Hanna On 13 september 2011 @ 17:48

Jag älskar mos! Åt krämig polenta igår och det är ett bra mossubstitut annars. Brukar mest göra soppa eller klyftisar av sötpotatis, men ska testa mos också såklart, ser så gott ut!

#6 Comment By Alexandra – kärlek på tallrik On 13 september 2011 @ 17:56

Mos är inte riktigt min grej, men SÖTPOTATISMOS är toppen <3 <3 Så jag står på din sida, klart man kan äta det varje vecka året ut! ;)

#7 Comment By Sannas Goda On 13 september 2011 @ 19:10

Idag gjorde jag dina köttfärsbiffar, riktigt goda! :)

#8 Comment By Helena On 13 september 2011 @ 21:26

Låter gott. Har inte lagat så mycket sötpotatis. Dottern, som är fem månader, har dock fått det som en av de tidiga smakportionerna och jag tror att det är favoriten, näst efter gröt möjligen.

#9 Comment By Ann-Louise On 13 september 2011 @ 21:32

Jag gjorde nyligen en sötpotatis- och pumpamos och håller med om att det är riktigt smaskens. Passar perfekt till höstens övriga smaker och man blir glad bara av färgen. Annars är jag inget fan av potatismos men däremot broccolimos och blomkålsmos… mmm…

#10 Comment By tina On 13 september 2011 @ 21:43

Beata: Du kommer gillat, jag lovar!

Sofie: Gött!

Fröken Dill: Sötpotatis och getost är en ljuvlig kombo!

Jessica: Tack fina du! Ja, moset måste du testa, så himla gott!

Hanna: Polenta! Det hamnar nog på veckomatsedeln inom en snar framtid, tack för påminnelsen!

Alexandra: Hurra! Varje vecka året ut, tummis? :-D

Sanna: Nu blir jag nyfiken, vilka köttfärsbiffar har du lagat tro? Med feta och timjan? Kul att de gick hem hursomhelst! :-)

Helena: Smart tjej, hon kommer bli något stort!

Ann-Louise: Blomkålspuré, ååh, det gillar jag ju massor!

#11 Comment By karin – trattoria On 13 september 2011 @ 22:39

helt klart ett av mina favoritrecept, kyckling och sötpotatis, det är fina grejer det.

#12 Comment By Emmy On 14 september 2011 @ 02:16

Det är så gott att blanda potatis och sötpotatis. Moset måste varit en höjdare. Gjorde en potatiskaka till nyår med båda sorterna samt chevreost. Ljuvligt gott.

#13 Comment By tina On 14 september 2011 @ 21:29

Karin: Finfina grejer, det har du rätt i!

Emmy: Det låter ljuvligt!

#14 Comment By Josefina On 14 september 2011 @ 21:42

Mmmums, potatismos. Något jag äter alldeles för sällan. Dumt. Kram!

#15 Comment By tina On 15 september 2011 @ 21:22

Josefina: Ändring på det kanske? :-)

#16 Comment By Isflingan On 5 oktober 2011 @ 18:29

Förstår inte varför jag inte gjort detta tidigare för det var helt gudomligt gott!! :) jag har precis som du haft lite svårt för potatismos, men nu kan jag äta hur mycket mos som helst så länge d finns sötpotatis i :)

#17 Comment By tina On 7 oktober 2011 @ 15:47

Isflingan: Hurra för sötpotatis! :-)

#18 Comment By Bakspecialisten On 2 november 2011 @ 07:06

Låter smaskens! Kan erkänna att jag är usel på att använda mig av sötpotatis! Jag får hämta mer inspiration här och sen ge mig på´t igen! :)

#19 Comment By tina On 2 november 2011 @ 20:34

Bakspecialisten: Du får helt enkelt börja, allt blir gott med sötpotatis; mos, rostad i ugn, soppa osv igen och igen. Lita på mig! :-)

#20 Comment By camilla On 15 november 2011 @ 08:11

låter supergott..men undrar om det blir lite torrt? om jag vill ha någon form av sås till vad ska jag prova då ? =)

#21 Comment By tina On 20 november 2011 @ 19:43

Camilla: Åh nej, jag får alltid ett släng ångest när jag ser att jag missat svara på kommentarer. Jag skulle göra en yoghurtsås med tjockyoghurt, rivet citronskal, pressad vitlök och kanske lite färska örter nerklippta.


Article printed from pickipicki: http://www.pickipicki.se

URL to article: http://www.pickipicki.se/2011/09/ett-ljuvligt-sotpotatismos/

URLs in this post:

[1] : http://www.pickipicki.se/2011/09/ett-ljuvligt-sotpotatismos/picki_img_6622-3/

Copyright © 2008-2009 pickipicki