- pickipicki - http://www.pickipicki.se -

Tryffelhimlen!

Posted By tina On 24 september 2011 @ 15:51 In Florence,Italien,italienskt,pasta,restaurant,Toscana,tryffel | 17 Comments

[1]

Det här med att komma hem igen och sätta ord på vad man har sett, ätit och upplevt är ungefär lika svårt som det är att greppa att det faktiskt var 30 grader och sol igår, tio grader och blåst idag. Jag behöver definitivt en övergång till vardagsmaten igen. Ska vi göra en deal? Om jag bjuder på ett gäng inlägg på temat hit-skulle-jag-åka-tillbaka-nästa-gång-i-Toscana, så bjuder ni på era bästa Italien-tips i samma anda. Vart skulle ni vilja åka tillbaka? Vad skulle ni äta igen och var? Lämna en kommentar vetja! Allt som är ätbart, drickbart och sevärt gills. Tryffelpastan jag åt på dei Frescobaldi Ristorante & Wine Bar [2] i Florens skulle jag mer än gärna uppleva igen. Det måste vara såhär det ser ut i tryffelhimlen.


17 Comments (Open | Close)

17 Comments To "Tryffelhimlen!"

#1 Comment By Helena On 24 september 2011 @ 16:48

Jag är på! Har flera godbitar att dela med mig av, både från Toscana, Ligurien och Sicilien

#2 Comment By sofie mumsfillibaba On 24 september 2011 @ 17:18

Som den Italienälskare jag är skulle jag gärna åka tillbaka till Sardinien och äta på en helt fantastisk restaurang som vi hittade ett tips om i Damernas Värld av alla tidningar. En liten restaurang på en bakgata. INga menyer. Kunde inte engelska. Blev bara serverade en massa mat och hade inte en aning om vart notan skulle sluta. Spännande, roligt, gott, billigt!! Fick prova alla specialiteter och gick därifrån proppmätta. Det glömmer jag aldrig!!

#3 Comment By Ann-Louise On 24 september 2011 @ 17:45

Jag skulle vilja åka tillbaka till Amalfikusten och äta den ljuvligt goda gnocchirätten med pesto och räkor som jag andaktsfullt åt för 11 år sen…

#4 Comment By karin – trattoria On 24 september 2011 @ 18:34

Vi reser mycket i Italien och framförallt i Toscana, i somras åkte vi runt i hela toscana och åt ofantligt mycket god mat. Resan avslutades i cinque terre, så vansinnigt vackert! Vår favoritresaurang är Il Latini i Florens, var du där?
[3]

#5 Comment By Eva On 24 september 2011 @ 19:11

Oj vilket härligt liv du levt de senaste dagarna!
Italien är ett härligt land som man alltid längtar tillbaka till, både för naturen, människorna och inte minst maten.
Vid Lago di Como ligger en liten ort som heter Menaggio och där finns/fanns en familjerestaurang som heter/hette Lario. Vår Italienska var inte den bästa när vi besökte den utan ganska knagglig, men vi blev otroligt väl omhändertagna och serverade den ena vidunderliga rätten efter den andra. Enkelt och utan krusiduller men fantastiskt gott, en riktig matupplevelse! Och en frukost uppe i bergen en kylig morgon i en liten by. Bybor som nickade ett vänligt god morgon och kommenterade natten som varit så kall (så mycket förstod vi), och krögaren som hade lunchsoppan på tillagning, och den gamla damen som satt inne i ett hörn i den enkla matsalen och drack ett första glas vin…
Kram från Eva

#6 Comment By Helena mitt i smeten On 24 september 2011 @ 19:39

Jag tyckte min pasta med tryffelolja var ganska lyxig, men det där du ätit var något helt annat! Ser underbart ut!

#7 Comment By Sanna On 25 september 2011 @ 10:17

Har (ännu) aldrig besökt Italien, men ser fram emot en lista med tips till en framtida resa.

#8 Comment By Isflingan On 25 september 2011 @ 13:32

Välkommen hem finaste pickipicki!!! :)

#9 Comment By Kim On 25 september 2011 @ 17:03

Oj oj oj, den här listan kommer bli användbar det hör jag.
Jag åt mitt livs godaste pasta; gnocchi med tomatsås på ett familjärt hak i Chianciano Terme i Toscana. Il Buco hette trattorian och serverade oss mat vi aldrig glömmer.

Välkommen hem!

#10 Comment By Tina N On 25 september 2011 @ 18:01

Det var så himla länge sedan jag var i Italien, men jag kommer ihåg en fin pasta i tre färger i Riccione!

Jag har en dröm om att hyra hus i Toscana, så jag kollar in dina tips istället! :)

#11 Comment By Mårtenssons kök On 25 september 2011 @ 19:12

Vi sällar oss till de som ser fram mot alla tips som kommer upp här istället, så har vi en lista om vi kommer till Italien någon gång i framtiden.
Anki skulle absolut bli överlycklig över att få komma till Sicilien, mest pga av alla Gudfadern-filmer och all historia som är kopplad till det…
Håkan skulle inte ha något mot en resa till Toscana…
Båda skulle absolut vilja njuta av allt det goda vinet och de goda ostarna:) Och allt annat gott däremellan!

#12 Comment By Helena On 25 september 2011 @ 20:53

I Viareggio (Toscana) åt vi på mysiga La Locanda di Flory. En restaurang inredd som ett vardagsrum ungefär och känslan var som om vi vore hemma hos en italiensk familj. Läs mer här: [4]

#13 Comment By Emmy On 25 september 2011 @ 23:16

Jag har nästan aldrig varit i Italien :-( Bara en dagstur till Venedig på vår skolresa när vi slutade 9:an. Fast det räknas knappt, för jag var mer intresserad av en kille i parallellklassen än av Italien… Men Berra och jag har tänkt spara och åka till Italien till våren. Då vill jag också äta oförglömlig mat!

#14 Comment By Fröken Dill On 26 september 2011 @ 13:28

Restauranger riskerar ju att vara färskvara, varför jag bara vågar tipsa om Piccolo Abruzzo och Pietro Valentini i Rom. De fanns kvar, i alla fall i försomras. Misstänker att många barer i Florens och kanske även i andra städer fortfarande erbjuder gratis aperitivo-bufféer om man köper något att dricka?

Platser i Italien som jag älskar är många: ROM (naturligtvis), Cinque terre, Sorrento, Sardinien, Florens med Fiesole, Capri, Pisa, Palazzo Farnese i Caprarola (BÄST!),Siena, Orvieto, Tivoli… och säkert många fler.

Själv har jag inte (ännu) åkt skidor i Italien, men blev väldigt sugen när J beskrev lilla skidorten Bormio. (Tror Bergamo är närmsta stora stad…)

Många hälsningar från Italien-fantasten fröken Dill

#15 Comment By tina On 26 september 2011 @ 21:55

Alla: Vad roligt att läsa alla era fina tips! <3

#16 Comment By Klara On 6 oktober 2011 @ 11:01

Erkänner härmed att vi var tillbaka på dei Frescobaldi redan till helgen, just för tryffelpastan. Lika god vända två; må de aldrig plocka bort den från menyn!

#17 Comment By tina On 7 oktober 2011 @ 16:22

Klara: Instämmer, må den alltid finnas kvar (eller åtminstone så länge att även jag får tillfälle att smaka den en gång till). :-)


Article printed from pickipicki: http://www.pickipicki.se

URL to article: http://www.pickipicki.se/2011/09/tryffelhimlen/

URLs in this post:

[1] Image: http://www.pickipicki.se/2011/09/tryffelhimlen/picki_img_6867/

[2] dei Frescobaldi Ristorante & Wine Bar: http://www.deifrescobaldi.it/en/restaurant-wine-bar-florence/home.html

[3] : http://trattoria.blogg.se/category/italien.html

[4] : http://www.ragazze.se/2009/05/04/maten-i-viareggio/#more-3424

Copyright © 2008-2009 pickipicki