- pickipicki - http://www.pickipicki.se -

Det kom ett vykort!

Posted By tina On 14 januari 2012 @ 19:49 In fråga picki vetja | 14 Comments

Hej picki!

Jag blev väldigt inspirerad av alla veggo-recept som kusinen Gustav fick via picki, men sen kom jag på en liten begränsing här hemma: Noa har ett väldigt begränsat antal maträtter som hon äter. Urvalet som går ner består av: köttfärssås och spaghetti, pastasallad, hemmagjorda köttbullar med potatis och mycket lingonsylt, tacos, pannkakor, varmkorv och korvstroganoff med ris. Så jag skulle gärna vilja ha hjälp med lite tips på barnvänliga vardagsrecept. Det vore trevligt om alla i familjen kan äta samma mat och tycka det är gott, och det är ingen nackdel om receptet är vegetariskt.

Kram Johanna

Svar: Hej Johanna! Jag kommer att tänka på Lilla matdériven [1], matbloggen med vegetariska recept för stora och små. Titta in där vetja, Ann-Louise är en hejare på att bjuda på finfin inspiration. Sen tror ju jag att det borde finnas en och annan picki-läsare som vet hur man fyller kommentarsfältet med fina tips och recept på hela-familjen-vänlig-mat. Och som den filmjölkshatare jag är, får jag ju lov att erkänna att jag håller tummarna lite extra hårt för att det ska ramla in ett par alternativ till Noas egen variant på pastasås.


14 Comments (Open | Close)

14 Comments To "Det kom ett vykort!"

#1 Comment By eastcoastmom, Madrid On 14 januari 2012 @ 20:24

Inte vegetariskt alls, våra kids skulle aldrig äta nåt vegetariskt!, men några förslag ur vår limiterade repertoar:
ugnspannkaka, spaghetti carbonara, köttfärslimpa (jag gör en fuskvariant där jag smaksätter med soppa på påse, använder löksoppa!, plus en hel del tomatpuré). Plus variant av moussaka fast med potatis.

#2 Comment By Anna/Frostrosor On 14 januari 2012 @ 20:56

Denna pasta alla norma med aubergine, vitlök och tomater går hem hos våra! Testa! Och bli inte skrämda av mängden vitlök!

[2]

#3 Comment By Loba On 14 januari 2012 @ 23:00

En annan matblogg som skriver väldigt mycket om bra vegetarisk, barnvänlig mat är [3]

#4 Comment By anna On 14 januari 2012 @ 23:17

Jag trodde Noa var ett superbarn som åt allt :)

#5 Comment By Ann-Louise On 16 januari 2012 @ 09:53

Tack snälla du får de fina orden. :)
Just nu är Veras favoriträtter pumparisotto, ägg i alla dess former och havregrynsgröt med en stor klick jordnötssmör i. Och vi får ju inte glömma kikärter!

#6 Comment By Johanna On 16 januari 2012 @ 20:53

Tack för de fina tipsen, vi ska bland annat prova majsblinier i veckan! Och idag gick det ner några molekyler flygande jakob efter att vi kallat det för ”banangryta” och blandat i lite kokta ärtor :)

#7 Comment By Emmy On 16 januari 2012 @ 22:39

Vi har gjort som så med våra barn att vi serverar dem ingen annan mat än den vi äter. I alla fall ytterst sällan. Visst ibland äter de sig mätta på grönsaker och vilken kolhydratskälla som nu serveras till. Men de är så vana att allt möjligt dyker upp på bordet och rätt vad det är slinker det man minst anat ned. Tycker inte man ska servera barn bara ”barnvänliga rätter”, känner så många barn som älskar sånt som inte anses som barnvänlig mat. Vi har dock som regel att man smakar på allt, men man måste inte gilla allt. För jag tror att de barn som tycker om väldigt få rätter förr eller senare kommer de att vidga sina matvyer. Alla har väl rätter eller livsmedel de minns att de ratade som barn, men nu älskar.
Så tyvärr kommer jag inte med några barnvänliga recept :-)

#8 Comment By tina On 16 januari 2012 @ 22:40

Anna: Noa ÄR ett superbarn!

#9 Comment By Mia On 17 januari 2012 @ 20:44

Hej!
Vi och våra två små äter mycket biffar och bullar i olika former. Laxbiffar är en favorit, man kan blanda i vit fisk, morötter, bönor, gårdagens ris och pressad lime, vilket man vill. Hemgjorda blandfärsbiffar med ägg och det vanliga plus timjan och oregano funkar som hamburgare, till potatismos och på mackan.
Inte så vegetariskt, men tips ändå :)

#10 Comment By Johanna On 18 januari 2012 @ 18:52

Vi har testat pyttipanna, majsplättar och blodpudding. Allt slank ner i munnen och vidare ner i magen på den (tidigare) så kräsna lilla damen. :D

#11 Comment By tina On 18 januari 2012 @ 19:14

Johanna: Det var väl det jag kände på mig, hon gillar ju mat!

#12 Comment By tina On 18 januari 2012 @ 19:15

Johanna: Förresten, om hon gillar blodpudding ska hon få smaka musta makkara när ni kommer och hälsar på i Finland! :-D

#13 Comment By Stina On 19 januari 2012 @ 21:43

Jag har en kräsen kille och har kommit fram till att för honom hänger det en del på konsistensen. Ju mer likt korvkonsistens desto bättre… Två favoriter som går ner är kikärtsbiffar som körs tillsammans med ägg och lite ströbröd med stavmixern, smaksätts med lite spiskummin, lite citron, paneras med Panko och steks i rikligt med olja så de blir riktigt frasiga. En annan favorit är fiskbiffar där fisken kokas, körs i stavmixern med ägg och lite ströbröd, smaksätts med någon krydda som inte ger gröna prickar och paneras med panko, steks i rikligt med olja… Lycka till! Tack till Tina för inspirerande blogg!

#14 Comment By tina On 21 januari 2012 @ 10:57

Stina: Korvkonsistensen, vilket kul tips! :-D Tack för beröm vetja!


Article printed from pickipicki: http://www.pickipicki.se

URL to article: http://www.pickipicki.se/2012/01/det-kom-ett-vykort/

URLs in this post:

[1] Lilla matdériven: http://lillamatderiven.blogspot.com/

[2] : http://frostrosor.blogspot.com/2009/06/pasta-alla-norma-och-bloggtorka.html

[3] : http://vegofamiljen.blogspot.com/

Copyright © 2008-2009 pickipicki