- pickipicki - http://www.pickipicki.se -

Nu skålar vi i vitaminer

Posted By tina On 20 oktober 2011 @ 06:06 In havtorn,radiomat,smotti | 21 Comments

Godmorgon på er! Nu har jag packat ihop ett gäng frukter och bär och far till radion. Klockan 07.30 bjuds det på havtornssmoothie, en riktig vitamininjektion. Och bara så att ni vet, idag skålar du och jag och alla andra för min farmor och farfar som firar 60-årig bröllopsdag. Är inte det stort och fint så säg? Nu är det ju dessutom så att farmorn följer pickipicki flitigt, så utöver en skål kommer här ett stort grattis från mig.

Vitaminsmoothie
0,5 banan
1 mango
1 dl råsaft havtorn
1 dl tjockyoghurt
1 tsk kokosolja

Mixa.


21 Comments (Open | Close)

21 Comments To "Nu skålar vi i vitaminer"

#1 Comment By Emmy On 20 oktober 2011 @ 08:58

Hurra för kärleken! 60-årig bröllopsdag – respect! Grattis från mig också.

#2 Comment By anna On 20 oktober 2011 @ 09:23

Grattis från mig, hoppas tårtan smakar <3

#3 Comment By eva On 20 oktober 2011 @ 09:30

Grattis! 60 år är värt att fira och varför inte med en god smoothie!
Själv har jag i år firat 20 årig bröllopsdag ;-) Skålade inte i vitaminer. Tyvärr är smoothie inte min starka sida att göra. Ska ta ditt recept till mig och prova. Om jag säger att jag ska återkomma och berätta hur det gick sätter jag press på mig själv :-)

#4 Comment By Katarina On 20 oktober 2011 @ 09:57

Så fin färg på smoothie! Och stort grattis till 60-årig bröllopsdag!

#5 Comment By sofie mumsfillibaba On 20 oktober 2011 @ 10:57

60-årig bröllopsdag! Verkligen respekt!!
Vet inte om jag är jätteförtjust i havtorn med det ser ju riktigt gott ut. En kick är bra på hösten!

#6 Comment By Designing good life – Sarah On 20 oktober 2011 @ 10:58

Fantastiskt med 60-årig bröllopsdag! Smoothie ser väldigt lockande ut…

#7 Comment By Kim On 20 oktober 2011 @ 11:02

60 år – där ligger man allt i lä. Skål för din radiosändning och för farmor och farfar!

#8 Comment By Helena Ljunggren On 20 oktober 2011 @ 14:13

Åh, havtorn! Blev den mycket sur?
Min havtorns-hane har dött (andra på lika många år) och därför fick vi inga bär i år heller. Skit!

60 år! Det är imponerande.

#9 Comment By Moma On 20 oktober 2011 @ 14:49

Åh, nu blev jag alldeles varm i hjärtat, grattis till picki-farmorn och picki-farfarn för 60 år av kärlek!

#10 Comment By Ann-Louise On 20 oktober 2011 @ 20:53

Gratta farmor & farfar från mig & Vera! Din smoothie låter helt grym så nu kvarstår det bara att få tag på rå havtornssaft…

#11 Comment By Helena mitt i smeten On 20 oktober 2011 @ 22:38

Det där ser verkligen gott ut! Perfekt att skåla med en så storslagen dag!

#12 Comment By Katja On 21 oktober 2011 @ 10:37

Grattis härifrån också…60 år är riktigt imponerande :-).

#13 Comment By Sannas Goda On 21 oktober 2011 @ 11:18

Häftigt med 60-årig bröllopsdag! Det är värt en skål här hemma med :)

#14 Comment By Cecilia On 21 oktober 2011 @ 13:46

Å så gott! Önskar mig havtorn. Trevlig helg Picki-san!

#15 Comment By tina On 22 oktober 2011 @ 09:23

Helena: Jag skulle nog inte säga sur alls, det är mycket i smottin som inte är surt! :-)

Ann-Louise: Kan tänka mig att det kan finnas i hälsokostaffärer alt på höst/julmarknader. Hittar du havtorn i frysdiken i någon affär så är råsaft lätt ordnat! Häll isf tinade/frysta bär i en finmaskig sil och pressa ur saften med en sked eller mortel.

Alla: Håller med, 60 år är respekt!

#16 Comment By katarina On 23 oktober 2011 @ 17:13

mm. Det där ser ju gott ut. Och havtorn som är så fantastiskt! Så genuint svenskt på ngt vis. :)

#17 Comment By tina On 24 oktober 2011 @ 19:39

Katarina: Jag brukar kalla havtorn för Sveriges apelsin, men så såg jag att de växer världen över. Snopet! :-)

#18 Comment By Åsa On 29 oktober 2011 @ 13:24

Råsaft? Finneröda har nog koncentrat (som man kan späda ut med vatten) eller rent av färdig juice i paket. Men den är kanske för svag. Visst är det väl också dem som säljer frysta krav-märkta havtorn (och hallon/blåbär/tranbär m fl) så det kanske är bättre att köra de i råsaftcentrifugen?

#19 Comment By tina On 29 oktober 2011 @ 15:39

Åsa: Råsaft ja. Jag brukar ta frysta eller tinade bär och lägga i en finmaskig sil och pressa igenom saften. Det blir bra. Mamman försökte koka havtornssaft i saftmaja, det blev inte bra. Råsaftcentrifug vet jag ej, mixas kärnorna sönder och följer med isf?

#20 Comment By Åsa On 30 oktober 2011 @ 08:41

Ja allt mixas men silas i maskinen så det är ren juice som kommer ut i röret och det ganska torra ”renset” samlas i en bunke. Vet ej hur stora eller hårda kärnorna i havtornen är men äppelkärnor går igenom. Hallon, kiwi och annat med småhårda saker i sig fungerar. Däremot skulle aldrig slänga i enbär förstås och granatäpple har jag aldrig testat men skulle tro de kan passera utan att ta kål på centrifugen.

#21 Pingback By En havtornslördag | pickipicki On 9 september 2013 @ 17:26

[...] Vitaminsmoothie Panna cotta med havtornskräm Havtornssorbet Havtornssås Pickiläsarnas bästa havtornstips [...]


Article printed from pickipicki: http://www.pickipicki.se

URL to article: http://www.pickipicki.se/2011/10/nu-skalar-vi-i-vitaminer/

Copyright © 2008-2009 pickipicki