- pickipicki - http://www.pickipicki.se -
Nu chockar vi förkylningen!
Posted By tina On 7 december 2011 @ 16:00 In copy-paste,curry,Jamaica,kyckling | 12 Comments
Vet ni vad man (jag) gör när huvudet är fullt av snor och smaklökarna har ramlat ur munnen? Man (jag) plockar fram den där gula habaneron som damp ner i brevlådan tidigare i höstas, och så skänker man (jag) tusen tack i tanken till hon i Momas kitchen [1], ni vet). Sen lagar man (Carl) mat som är både smakrik och så stark att tårarna rinner (av lycka). Upprepa proceduren tills dess förkylningen är borta.
Veronicas jamaicanska (regnbågs) kycklingcurry
900 g kycklinglårfilé
1 lime
en liten bit gul habanero,
(alt 0,5 röd habanero)
2 msk curry
1 tsk gurkmeja
2 tsk torkad timjan
3 tsk riven ingefära
1 msk olja
1 tsk salt
4 vitlöksklyftor
1 gul lök
1-2 dl vatten
2 morötter
2 potatis
2 tomater
1 grön paprika
0,5 kruka koriander
Dela de största bitarna kycklinglårfiléer i hälften, blanda med lime, finhackad habanero, gurkmeja, mortlad timjan, riven ingefära och salt. Bryn i olja tills de har fått en fin yta. Dela vitlöksklyftor i hälften, skär båtar av den gula löken och tillsätt lök och 1-2 dl vatten i grytan. Låt småkoka i 10 minuter. Skär slantar av morötter och kuber av potatis, låt koka ytterligare 15-20 minuter. Strimla paprika och hacka koriander, tillsätt mot slutet. Servera med ris eller andra (gulle-)gryn.
Article printed from pickipicki: http://www.pickipicki.se
URL to article: http://www.pickipicki.se/2011/12/nu-chockar-vi-forkylningen/
URLs in this post:
[1] Momas kitchen: http://momaskitchen.se/
Click here to print.
Copyright © 2008-2009 pickipicki
12 Comments To "Nu chockar vi förkylningen!"
#1 Comment By Mårtenssons kök On 7 december 2011 @ 18:09
Hej o Hå, den där habaneron verkar göra susen! Inte dåligt med en egen chilileverantör:)
Hoppas den skrämmer bort baskeluskerna
#2 Comment By Ann-Louise On 7 december 2011 @ 19:51
Hurra för Moma!
Och Carl!
Och krya på dig. :)
#3 Comment By Loba On 8 december 2011 @ 08:58
Oh yes!
Chili är bästa förkylningsmedicinen!
#4 Comment By Hilda On 8 december 2011 @ 12:02
Gott! Har du nått förslag på vad för ingrediens som skulle lämpa sig om man vill förvandla den till vegetarisk?
#5 Comment By Hanna On 8 december 2011 @ 15:49
Underbart skrivet – och ser jättegott ut!
#6 Comment By Moma On 8 december 2011 @ 19:51
På tal om ”gulle-gryn”- DU är ett riktigt litet gulle-gryn!
#7 Comment By tina On 8 december 2011 @ 20:10
Mårtenssons kök: Bästa leverantören!
Ann-Louise: Hurra för dig!
Loba: Jag tror det jag med. :-)
Hilda: Quornfilé är nog rimligen närmast kycklingsubstitut. Men för den som inte är jätte-jätte-jätte förtjust i quorn (jag), så kan jag tänka mig att grytan blir toppengod med mer grönsaker istället. Typ kikärtor, vitkål, tomater osv. :-)
Hanna: Tur, för gott var det!
Moma: :-*
#8 Comment By Emmy On 8 december 2011 @ 22:05
Underbart! Nästan så det är värt att vara förkyld :-)
#9 Comment By tina On 8 december 2011 @ 23:13
Emmy: O, jag måste nog klargöra en sak. Maten är precis lika finfin även utan förkylning! :-D
#10 Comment By Lena On 9 december 2011 @ 03:57
Om jag hoppar koriandern så låter det alldeles, alldeles underbart! För visst kan man hoppa? ;)
#11 Comment By Helena ljunggren On 9 december 2011 @ 10:06
Habanero botar det mesta. Otrivin menthol på det så kommer förkylningen aldrig tillbaka.
En kompis(?!) till min bror lurade i honom en hel, färsk habanero för någon vecka sen. Enligt bror min så var det starkt. Satanshelvetes-jag-avlider-starkt. Efter att ha smält i sig 5 dl crème fraîche och en liter fil började det lugna ner sig. Goosh!
#12 Comment By tina On 10 december 2011 @ 20:49
Lena: Hmmmmm, mjo, kanske då. :-)
Helena: Oj, STACKARS brodern! Jag sneglade faktiskt på mentholsprayen häromdan, nu ångrar jag mig.