- pickipicki - http://www.pickipicki.se -

Gissa kvällens middag vetja!

Posted By tina On 31 oktober 2011 @ 18:45 In tävling | 25 Comments



Gissa vad vi lagar i det röda köket just, just nu! Ledtråd 1: I kastrullen kokar butternut squash. Ledtråd 2: Till höger i bild är det skivor med getost. Ledtråd 3: I den vänstra gröna skålen är det mannagryn. Den som gissar närmast vinner receptet!


25 Comments (Open | Close)

25 Comments To "Gissa kvällens middag vetja!"

#1 Comment By Helena On 31 oktober 2011 @ 18:50

Risotto med butternut squash och getost!

#2 Comment By tina On 31 oktober 2011 @ 18:51

Helena: :-) Du tänker såhär förstår jag: [1] Den är rätt många gånger, men ikväll är det fel.

#3 Comment By Alexandra – kärlek på tallrik On 31 oktober 2011 @ 19:05

Vad det än är låter det väldigt spännande, bara smarriga ingredienser! Kan vi inte få ta del av receptet allihop – vi är ju alla vinnare i hjärtat ;)

#4 Comment By Matilda On 31 oktober 2011 @ 19:06

Hm… kanske någon sorts höstgryta eller soppa med varm getost?
Men mannagrynen! Vad kan det vara till?

#5 Comment By tina On 31 oktober 2011 @ 19:06

Alexandra: Du har så rätt fina du. Jag ändrar mig, klart alla ska få receptet! Jag hade nog ändå inte kunnat hålla mig, maten blev god som i tio poäng!

#6 Comment By tina On 31 oktober 2011 @ 19:07

Matilda: Höstgryta nej, soppa nej, varm getost ja.

#7 Comment By Moma On 31 oktober 2011 @ 19:23

Pumpapolenta med smulad feta och rostade grönsaker?

#8 Comment By Moma On 31 oktober 2011 @ 19:30

Fast med Chevré då och inte fetaost!

#9 Comment By tina On 31 oktober 2011 @ 19:31

Moma: Nä, fast det låter onekligen gott! :-)

#10 Comment By Rebecka On 31 oktober 2011 @ 20:13

Kanske några slags biffar? Som doppas i mannagryn istället för i ströbröd? Fast jag blir lite osäker på alla dom stora bitarna av svamp och det. Hmmmm! Det här var en riktig kluring!

#11 Comment By Plommonet On 31 oktober 2011 @ 21:01

Jag håller med Rebecka, jag tror ni ska göra sötpotatisbiffar vända i mannagryn och så en hastigt stekt höstsallad med squash, svamp och lök! :)

#12 Comment By Mårtenssons kök On 31 oktober 2011 @ 21:11

Vad det än är så låter det som goda ingredienser iaf… Vi ser fram med spänning mot receptet och avslöjandet!

#13 Comment By Sara On 31 oktober 2011 @ 21:30

Ravioli??

#14 Comment By Sara On 31 oktober 2011 @ 21:32

Ravioli som sagt men mannagrynen i pastan och getosten och butternut squashen i fyllningen?

#15 Comment By Sara On 31 oktober 2011 @ 21:32

med skulle jag ju ha skrivit och inte men…

#16 Comment By tina On 31 oktober 2011 @ 22:13

Rebecka: Ni är inte riktigt hemma än. :-)

Plommonet: Sötpotatisbiffar måste jag testa vid tillfälle, det låter ju prima gott. Jag gillar allt med sötpotatis. Fast just det här var ju inte sötpotatis alls, utan buttnut squash. Men ändå!

Mårtenssons kök: :-)

Sara: Mannagrynspasta låter helgalet och kul. Finns det? Är det gott?

#17 Comment By Sara On 31 oktober 2011 @ 22:19

Haha där var man fel ute allstå;-) Har sett att det finns ravioli med mannagryn i degen och som är fylld med getost och butternut squash…vet dock inte om det är gott, har inte provat själv meeeeen jag var fel ute alltså attans;-)

#18 Comment By Sara On 31 oktober 2011 @ 22:24

Hm får kanske äta upp det där jag sa om mannagrynen efter en snabb googling haha;-) Får skylla på bristande engelskakunskaper vad gäller matlagning eller nåt;-)

#19 Comment By tina On 31 oktober 2011 @ 22:28

Sara: Butternut och getost som fyllning i raviolin låter inte så dumt det heller. Det ska testas nästa gång det står ravioli på schemat. Tack för tips! :-D

#20 Comment By Sara On 31 oktober 2011 @ 22:30

Närå verkar visst finnas pasta av mannagryn phuuuuu tänkte väl att jag hört det…men inte provat som sagt. Näää nu får du avslöja vad ni lagat och om det var gott!:-D

#21 Comment By tina On 31 oktober 2011 @ 22:31

Sara: Länka receptet vetja, jag blir hemskt nyfiken!

#22 Comment By Bönan On 1 november 2011 @ 07:57

Men durumvete utvinns väl ur mannagryn? För att göra pasta alltså.

#23 Comment By AnnelieiGeneve On 1 november 2011 @ 09:22

Ingen aning, jag ville mest säga hej. Hej! Vilken härlig blogg du har. Jag är antagligen sist av alla att upptäcka den :). Hittade hit från Ebba von Sydow. Nu ska det bli nya tag i köket! Annelie

#24 Pingback By Svaret på frågan | pickipicki On 1 november 2011 @ 10:01

[...] är svaret på gårdagens vad-blir-det-för-mat-fråga. Det ni ser är pumpapuré, smörfrästa grönsaker och getost panerad i polenta (testade mannagryn [...]

#25 Comment By tina On 1 november 2011 @ 17:41

Bönan: Durunvete kan man mala fint = dumrumvetemjöl = kan användas att göra pasta av. Mannagryn är en mer grovkorning malning av durumvetekärnan. Om man kan göra pasta av denna variant? Möjligt, jag vet inte.

Annelie: Välkommen hit vetja, hoppas att du att trivas här på picki! :-D


Article printed from pickipicki: http://www.pickipicki.se

URL to article: http://www.pickipicki.se/2011/10/gissa-kvallens-middag-vetja/

URLs in this post:

[1] : http://www.pickipicki.se/2010/10/risotto-med-butternut-squash-och-getost/

Copyright © 2008-2009 pickipicki